Μόνος του και όλοι τους…

Μόνος του και όλοι τους…

Δεν είναι μόνο στη «μάχη» της… εξυγίανσης, είναι σε όλα τα επίπεδα. Και στην Ευρώπη όπου μόνο ο Ολυμπιακός υπάρχει μέχρι τώρα.

Έκανε δύο νίκες με ομάδα από την Ελβετία (Λουκέρνη), πήρε νίκη και ισοπαλία με ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, ήρθε ισοπαλία με Ισπανική ομάδα (Μπέτις), νίκησε δύο φορές την έκπληξη των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ (Ντουντελάνζ) και ηττήθηκε μόνο από την Μίλαν στο Σαν Σίρο πληρώνοντας ένα 9λεπτο μπλακ-αουτ με το 0-1 να γίνεται 3-1. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που δίνει και φέτος σταθερά βαθμούς στην χώρα, η ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια παλεύει ουσιαστικά μόνη της στην Ευρώπη (μοναδική εξαίρεση η περσινή σεζόν) την ώρα που φέτος η ΑΕΚ γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει Τσάμπιονς Λιγκ και ο ΠΑΟΚ σε όμιλο του χεριού του και βάλε πάει να τερματίσει ακόμη και τελευταίος…

Βλέπετε όταν είσαι έξω από τον χορό είναι εύκολη η ειρωνεία και η κοροϊδία. Τώρα που μπήκε να χορέψει η ΑΕΚ τα… τσιφτετέλια πάνε και έρχονται. Zero γράφει το κοντέρ με δύο αγώνες ακόμη μπροστά και τις πιθανότητες εις βάρος της. Σε όμιλο δύσκολο αλλά που σε παρόμοιους τα προηγούμενα χρόνια ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός είτε προκρινόταν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είτε αποκλειόταν με 9 βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη που ένοιωθε αδικημένος που δεν μπήκε στα «αστέρια» είδε τον ουρανό σφοντύλι δύο φορές από την Βίντι και ο Λουτσέσκου των τόσων βαθμών και δύο ματς λιγότερων δήλωσε πως ακόμη δεν έχει καταλάβει τι συνέβη στα δύο ματς με τους Ούγγρους.

Και στην Ευρώπη λοιπόν μόνος του πορεύεται ο Ολυμπιακός που θα έχει την ευκαιρία με τις «μάχες» με Μπέτις και Μίλαν να παλέψει μέχρι τέλους για την πρόκριση.

Μόνος του και όλοι τους πορεύεται βεβαίως ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια και στην Ελλάδα, με την εποχή της «εξυγίανσης» να είναι αυτή που ξεχωρίζει αναμφίβολα. Νομίζουν βλέπετε οι «εξυγιαντές» και όσοι τους υπηρετούν με ζήλο πως είναι ικανοί να πλήξουν τον Ολυμπιακό. Νομίζουν πως αν χάσει ένα πρωτάθλημα θα… διαλύσει. Νομίζουν πως αν στήσουν ένα ωραίο παραμύθι θα το «χάψουν» οι οπαδοί του, νομίζουν πως δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι πόσο χαμηλά έχουν πέσει για να βρουν τρόπους να τους σταματήσουν. Νομίζουν πολλά γιατί είναι τόσο μικροί απέναντι σε αυτό τον σύλλογο όπως παλιά νόμιζαν στα «πέτρινα χρόνια» της ομάδας πως θα τον κάνουν… παράρτημα. Προσπάθησαν αλλά εκείνα τα «πέτρινα χρόνια» που οι… Πάτρες που «στήνονταν» ήταν σε εβδομαδιαία βάση τους γύρισαν μπούμερανγκ λίγα χρόνια μετά. Μετρώντας τα χρόνια και τις δεκαετίες να περνούν.

Πλέον έχουν χάσει και την φαντασία τους οι εξυγιαντές, όπως αποδείχθηκε και στην προβοκάτσια της Πάτρας. Μόνο… εξωγήινος δεν εμφανίστηκε σε εκείνο το περιβόητο ματς της πλάκας στην Πάτρα που προσφέρθηκε «λουκούμι» για να στηθεί το «κόλπο». Αλλά αυτά αναλύθηκαν, πάμε στα παρακάτω.

Για τον Ολυμπιακό το ματς με την Ντουντελάνζ ήταν η επικύρωση του… ξεμπουκώματος. Πέντε σερί νίκες μετά την ήττα-σοκ (ευεργετική όπως εξελίσσεται) στο Ηράκλειο και το ζητούμενο είναι να γίνουν έξι, την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟ.

Και ας έρθουν μετά οι… Γραμμένοι να τους βάλουν -3 βαθμούς. Και ας έρθουν μετά οι… Γραμμένοι να τον πετάξουν έξω από το πρωτάθλημα. Και ας έρθουν μετά οι… Γραμμένοι να το χαρίσουν στον «δικό τους» ΠΑΟΚ. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ