ΠΑΟΚ : Αθηναϊκές πινακίδες και ξύλο στην Ομόνοια

ΠΑΟΚ : Αθηναϊκές πινακίδες και ξύλο στην Ομόνοια

Φασιστικοί θύλακες υπάρχουν σε κάποιες ομάδες. Επίσης, μεμονωμένοι ρατσιστές οπαδοί υπάρχουν - Σε ΟΛΕΣ τις ομάδες. Το θέμα είναι να δίνεται απάντηση, από τους φιλάθλους, από τους συνδέσμους, από τις ΠΑΕ. Το θέμα είναι να βγαίνουν ανεπιθύμητοι.

Το ματς στη Νέα Σμύρνη λήγει με μια γραφική ισοπαλία (γραφική γιατί επιβεβαιώνει την προαιώνια κατάρα που είχε πει πρώτη μία γριά μάντισσα από το Λιανοκλάδι: Κάτω από τα Τέμπη νίκη δεν σταυρώνεις). Πριν το ματς, μια χούφτα ΠΑΟΚτζήδες θα μαζευτούν στο λίκνο της Αθηναϊκής πραγματικότητας. Που δεν είναι το Σύνταγμα, είναι η Ομόνοια.

Στην Ομόνοια εκείνη την στιγμή (γύρω στις 13.00 το μεσημέρι) πραγματοποιούσαν συγκέντρωση μέλη της Πακιστανικής κοινότητας. Κανένας δεν ξέρει ακριβώς πώς ξεκίνησε το πράγμα, αλλά κατέληξε σε ξύλο, κυνηγητά, ντου, τέτοιες ομορφιές.

Σημείωση: Η αστυνομία αναφέρει πως το απαράδεκτο και υποτιμητικό για τον ΠΑΟΚ γεγονός ξεκίνησε από λεκτική αντιπαράθεση…

Η γνώμη μου είναι πως ανάμεσα στους οπαδούς, όπως και σε ολόκληρη την κοινωνία, θα υπάρξουν και ούγκανοι. Θα τον βρεις τον ούγκανο σου, ρε παιδί μου! Ωστόσο, οι σύνδεσμοι είναι συλλογικότητα, έχουν μία δομή κι έτσι κατά καιρούς μας έχουν χαρίσει μεγάλες στιγμές ομορφιάς, όταν καθάριζαν από φασίστες, όταν τους κήρυτταν ανεπιθύμητους και τους πετούσαν από τα γήπεδα.

Το θέμα είναι αν η οπαδική βία μπορεί να συγκαλύψει την ρατσιστική βία. Η επίθεση σε μια μεταναστευτική κοινότητα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί επειδή κάποιος κάποιον στραβοκοίταξε, έχει πάντοτε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Εκτός κι αν κάποιος είναι έτοιμος να πιστέψει ότι οι μετανάστες από το Πακιστάν ήταν Αρειανοί.

Επίσης, ανάμεσα στις χιλιάδες κοτσάνες που ειπώθηκαν αυτές τις 24 ώρες, υπήρξαν και κάποιες προσπάθειες αιτιολόγησης: Ρε παιδιά, ο ΠΑΟΚ είναι προσφυγικό σωματείο, οπαδικό ήταν το θέμα, ήρθαν έτοιμοι για ματς κι είναι ούγκανοι και και και…

Σιγά μην τους έφταιξε που τα πλακάτ είχαν αθηναϊκές πινακίδες!

Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να σταματήσουμε να ξεγελιόμαστε. Φασιστικοί θύλακες υπάρχουν σε κάποιες ομάδες. Επίσης, μεμονωμένοι ρατσιστές οπαδοί υπάρχουν – Σε ΟΛΕΣ τις ομάδες. Είναι θλιβερό μα αληθές (που λένε κι οι Metallica).

Το θέμα είναι να δίνεται απάντηση, από τους φιλάθλους, από τους συνδέσμους, από τις ΠΑΕ. Το θέμα είναι να βγαίνουν ανεπιθύμητοι.

Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά όταν επιθέσεις με ξεκάθαρα ρατσιστικό χαρακτήρα προσποιούνται οπαδιλίκι, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ακριβώς αυτό που είναι: Μια χούφτα ούγκανοι που αμαυρώνουν την τιμή ενός ολόκληρου συλλόγου.

Εκτός κι αν ο σύλλογος δεν έχει αντίρρηση να αμαυρωθεί. Οπότε, περιμένουμε τις αντιδράσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ