Τίποτα λιγότερο από αυτό που του άξιζε…

Τίποτα λιγότερο από αυτό που του άξιζε…

Ο Λουτσέσκου υπέστη δεινή ήττα από τον κόουτς της Βίντι, Νίκολιτς. Οι Ούγγροι έμειναν πίσω ώστε να μην βρίσκουν χώρους να αναπτύξουν ταχύτητα ο Λημνιός με τον Ζαμπά και ο Σάκχοφ με τον Βέρνμπλουμ έπαιζαν με παράλληλες πάσες γιατί δεν έχουν την ικανότητα να παίξουν κάθετα…

Φαντάζομαι ότι δεν θα βρεθούν κάποιοι εκ των υστέρων να μας… διαβεβαιώσουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν ενδιαφερόταν για το Γιουρόπα. Η κακή, αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας του Λουτσέσκου δεν χρειάζεται να θαφτεί κάτω από τόνους μεταφυσικών αναλύσεων. Και να παίξει καλά ήθελε και να νικήσει για να πάρει την πρόκριση. Έχασε γιατί ήταν κακός. Πολύ κακός για τα δικά του αγωνιστικά δεδομένα.

Μια ομάδα που από τα πρώτα λεπτά φάνηκε αιφνιδιασμένη από την αντιμετώπιση που της επιφύλαξαν οι αντίπαλοί της. Η Βίντι, δηλαδή ο Νίκολιτς που την κοουτσάρει, ζήτησε από τους παίκτες τους να μην ακολουθούν τους παίκτες του ΠΑΟΚ σε όλο το μήκος του γηπέδου. Τους κράτησε πίσω να περιμένουν ώστε χώρος για κούρσες από τους ταχυδυναμικούς Λημνιό και Ζαμπά να μην υπάρχει. Οι δυο εξτρέμ του Δικέφαλου θέλουν χώρο να αναπτυχθούν και τέτοιος δεν υπήρξε.

Από την στιγμή που δεν δούλεψαν οι στημένες φάσεις ο ΠΑΟΚ είχε σημαντικό πρόβλημα να μπει στην περιοχή της Βίντι. Έτσι, η στατιστική κατέγραφε μέχρι και θηριώδη ποσοστά κατοχής αλλά επρόκειτο απλά για λάδι. Από τηγανίτα τίποτα. Στο μεταξύ ο Λουτσέσκου που φάνηκε απροετοίμαστος για τέτοιες συνθήκες αγώνα, είχε αφήσει έξω τον Κάνιας προτιμώντας τον Σάκχοφ. Το αποτέλεσμα ήταν ο φιλοξενούμενος να κάνει πολλές παράλληλες πάσες αλλά από κάθετες τίποτα.

Ο Βέρνμπλουμ έτσι κι αλλιώς δεν φημίζεται για την συμμετοχή του στην οργάνωση του παιχνιδιού. Η Βίντι έπαιζε λες και δεν ήταν γηπεδούχος. Είχε υπομονή στο πλάνο της και περίμενε μήπως οι παίκτες του ΠΑΟΚ κάνουν καμιά χοντράδα. Την έκανε ο Βέρνμπλουμ και την αξιοποίησαν ο Βινίσιους και ο Μιλάνοφ. Η Βίντι σκόραρε και συνέχισε να παίζει πίσω. Ούτε ο Ουάρντα ούτε ο Μπίσεσβαρ μπόρεσαν να αλλάξουν την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ.

Η Βίντι δεν κέρδισε το ματς επειδή συμμάχησε η τύχη μαζί της. Δεν σφύριζαν τα σουτ του ΠΑΟΚ δίπλα στα δοκάρια ούτε έγινε ήρωας ο τερματοφύλακάς της. Είχε συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι της και δικαιώθηκε. Δεν παρασύρθηκε από την τριάρα στην Τούμπα και είχε πλήρη επίγνωση ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ποιοτικά ανώτερη ομάδα. Τον έπαιξε για να μην του επιτρέψει να αναπτυχθεί σε υψηλές ταχύτητες και το πέτυχε. Βοήθησε βέβαια και ο Βέρνμπλουμ αλλά τέτοια λάθη γίνονται . Το θέμα είναι ότι κανείς δεν πρόλαβε να σταματήσει τον Βινίσιους. Ο ΠΑΟΚ φεύγει πληγωμένος από την Βουδαπέστη. Το γόητρό του πληγώθηκε και η ψυχολογία του διαταράχτηκε. Πήρε έτσι ένα διπλό μάθημα. Πρώτα ο προπονητής του και μετά ο ίδιος σαν ομάδα. Η μη πρόκρισή του από αυτό τον όμιλο στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ είναι τρανταχτή αποτυχία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ