Όπως… έστρωσε, έτσι θα κοιμηθεί

Όπως… έστρωσε, έτσι θα κοιμηθεί

Ο ΠΑΟΚ καλείται να κερδίσει τη Βίντι στην Ουγγαρία για να ξαναπάρει προβάδισμα για την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ πάει στην Ουγγαρία για να παίξει ένα παιχνίδι σχεδόν χωρίς αύριο για τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία. Η Βίντι τον έπιασε στον ύπνο στην Τούμπα (στις 25/10), τον κέρδισε με 2-0 και τον έβαλε σε μπελάδες. Αν ο Δικέφαλος κέρδιζε τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη, τώρα θα πήγαινε στη Βουδαπέστη για να σφραγίσει την πρόκριση.

Η πραγματικότητα όμως έφερε τον ΠΑΟΚ σε δύσκολη θέση και η εντός έδρας ήττα από τη Βίντι (μετά από κακή εμφάνιση των ασπρόμαυρων) έβαλε τους Ούγγρους ξανά γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Με νίκη στην Ουγγαρία ο Δικέφαλος θα πάρει ξανά το σημαντικό προβάδισμα για να περάσει στους «32» της διοργάνωσης. Με ήττα θα πρέπει μετά να κάνει ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα (ίσως χρειαστεί και θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο απέναντι στην Τσέλσι) και να περιμένει και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Με ισοπαλία θα μείνουν τα πάντα ανοιχτά σε έναν όμιλο που τον έμπλεξε μόνος του…

«Όπως στρώσεις, έτσι θα κοιμηθείς», λέει ο θυμόσοφος λαός και έτσι ο ΠΑΟΚ καλείται τώρα να πάρει αποτέλεσμα μέσα στην Ουγγαρία. Όχι ότι δεν μπορεί (είναι σίγουρα καλύτερη ομάδα από τη Βίντι) αλλά όταν παίζεις με την πλάτη στον τοίχο, πολλές φορές δε σου βγαίνει αυτό που μπορείς πραγματικά να κάνεις.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ είναι μαθημένος στα δύσκολα και ειδικά εκτός έδρας φέτος είναι αήττητος σε επίσημα ματς μακριά από την Τούμπα, με διπλά σε έδρες όπως η Βασιλεία, το Καραϊσκάκη, η Νέα Σμύρνη, το Γεντί Κουλέ και το Χαριλάου και ισοπαλίες σε Μόσχα με τη Σπαρτάκ, σε Λισαβόνα με την Μπενφίκα και σε Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Συνολικά μέσα στο 2018 ο ΠΑΟΚ έχει χάσει μόλις μία φορά εκτός έδρας, στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 3-2 στις 4/3/2018!

Ο Δικέφαλος θα παίξει πιο υποψιασμένος στη Βουδαπέστη, έχοντας ζυγίσει πλέον καλύτερα τη Βίντι, η οποία είναι μια σκληρή ομάδα, που παίζει δυνατά και ξέρει να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου. Δεν έχει την ποιότητα του ΠΑΟΚ, αλλά μπορεί να κάνει ζημιές, όπως έκανε στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος θα παίξει ξεκάθαρα για τη νίκη στη Βουδαπέστη για να πάρει πάλι στα χέρια του το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «32» του Europa League το οποίο «λιγουρεύονται» τόσο η Βίντι, όσο και ο ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Ακόμη και να κερδίσει όμως στην Ουγγαρία, παρότι θα γίνει φαβορί για τη 2η θέση,  θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα και την τελευταία αγωνιστική με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα, η οποία θα έχει ελπίδες για πρόκριση εφόσον κερδίσει κι αυτή τη Βίντι στη Λευκορωσία…

Είπαμε: τα πράγματα έμπλεξαν με την ήττα στην Τούμπα από τη Βίντι, αλλά στο χέρι του ΠΑΟΚ είναι να τα ξεμπλέξει όπως θέλει αυτός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ