Ομάδα και κόσμος ήταν «ηφαίστειο»

Ομάδα και κόσμος ήταν «ηφαίστειο»

Ο Ολυμπιακός έψαχνε καιρό αυτό το ξέσπασμα και το πέτυχε στο ματς με τη Ντουντελάνζ. Το Καραϊσκάκη «έβραζε» και οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν επιτέλους να πετύχουν το γρήγορο γκολ. Μεγάλη υπόθεση η πεντάρα και η καλή εμφάνιση ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πολύ σημαντικό επίσης ότι σκόραραν Λάζαρος και Φορτούνης. Ο Τόρο έδειξε και πάλι τον δρόμο.

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό ακριβώς που ήθελε ο κόσμος του στο ματς με τη Ντουντελάνζ, πετυχαίνοντας μια σημαντική νίκη που τον διατηρεί για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Έστω και αν το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα σε Μπέτις και Μίλαν (1-1) δεν ήταν αυτό που ήθελαν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός έκανε την δουλειά του και την έκανε ωραία. Με επιθετικό ποδόσφαιρο, με θέαμα, με πέντε γκολ. Με 22 τελικές προσπάθειες στην αντίπαλη εστία. Και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν αυτό ακριβώς που είχαμε επισημάνει το πρωί της Πέμπτης. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο ματς με το πόδι στο… γκάζι. Αυτό ήταν το βασικό ζητούμενο για την ομάδα του Πειραιά κι αυτό ακριβώς ήθελε να δει και ο Πέδρο Μαρτίνς. Είναι ξεκάθαρο ότι το Καραϊσκάκη δίνει μεγάλη ώθηση στον Ολυμπιακό. Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το εκμεταλλεύεται η ομάδα του λιμανιού σε όλα της τα παιχνίδια και ειδικά σε αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το γήπεδο της πειραϊκής ομάδας θα είναι κατάμεστο στο ντέρμπι της Κυριακής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και είναι προφανές ότι με τον ίδιο δυναμισμό πρέπει να μπουν στο κυριακάτικο ματς οι ερυθρόλευκοι. Ασφαλώς και οι πράσινοι δεν είναι Ντουντελάνζ αλλά αυτό δεν αλλάζει την προσέγγιση που πρέπει να έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της Κυριακής.

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν το ξέσπασμα απέναντι στη Ντουντελάνζ, λίγες μέρες πριν από την αναμέτρηση με τον μεγάλο τους αντίπαλο. Ήταν σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά να βάλει τέλος στην γκίνια των χαμένων ευκαιριών. Ήταν σημαντικό να πετύχουν οι ερυθρόλευκοι ένα μεγάλο σκορ. Το έψαξαν και σε προηγούμενα παιχνίδια τους. Δεν έγινε τότε έγινε τώρα, τρεις μέρες πριν από το πολύ μεγάλο παιχνίδι με το τριφύλλι. Κι έγινε γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει νωρίς, κατάφερε να… καθαρίσει το ματς από το 15λεπτο όταν έκανε το 2-0 με τον Φορτούνη. Όταν λοιπόν οι ερυθρόλευκοι βρίσκουν τρόπο να κάνουν το καλό ξεκίνημα στο γήπεδο τους, τότε είναι σε θέση να κάνουν ωραία πράγματα. Γιατί ο Ολυμπιακός έβγαλε ωραίες συνεργασίες στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη και ο κόσμος του που πήγε στο γήπεδο χόρτασε μπάλα. Είναι κι αυτό πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες.

Είναι επίσης σημαντικό κέρδος για τον Ολυμπιακό ότι βρήκαν δίχτυα ο Χριστοδουλόπουλος (εντυπωσιακό το γκολ που πέτυχε ο Λάζαρος) και ο Φορτούνης. Ήταν γκολ που επιτεύχθηκαν σε κομβικό σημείο και βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό την ψυχολογία των δύο παικτών ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό αλλά και των άλλων αγώνων που ακολουθούν. Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός έχει να δώσει δύο μεγάλα ματς ακόμα στον όμιλο του και θα κάνει κάθε προσπάθεια εκτός έδρας με την Μπέτις κι εντός με την Μίλαν, για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό όμως που απασχολεί τώρα τον Ολυμπιακό είναι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κι αυτό σκέφτονται οι ερυθρόλευκοι από την στιγμή που τέλειωσε το ματς με τη Ντουντελάνζ.

Ομάδα και κόσμος ήταν ηφαίστειο το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη κι έτσι πρέπει να είναι και την Κυριακή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ