Χωρίς φόβο και χωρίς άγχος στο Φάληρο

Χωρίς φόβο και χωρίς άγχος στο Φάληρο

Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε τη διάθεσή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ανέκτησε την αυτοπεποίθησή του και δεν πάει στο Καραϊσκάκη ως... κομπάρσος, αλλά ως διεκδικητής της νίκης.

Το ντέρμπι του Φαλήρου την ερχόμενη Κυριακή δεν είναι σαν τα δύο προηγούμενα με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Όπως και να το κάνουμε, για την ψυχολογία, την ιδιοσυγκρασία, το γόητρο, για τα πάντα, το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ήταν είναι και θα είναι για πάντα το… ντέρμπι της ζωής μας. Αυτό που φτιάχνει ή χαλάει, ανάλογα με το αποτέλεσμα, τις επόμενες μέρες των φιλάθλων των δύο ομάδων.

Θα τη χαρείς τη νίκη επί του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ. Θα σε πειράξει η ήττα. Θα κρατήσει, όμως, λίγες ώρες μονάχα. Με τον «αιώνιο» είναι αλλιώς. Ο φίλαθλος χαίρεται όταν τον βλέπει να χάνει ακόμα και από τη… Δόξα Κατοκοπιάς. Και θέλει να τον κερδίζει ακόμα και στο τάβλι.

Την Κυριακή, πάντως, δεν θα παίξουν οι φίλαθλοι. Θα παίξουν οι ποδοσφαιριστές. Και τούτη την ώρα, ο Παναθηναϊκός φαίνεται να πηγαίνει στο ντέρμπι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Έφτιαξε τη διάθεσή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, κάτι που ήταν απαραίτητο μετά την πρώτη ήττα και τον τρόπο που αυτή ήρθε στην Τούμπα. Τη στιγμή, δηλαδή, που για πρώτη φορά στη σεζόν εμφανίστηκε μια αμφισβήτηση, οι παίκτες του Δώνη ήταν σαν να έδωσαν απαντήσεις κόντρα στην Ένωση.

Πείσμωσε που δεν πήρε ένα ματς το οποίο άξιζε, βάσει εικόνας. Αλλά η αυτοπεποίθηση που μάζεψε από το 90λεπτο κόντρα στην πρωταθλήτρια είναι δεδομένο πως τον στέλνει στο Φάληρο χωρίς φόβο. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να μπει ο Παναθηναϊκός σε ένα γήπεδο που θα βράζει περισσότερο απ’ ότι η Τούμπα (είπαμε σαν τον Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός… δεν έχει) χωρίς τον φόβο και χωρίς την ψυχολογία πως είναι κατώτερος από τον αντίπαλό του.

Σημαντικό ρόλο σε αυτά τα ματς παίζει και το άγχος. Ένα άγχος που θα υπάρχει έτσι κι αλλιώς, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα. Όμως η πίεση βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Ο Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί το «πρέπει». Εκείνος «πρέπει» να κερδίσει, «πρέπει» να μείνει κοντά στην κορυφή, πιθανότατα να «πρέπει» να… ρεφάρει και το διαφαινόμενο -3 απ’ όσα συνέβησαν στην Πάτρα. Κι αυτό το «πρέπει» του Ολυμπιακού μπορούν να το εκμεταλλευτούν οι πράσινοι.

Όσον αφορά το τακτικό κομμάτι, οι σκέψεις του Δώνη για τη χρησιμοποίηση του Μουνιέ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και λίγη ώρα πριν το ματς για να δούμε τι ακριβώς θα παρατάξει ο κόουτς, που ξέρει να κρύβει καλά τα σχέδιά του. Ο Γάλλος είχε κάνει ένα υπέροχο 30λεπτο στο ίδιο γήπεδο πριν λίγους μήνες. Ήταν το ντέρμπι με το οποίο ουσιαστικά… συστήθηκε στο ελληνικό κοινό. Και αυτές οι θύμησες ασυναίσθητα περνάνε και στον αντίπαλο.

Πολλά, ωστόσο, θα κριθούν από τον άξονα. Εκεί που ο Ολυμπιακός έχει μια γεμάτη γραμμή, με πολλές επιλογές και ο Μαρτίνς μπορεί με ευκολία να αλλάζει παίκτες, χωρίς να χαλάει την ισορροπία και την σωστή αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του. Ο Κάτσε ταιριάζει σε αυτό το παιχνίδι. Ο δυναμισμός του, ο τσαμπουκάς του, τα τρεξίματά του κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία, μπορεί να φανούν πολύτιμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ