Καν’ το όπως ο Γιάννης

Καν’ το όπως ο Γιάννης

Ο Τσάβι Πασκουάλ νίκησε κατά κράτος τον Ντέιβιντ Μπλατ κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Κάθε αγώνας είναι μια διαφορετική ιστορία κι αυτό μετατρέπεται σε βιωματική εμπειρία για όσους παρακολουθούν με συνέπεια τα ντέρμπι των «αιωνίων». Το σενάριο να τελειώνει το ματς με 93 πόντους του Παναθηναϊκού, με τον Λάνγκφορντ να είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν ήταν το επικρατέστερο, αλλά να που όλα μπορεί να συμβούν.

Η αναμέτρηση είχε δύο όψεις. Στο πρώτο μισό ο Ολυμπιακός, έχοντας τον Τίμα και τον Πρίντεζη σε εκπληκτική κατάσταση, κυριάρχησε πάνω στο παρκέ. Οι αριθμοί δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Οι 48 πόντοι προέκυψαν μέσα από εξαιρετική επιθετική λειτουργεία, τη στιγμή που οι «πράσινοι» ψάχνονταν. Ενδεικτικά αναφέρουμε 2-13 ασίστ, 34-60 στο σύστημα αξιολόγησης, 27 πόντοι (14+13 από Τίμα και Πρίντεζη) με μία χαμένη βολή (2/3 Τίμα) και 5/5 τρίποντα, 4/4 δίποντα!

Με τον Λάνγκφορντ να είναι εκτός αγώνα (είχε και 4 φάουλ), την ομάδα του να μην έχει αμυντική υπόσταση, ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε τα ρίσκα του. Έριξε τον Αντετοκούνμπο πάνω στον Σπανούλη, για να σταματήσει τη δημιουργία του Ολυμπιακού, χτύπησε στην επίθεση σημαδεύοντας τον αρχηγό του Ολυμπιακού και η εικόνα άλλαξε άρδην.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ εγκλωβίστηκε από τον ίδιο του τον εαυτό. Άφησε εκτός αγώνα τον Μάντζαρη (έπαιξε 2.10’’) κι επέμεινε να πάει με ένα γκαρντ. Μόνο που ο Σπανούλης διαγωνίστηκε τον Γκος στο ποιος ήταν χειρότερος. Αμφότεροι πρόσφεραν 4 πόντους, με τον Γκος να έχει 0/2 δίποντα, ο/2 τρίποντα και τον Σπανούλη 2/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/4 βολές.

Ο Καλάθης χωρίς να είναι στην καλύτερη κατάσταση τέλειωσε με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ κι 7 ασίστ, αλλά το βραβείο δεύτερου πρωταγωνιστικού ρόλου πήγε στον Λεκαβίτσιους (17 πόντοι). Όταν από τον… άσο η διαφορά είναι 31-4, δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πολλά. Κι είναι αξιομνημόνευτο το γεγονός ότι το 5-4 στα λάθη του πρώτου μισού έγινε 8-12 στο φινάλε (3-8 στο δεύτερο ημίχρονο).

Ο Πασκουάλ νίκησε τον Μπλατ, όμως οι αδυναμίες του Παναθηναϊκού είναι χτυπητές. Ο Τόμας είναι αόρατος στην άμυνα (ο Πρίντεζης μπορεί να συνεχίσει να βάζει πόντους), ο Λάνγκφορντ δεν μπορεί να κριθεί, αλλά και δεν μπορεί να βοηθήσει, αφού δεν μπορεί να παίξει άμυνα.

Στην αντίπερα όχθη, αν ο Μπλατ δεν πιστεύει στον Μάντζαρη, πρέπει να πάρει περιφερειακό παίκτη. Η συνεχής εναλλαγή Γκος – Σπανούλη, με τους δύο να είναι σε κακό φεγγάρι, απλά έδινε τη δυνατότητα στους αντιπάλους να «χτυπάνε» στην κερκόπορτα.

Κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι η διαφορά των 13 πόντων, που είναι εξαιρετική προίκα, για πιθανή ή απίθανη ισοβαθμία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ