Με… δεμένο χειρόφρενο

Με… δεμένο χειρόφρενο

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν μια πειστική εμφάνιση κόντρα στον Προμηθέα, αλλά πήρε απλώς την πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Πάτρα χωρίς απώλειες και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Απέναντι στον Προμηθέα είχε μεν τον έλεγχο, αλλά και πάλι δεν θα έλεγε κανείς πως έδειξε με έμφαση την ανωτερότητά του.

Οι Πατρινοί είχαν αρκετά προβλήματα, τα οποία έγιναν περισσότερα μέσα στο παιχνίδι με συνέπεια να θεωρεί κάποιος ότι η αποστολή των πρασίνων θα ήταν εύκολη.

Κι όμως η αδυναμία τους να αποκτήσουν σταθερό τέμπο στην απόδοσή τους, η κακές αντιδράσεις τους στην αμυντική λειτουργία μέσα στη ρακέτα και η εμμονή τους να επιχειρούν τρίποντα με αντίπαλο σέντερ τον Τσαϊρέλη έδωσαν τη δυνατότητα στον Προμηθέα να αποκτήσει ελπίδες ανατροπής.

Σαν να πήγαιναν με δεμένο χειρόφρενο. Να μαρσάρουν με όλη τους τη δύναμη, αλλά να πηγαίνουν μόλις μερικά μέτρα…

Δεν έχασαν τον έλεγχο, ούτε απειλήθηκαν άμεσα. Πλην όμως η συνολική τους εικόνα μόνο πειστική δεν ήταν. Το μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με την κακή αγωνιστική κατάσταση των Γκιστ και Λάσμε. Ο πρώτος ειδικά είναι εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς ενέργεια, δυνάμεις, συγκέντρωση και συνέπεια στο πλάνο.

Είναι αδιανόητο για έναν παίκτη με την εμπειρία και την ποιότητα του Γκιστ, να επιμένει σε σουτ τριών πόντων, όταν γνωρίζει πως είναι εκτός φόρμας. «Κρεμάει» τον εαυτό του και την ομάδα.

Ο έτερος… Καππαδόκης παίζει κάπως καλύτερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τον παίκτη-φόβητρο της περσινής σεζόν. Εχει έλλειμμα συγκέντρωσης και ενέργειας, με συνέπεια το αμυντικό πλάνο να πηγαίνει στράφι.

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται και ο Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Πασκουάλ προσπάθησε να τον βοηθήσει στην Πάτρα δίνοντάς του κάποια plays με επιθέσεις «ένας εναντίον ενός», που είναι και το στοιχείο του. Ο Αμερικανός δεν ανταποκρίθηκε και προβλημάτισε.

Από εκεί και πέρα όμως ο Νικ Καλάθης έδειξε πως παραμένει ο «παίκτης βαρόμετρο» για τον Παναθηναϊκό. Κάθε φορά που χάιδευε το πόδι του στοπ γκάζι, το «τριφύλλι» έπαιρνε διαφορές και βελτιωνόταν η εικόνα του.

Για δεύτερο ματς ο Νίκος Παππάς ήταν πολύ καλός, ώριμος και με βασικό του μέλημα να βοηθήσει την ομάδα, όχι τα στατιστικά του. Βοήθησε σημαντικά τον Λεκαβίτσιους στην οργάνωση του παιχνιδιού και κράτησε το τέμπο.

Όλα πλέον μπαίνουν υπό το πρίσμα του ντέρμπι της Παρασκευής κόντρα στον Ολυμπιακό και αναμφίβολα η εμφάνιση κόντρα στον Προμηθέα δεν σκόρπισε χαμόγελα.

Όλοι πλέον όμως γνωρίζουν πως αυτού του είδους τα ματς, είναι τελείως διαφορετικά, έχουν δικούς τους κανόνες και η κατάσταση των ομάδων πάει λίγο στην άκρη. Όχι ότι δεν παίζει ρόλο, αλλά δεν είναι ο βασικός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ