Εντάξει δεν βάλαμε και 100!

Εντάξει δεν βάλαμε και 100!

Μόλις επτά πόντοι χώρισαν τον Παναθηναϊκό από μία ιστορική κατοστάρα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του. Ούτε λίγο, ούτε πολύ η πολυδιαφημισμένη άμυνα του Ολυμπιακού «έφαγε» 52 ολόκληρους πόντους σε ένα ημίχρονο.

Ο νόμος του ΟΑΚΑ εφαρμόστηκε και στην Ευρώπη. Ο Μπλατ ένιωσε για πρώτη φορά, τι σημαίνει να αγωνίζεσαι, σε ντέρμπι αιωνίων, στη δυσκολότερη έδρα της Euroleague. Όταν το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων είναι γεμάτο, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται δεν έχει προηγούμενο και δεν μοιάζει με κανενός άλλου γηπέδου στη Γηραιά Ήπειρο. Ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, όντας μέτριος για ένα ημίχρονο, γεμάτος άγχος και με τη διαιτησία να εκνευρίζει κόσμο και ομάδα, με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της,ιδιαίτερα στο πρώτο μισό.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των φιλοξενούμενων. Με τον Τίμα να εμφανίζεται ως κρυφό όπλο για τους ερυθρόλευκους, με τους διαιτητές να φορτώνουν με φάουλ κομβικούς παίκτες των πρασίνων και με τα νεύρα τεντωμένα στον πάγκο των γηπεδούχων, πάλι καλά που η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πήγε μόλις με επτά πόντους πίσω στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος σαν να άλλαξε το τσιπάκι και το τριφύλλι μπήκε αφιονισμένο στο παρκέ. Το επιμέρους 52-32 τα λέει όλα. Οι ρέφερι της αναμέτρησης ισορρόπησαν τα σφυρίγματά τους, η «προστασία» στο σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων σταμάτησε και η απίστευτη ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ ο Θανάσης Αντετοκούμπο, έδωσαν το σύνθημα για τη μεγάλη αντεπίθεση.

Κορυφαίοι για τους νικητές ο τελών μόνιμα σε αμφισβήτηση Λεκαβίτσιους, ο συνήθης ύποπτος Νικ Καλάθης και φυσικά αυτή η αστείρευτη πηγή πάθους, ο Θανάσης. Ο τελευταίος δεν είναι μόνο ότι έβαλε 12 πόντους, αλλά και ότι εκμηδένισε τον Βασίλη Σπανούλη, από τον οποίο στέρησε όχι μόνο τους πόντους, αλλά και τη δημιουργία. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο εξαιρετικός Γιώργος Πρίντεζης και η αποκάλυψη, ο Λετονός Γιάννις Τίμα.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε δύο τομείς. Πρώτον, στην πολύ κακή άμυνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, του Ολυμπιακού και δεύτερον στην κακή για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απόδοση του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος center αποτελεί την κολόνα για το σύνολο του Μπλατ, σε άμυνα και επίθεση, οπότε όταν αυτός δεν είναι καλά, δυσκολεύεται το έργο της ομάδάς του.

Όσα σωσίβια – βλέπε Τίμα – κι αν βρήκε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων δεν ήταν τελικά αρκετά να αποτρέψουν την ήττα. Το πρώτο ντέρμπι βάφτηκε πράσινο, σε μία εβδομάδα ακολουθεί το δεύτερο για το πρωτάθλημα αυτήν τη φορά και έχει ο Θεός μέχρι το τέλος της σεζόν. Οπότε ηρεμία και καλή μας συνέχεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ