Ενέργεια, σκορ και… ηρεμία

Ενέργεια, σκορ και… ηρεμία

Ο Παναθηναϊκός έχει το βάρος του «πρέπει» απόψε στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν έφτασε και ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που πρέπει να κερδίσει. Συνήθως στα παιχνίδια των δυο «αιωνίων» ο γηπεδούχος είναι εκείνου που έχει μεν το προβάδισμα λόγω της έδρας, αλλά και το περισσότερο βάρος στους ώμους.

Είναι αυτό το «πρέπει να μη χάσουμε στο γήπεδό μας» που βαραίνει άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο τους παίκτες γνωρίζοντας πως είναι επιβεβλημένο να κερδίσουν μπροστά στον κόσμο τους.

Απόψε λοιπόν ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει όχι μόνο για λόγους γοήτρου, αλλά κι επειδή έχει χάσει σημαντικό έδαφος με την εντός έδρας ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Το βατό πρόγραμμα και η προσμονή των εύκολων αποτελεσμάτων «προσέκρουσαν» στην προβληματική αγωνιστική εικόνα της ομάδας με συνέπεια απόψε το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό να είναι ένας… ημιτελικός.

Το βασικό χαρακτηριστικό της αναμέτρησης αυτής είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αλλάξει. Ο Ντέιβιντ Μπλατ επιχειρεί να εισάγει στην ομάδα του νέα φιλοσοφία και προσπαθεί ακόμα να βρει τους ρόλους στους παίκτες του.

Αυτό λοιπόν είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τον Πασκουάλ που ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να είναι έτοιμος για το αναπάντεχο στην τακτική.

Από εκεί και πέρα βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από την εικόνα του «τριφυλλιού». Από την ενέργεια, τη συγκέντρωση και την ευστοχία των παικτών του.

Είναι δεδομένο ότι ο Μπλατ με τις αγαπημένες του ματς απ ζώνες θα επιχειρήσει να… προβοκάρει το μυαλό του Καλάθη και του Παπαπέτρου αφήνοντάς τους ελεύθερους να σουτάρουν τρίποντα.

Ετσι άλλωστε την… πάτησε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ζαλγκίρις, αν και στη συνέχεια βρήκε τρόπους να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Είναι προφανές πως θα ψάξουν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο της επίθεσης τη σωστή επιλογή.

Είναι λοιπόν βασικό να παίξει καλά ο Τόμας και ο Μήτογλου. Το «4» να μπορέσει δηλαδή να ανοίξει τους διαδρόμους και να «σπάσει» τα ροτέισον πάνω στον Καλάθη.

Άλλωστε οι Τουπάν και Παπανικολάου ήδη ετοιμάζονται για να «βραχυκυκλώσουν» τον ελληνοαμερικανό και να τον κυνηγούν σε όλο το παρκέ για 40’.

Παράλληλα τα «τεσσάρια» θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Πρίντεζη, ο οποίος μέχρι πέρσι κόντρα στον Σίνγκλετον είχε αρκετά προβλήματα. Χρειάζεται συνεπώς μεγάλη προσοχή εκεί.

Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί τεράστια βοήθεια από τους Γκιστ, Λάσμε και Λάνγκφορντ. Ειδικά οι δυο πρώτοι είναι «κομβικοί» για την ενέργεια, τα ριμπάουντ, τις «μάχες σώμα με σώμα» μέσα στις ρακέτες και ο Πασκουάλ στηρίζει πάρα πολλά πάνω τους.

Ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που πρέπει να κερδίσει. Εχει το ψυχολογικό βάρος, χρειάζεται τους δυο βαθμούς και την ηρεμία για να μπορέσει να λύσει τα αγωνιστικά του προβλήματα.

Συνεπώς οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να διαχειριστούν τις ειδικές συνθήκες, να αντιδράσουν και να δείξουν στο τέλος-τέλος τι μπορούν να κάνουν φέτος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ