Οι παίκτες του ΠΑΟ που γνωρίζουν από ντέρμπι αιωνίων

Οι παίκτες του ΠΑΟ που γνωρίζουν από ντέρμπι αιωνίων

Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο Παναθηναϊκός έχουν ζήσει τη μεγαλύτερη μάχη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όχι μόνο έχουν παίξει, αλλά έχουν πάρει και θετικό αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία νεανική ομάδα και ορισμένοι από τους παίκτες του δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του, πάντως, έχουν πάρει γεύση από ντέρμπι αιωνίων. Όχι μόνο έχουν παίξει, αλλά πήραν και θετικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν κι αυτοί που πρώτοι φορά ετοιμάζονται να ζήσουν τη μεγαλύτερη μάχη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα, οι Μπουζούκης, Μαυρομμάτης. Δύο βασικά στελέχη της ομάδας τη φετινή σεζόν. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός και ο δυναμικός στόπερ χτίζουν φέτος χαρακτήρα και ετοιμάζονται να ζήσουν και την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και μάλιστα η πρώτη φορά θα είναι εκτός έδρας

Οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού, όμως, γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι. Πολλοί έχουν παίξει κι ορισμένοι το έχουν ζήσει από τον πάγκο. Ήταν δηλαδή στην αποστολή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν. Στην τελευταία μάχη αιωνίων, στις 4 του περασμένου Μάρτη, από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, αγωνίστηκαν οι εξής παίκτες. Οι Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Τζανδάρης σε όλο το ματς. Ο Άλτμαν, που ανήκει στο «τριφύλλι», αλλά δεν υπολογίζεται, έπαιξε επίσης σε όλο το ματς και δευτερόλεπτα πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα υπέστη τη ρήξη χιαστών.

Οι Κάτσε, Κουλιμπαλί, Χρήστος Δώνης επίσης ήταν βασικοί. Ο Αλβανός διεθνής χαφ αντικαταστάθηκε στο 65’, όπως και ο γιος του νυν τεχνικού του Παναθηναϊκού, ενώ ο Αφρικανός δεξιός μπακ χαφ έγινε αλλαγή στο 80’. Βασικός ήταν και ο Οικονόμου, ο οποίος έκανε πέναλτι στον Ανσαριφάρντ και αποβλήθηκε στο 60’. Αλλαγή αγωνίστηκε ο Μουνιέ. Ο Γάλλος μπήκε στο 65’ και στο τέλος ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ινσούα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ο νεαρός Τάσος Χατζηγιοβάνης πήρε τη θέση του Κουλιμπαλί στο 80’. Η τρίτη αλλαγή ήταν ο Αυλωνίτης, ο οποίος αποχώρησε. Στον πάγκο επίσης, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθούν από τον Ουζουνίδη, ήταν και οι Διούδης, Κολοβέτσιος, Στάικος. Οι δύο πρώτοι θα είναι βασικοί αυτή τη φορά. Την αποστολή συμπλήρωνε ο Πίσπας, ο οποίος είναι παρελθόν.

Ο Διούδης ήταν στον πάγκο, αλλά δεν έπαιξε και στο ντέρμπι του πρώτου γύρου πέρσι. Ο Κολοβέτσιος, αντίθετα, σε εκείνο το ντέρμπι, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 με γκολ του Βιγιαφάνιες, ήταν βασικός κι έβγαλε όλο το παιχνίδι. Στον πρώτο γύρο στο ματς που έγινε στις 28/10/17 σε όλο το ματς αγωνίστηκαν οι Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί. Ο Μουνιέ είχε μπει πάλι αλλαγή στο 70’, ενώ στον πάγκο ήταν οι Διούδης, Γιόχανσον.

Ουσιαστικά ελάχιστοι δεν έχουν γεύση από ντέρμπι αιωνίων. Αυτοί που δεν έχουν παίξει ή δεν έχουν ζήσει από τον πάγκο αυτό το μεγάλο ματς είναι οι Μπουζούκης, Μαυρομμάτης, Καμπετσής, Εμμανουηλίδης, Βέργος (και οι πέντε έχουν παίξει σε ντέρμπι αιωνίων, αλλά σε επίπεδο εφήβων και Νέων), Χατζηθεοδωρίδης, ο Μακέντα φυσικά που ήρθε φέτος και ο Πούγγουρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ