Η «συνθήκη στο Μιλάνο» και η γνώση του Μαρτίνς!

Η «συνθήκη στο Μιλάνο» και η γνώση του Μαρτίνς!

Τώρα πια ο Πορτογάλος προπονητής ξέρει καλύτερα την ομάδα του και οι επιλογές του είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης…

Φτιάχτηκε για τα καλά το κλίμα στον Ολυμπιακό και μετά την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ (τον…διαφορετικό ΟΦΗ) οι ερυθρόλευκοι τρέχουν ένα σερί με τέσσερις νίκες στις τρεις διοργανώσεις, απέναντι σε Ντουντελάνζ, Απόλλωνα, Παναχαϊκή και Άρη, έχοντας πετύχει έξι γκολ και κρατώντας απαραβίαστη την εστία τους.

Για να φτάσουν όμως οι παίκτες του Μαρτίνς στην «ολική επαναφορά» έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους, καθώς ειδικά στην Ελλάδα παίζει μπάλα και η… αστυνομία, συνεπώς το «απρόοπτο» παραμονεύει πάντα στα χρόνια της κάθαρσης και καθορίζει δια της… αλλοίωσης την πορεία των ομάδων.

Πρωτίστως βέβαια υπάρχουν τα ματς με την ομάδα από το Λουξεμβούργο (το βράδυ της Πέμπτης) και τον Παναθηναϊκό (την Κυριακή) στο Καραϊσκάκη, ενώ μετά τη νέα (και τελευταία για τη χρονιά) διακοπή του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με … πλήρη σύνθεση, καθώς στη δική του την περίπτωση δεν τίθεται θέμα «συμφωνίας».

Με αυτά τα δεδομένα ο Μαρτίνς θα πρέπει να διατηρήσει την ομάδα του σε υψηλό επίπεδο, ακόμη καλύτερο από αυτό που μας έδειξε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη και όπως όλα δείχνουν θα πάει εκ νέου στην τακτική της μοιρασιάς της τράπουλας για τους δύο επόμενους αγώνες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσει ενδιάμεσα και τους Τοροσίδη, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκα, Καμαρά, Νάτχο, Τουρέ, Ναουέλ και μόνο για τη θέση της επίθεσης δεν υπολογίζει τον Μάνο, που δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, άρα οι επιλογές του θα περιοριστούν στους Χασάν και Λάζαρο.

Η «συνθήκη στο Μιλάνο» έχει να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που όπως θυμόμαστε ο Πέδρο είχε παρατάξει εναντίον της Μίλαν την ενδεκάδα που είχε χρησιμοποιήσει στο ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και με αυτήν η ομάδα του βρισκόταν στο 0-1 μέχρι το 70’.

Αυτό είναι και το «όπλο» των ερυθρόλευκων στην προσπάθεια που επιχειρούν για τη δημιουργία της καινούργιας τους ομάδας, ότι διαθέτουν μεγάλο όσο και οι ποιοτικό ρόστερ και έναν προπονητή που μπορεί να το διαχειριστεί. Σαφώς και δεν θα του βγούνε όλες οι επιλογές του Μαρτίνς και θα κάνει και λάθη, όμως σε αυτήν τη φάση ο Πορτογάλος μας δείχνει ότι ξέρει πια πολύ καλύτερα τους παίκτες του, έχει δώσει τις ευκαιρίες σε όλους, συνεπώς κανείς δεν δικαιούται να έχει παράπονα και από εδώ και πέρα θα παίζουν αυτοί που δικαιολογούν την παρουσία τους πάνω στο χόρτο.

Είτε αυτό συμβαίνει από την αρχή του αγώνα, είτε ερχόμενοι από τον πάγκο, ενώ ίσως χρειαστεί να ξεβολευτούν και ορισμένοι, σε ότι αφορά το ρόλο τους, καθώς η ομάδα πάει πάνω από όλους και κανείς δεν μπαίνει πάνω από αυτήν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ