Πρέπει να «πνίξει» τη Βίντι στις όχθες του Δούναβη

Πρέπει να «πνίξει» τη Βίντι στις όχθες του Δούναβη

Η ώρα της αλήθειας για τον ΠΑΟΚ έφτασε. Απόψε το βράδυ κόντρα στη Βίντι επιβάλλεται να κάνει το αυτονόητο, να κερδίσει μια ομάδα η οποία είναι υποδεέστερη και να εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήρια για τους «32» του Europa League.

Ο Δικέφαλος, καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του φαβορί, όχι μόνο στη σημερινή αναμέτρηση με τη Βίντι, αλλά της ομάδας που θα πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης για τους «32» του Europa League. Στις όχθες του Δούναβη, ο ΠΑΟΚ, πρέπει να «πνίξει» τους Μαγυάρους ρεφάροντας ταυτόχρονα την ήττα με 2-0 πριν από δύο εβδομάδες στην Τούμπα. Μόνον έτσι θα μπορεί να ξαναφέρει σε ισορροπία την κατάσταση στον 4ο όμιλο του Europa League. Μόνο έτσι θα δείξει πως μπορεί να χωρέσει δύο καρπούζια (πρωτάθλημα και Ευρώπη) στην αγκαλιά του. Όποιο άλλο αποτέλεσμα κι αν φέρουν οι Ασπρόμαυροι θα είναι μια μεγάλη αποτυχία. Την οποία θα πιστωθούν όλοι.

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να πετύχουν την δεύτερη φετινή τους νίκη για να κάνουν ένα καθοριστικό βήμα, κάτι το οποίο άπαντες γνωρίζουν. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου με τους παίκτες θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς για να ξεπεράσουν το δύσκολο εμπόδιο της Βίντι. Να μην εμφανιστούν με την ίδια χαλαρότητα, νωθρότητα και υπεροψία που είχαν στο πρώτο ματς με τους Ούγγρους, αλλά και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να έχει ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρέπει να βάλει στην καθημερινότητα του και την Ευρώπη. Από την παρουσία του σ’ αυτές τις διοργανώσεις έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τόσους βαθμούς και να αντιμετωπίζεται από την UEFA ως μια δυνατή ομάδα. Αν θέλουν να «χαλάσουν» αυτή τους την εικόνα μπορούν να το κάνουν εύκολα. Δίνοντας το δικαίωμα στην Βίντι να γίνει μια νέα Εστερσουντ.

Πάντως πέρα από την αγωνιστική συμπεριφορά που θα δείξουν απόψε οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ενδιαφέρον έχει και ο χειρισμός της υπόθεσή του συγκεκριμένου αγώνα από τον Λουτσέσκου. Δηλαδή, αν θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ή θα προτιμήσει να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, εκτός του τραυματία Βιερίνια, ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ακόμα δεν έχει αποφασίσει ο Ρουμάνος τεχνικός αν ο Δημήτρης Πέλκας θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα ή την θέση του θα πάρει ο Ελ Καντουρί. Αν θα ξεκουράσει τον Κάνιας, βάζοντας τον Σάκχοφ, δίπλα στον Βέρνμπλουμ.

Το αποψινό θα είναι το 40ο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης και εφόσον κερδίσει θα πετύχει την 10η εκτός έδρας νίκη του στους ομίλους.

Τα καραβάνια με τους εκδρομείς του Δικεφάλου βρίσκονται ήδη στη Βουδαπέστη. Όμως κάποιοι εξ’ αυτών ταξίδεψαν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια. Στον ΠΑΟΚ έχουν κινητοποιηθεί οι πάντες καθώς φοβούνται πως η παρουσία οπαδών της ομάδας έξω από το γήπεδο ή μέσα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας να κόβουν βόλτες την ώρα του αγώνα φέρει κάποια ένταση την οποία χρεωθεί στη συνέχεια το σωματείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ