Ο Φορτούνης δεν χάνει ποτέ…

Ο Φορτούνης δεν χάνει ποτέ…

Η τρομερή επιρροή του Κώστα Φορτούνη στα αποτελέσματα του Ολυμπιακού και η ασύλληπτη επίδοση του κορυφαίου Ελληνα ποδοσφαιριστή κάθε φορά που σκοράρει ή δίνει ασίστ.

Είναι ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής. Αρέσει ή όχι, τα γεγονότα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Ο Κώστας Φορτούνης επιβεβαιώνει διαρκώς ότι αποτελεί τον παίκτη-σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού. Καθώς χωρίς τη δική του παρουσία στον αγωνιστικό χώρο οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν την ίδια φαντασία, την ίδια έμπνευση, την ίδια ικανότητα στο να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν, την ίδια θελκτικότητα. Αυτό το ξεχωριστό που πληρώνεις εισιτήριο για να το δεις να εκτυλίσσεται μπροστά σου.

Ο Ελληνας επιτελικός μέσος ήταν απολαυστικός το βράδυ της Πέμπτης. Δημιούργησε τις περισσότερες φάσεις (από τις συνολικά 22 τελικές) του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Ντουντελάνζ, έχασε ευκαιρίες, πέτυχε δύο γκολ, έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Χριστοδουλόπουλου και γενικώς κυριάρχησε. Αποτέλεσε τον παίκτη «κάνω τη διαφορά» που επιβεβαιώνει φέτος ότι κάτι έχει αλλάξει στη συνολική του προσέγγιση στο ποδόσφαιρο.

Μπορεί η UEFA να του έχει «κλέψει» ένα γκολ (το δεύτερο του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ντουντελάνζ) και να το χρέωσε αυτογκόλ του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει την ουσία. Με την επιρροή του Φορτούνη στα αποτελέσματα των Πειραιωτών να είναι ασύγκριτη με κάθε άλλου. Τόσο μεγάλη, που μόνο η αποτύπωσή της σε αριθμούς δείχνει την πραγματική σημασία της παρουσίας του «Φόρτου» στην 11άδα των Ερυθρόλευκων ή έστω στον αγωνιστικό χώροι…

Τα απίστευτα στατιστικά στοιχεία που ακολουθούν τον Φορτούνη και επιβεβαιώνουν τη σημασία της παρουσίας του στους Πειραιώτες, λοιπόν, είναι τα εξής:
1) Με την ερυθρόλευκη φανέλα ο «Φόρτου» έχει συνολικά 57 γκολ και 50 ασίστ, σε σύνολο 169 συμμετοχών. Εχει συμμετοχή, δηλαδή, σε συνολικά 107 γκολ/ασίστ!
2) Τις 57 φορές που έχει βρει δίχτυα, ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί μόλις μία φορά! Συνολικά, με τον Φορτούνη σκόρερ, σε σύνολο 45 αγώνων, οι Πειραιώτες έχουν 37 νίκες, 7 ισοπαλίες και μία ήττα (σ.σ. στην παράταση από την Αντερλεχτ, στους «32» του Europa League, με την κανονική διάρκεια να λήγει 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού).
3) Τις 50 φορές που έχει δώσει ασίστ από την οποία προήλθε γκολ αντιπάλου του, ο Ολυμπιακός επίσης 37 νίκες, 2 ισοπαλίες και επίσης μόνο μία ήττα (στον περσινό επαναληπτικό της φάσης των «8» του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ).
4) 13 από τα γκολ που έχει πετύχει έχουν δώσει νίκη στον Ολυμπιακό!
5) Οταν ο «Φόρτου» εμπλέκεται σε γκολ ή ασίστ, ο Ολυμπιακός μαζεύει κατά μέσο όρο 2,68 βαθμούς ανά ματς!
6) Συνολικά ο Φορτούνης έχει σκοράρει ή δώσει τελική πάσα σε 77 από τα 169 παιχνίδια του με τα Ερυθρόλευκα, καθώς σε αρκετά ματς να έχει κάνει double-double (γκολ-ασίστ)!
7) Με τον Φορτούνη στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τα 24 από τα συνολικά 34 γκολ του τη φετινή σεζόν. Με τον ίδιο να σκοράρει 6 τέρματα και να δίνει 6 ασίστ!

Τα στοιχεία είναι πολύ ξεκάθαρα και αποτυπώνουν με μεγάλη ακρίβεια τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό να έχει υγιή και σε καλή κατάσταση τον φύσει και θέσει ηγέτη του. Ειδικά φέτος, μάλιστα, που δούλεψε σκληρά το καλοκαίρι και εμφανίζει στο γήπεδο τις πραγματικές του δυνατότητες, τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην Εθνική, αφήνοντας στην άκρη κάθε αξιοθρήνητη προσπάθεια να μειωθεί η αξία του ή να συγκριθεί με άλλους παίκτες. Με τους οποίους η σύγκριση είναι τουλάχιστον άδικη. Για τους άλλους…

Όπως και να έχει, ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός ως οργανισμός, κατάφεραν να βοηθήσουν το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει ο σύλλογος να είναι παραγωγικό και να παίζει βάσει του σπάνιου ταλέντου του. Το ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ίδιος χωρίς τον Φορτούνη είναι αυτονόητο και λογικό να συμβαίνει. Όπως καμία ομάδα στον πλανήτη δεν αποδίδει το ίδιο χωρίς τα αστέρια της. Δείτε τη Ρεάλ χωρίς τον Ρονάλντο, την Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι, την Ατλέτικο Μαδρίτης χωρίς τον Γκριεζμάν. Δεν είναι ίδιες ομάδες, παρότι έχουν τα λεφτά και το ρόστερ να ανταπεξέλθουν. Ετσι και ο Ολυμπιακός έχει μάθει να ζει με τον ηγέτη του και περιμένει τη στιγμή που θα είναι έτοιμος ο Τουρέ, για να υπάρξει και δεύτερος πόλος ακραίας ποιότητας. Εως τότε, ο «Φόρτου» θα συνεχίσει να αποτελεί τον παίκτη που όλοι θέλουν να σταματήσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ