Σαν το ΟΑΚΑ δεν έχει…

Σαν το ΟΑΚΑ δεν έχει…

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε γιατί κατάφερε να πάρει από παίκτες κλειδιά το καλύτερο δυνατό. Και γιατί έδωσε στον Ολυμπιακό να καταλάβει πως στο γήπεδο που για τους ερυθρόλευκους αποτελεί... τόπος μαρτυρίου εδώ και πολλά χρόνια, εκείνος κάνει το κουμάντο.

Ο Ολυμπιακός έχει βρει κατά καιρούς δεκάδες δικαιολογίες για να μην παραδεχτεί την ήττα του. Κάθε φορά που χάνει από τον Παναθηναϊκό πετάει ένα… Βασιλακόπουλος και καθάρισε. Έχει χάσει με χίλιους διαφορετικούς τρόπους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ήταν ελάχιστες οι φορές που παραδέχτηκε πως απλά… δεν μπορούσε να κερδίσει τον μεγάλο του αντίπαλο. Στην Ευρωλίγκα οι δικαιολογίες δεν μπορούν να σταθούν.

Εκεί δεν υπάρχει Βασιλακόπουλος, ούτε Έλληνες διαιτητές, για να κρυφτείς. Και ο Παναθηναϊκός του έδωσε ένα ακόμα μάθημα για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι και να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις όχι όταν είσαι ο νικητής, αλλά όταν χάνεις. Όταν κάποιος μάθει να χάνει θα κάνει ένα βήμα μπροστά για να εμφανιστεί καλύτερος την επόμενη φορά.

Αυτά για τη διαιτησία, που γεμίζει τα και τα media και τα social media μετά από κάθε αγώνα για το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο Ελλάδας. Μια μόνιμη δικαιολογία που πήγε περίπατο απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Μια χαρά… πενηνταρίσια διαιτησία έκαναν οι ξένοι διαιτητές, φορτώθηκε με φάουλ το νούμερο ένα επιθετικό όπλο του Παναθηναϊκού, ο Λάνγκφορντ, από την πρώτη περίοδο, παρ’ όλα αυτά οι πράσινοι έβαλαν 93 πόντους. Με τον Αμερικανό να μην ξανά πατάει στο παρκέ στα τελευταία 30 λεπτά του αγώνα!

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε γιατί κατάφερε να πάρει από παίκτες κλειδιά το καλύτερο δυνατό. Και γιατί έδωσε στον Ολυμπιακό να καταλάβει πως στο γήπεδο που για τους ερυθρόλευκους αποτελεί… τόπος μαρτυρίου εδώ και πολλά χρόνια, εκείνος κάνει το κουμάντο. Κι από τα κέφια του Παναθηναϊκού εξαρτάται η εξέλιξη και η έκβαση αυτών των αγώνων. Η ενέργεια που βγάζει στο δεύτερο ημίχρονο είναι συγκλονιστική. Από τη στιγμή που οι πράσινοι πέρασαν μπροστά, καταλάβαινες πως το ματς έχει τελειώσει. Μονάχα ο Πρίντεζης δεν έφτανε για τον Ολυμπιακό, που βρήκε εκείνο το σχεδόν… ανεξήγητο 5 στα 5 τρίποντα του Τίμα και πήρε διαφορά.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο προφανώς είχε παρακολουθήσει τα… όργια του αδερφού του πριν μερικές ώρες στο άντρο των Γουόριορς και είπε να βγάλει κάτι λίγο από τη… λάμψη του. Το πάθος, η άμυνα, η τρέλα του Θανάση έκαναν τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν. Ο Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που ξεσήκωσε για τα καλά και τον κόσμο και η πλάστιγγα έγειρε προς τους πράσινους για τα καλά. Είναι ο παίκτης – κλειδί χωρίς δεύτερη κουβέντα και θα ήταν και ο MVP αν ο Καλάθης δεν έκανε και πάλι… όργια σε κάθε σημείο του γηπέδου και σε κάθε συνθήκη του αγώνα.

Ο Λεκαβίτσιους ήταν συγκλονιστικός. Ψύχραιμος, εγκεφαλικός, μυαλωμένος, με απόλυτη προσήλωση σε όσα έπρεπε να κάνει στο παρκέ και… εκτελεστής όταν χρειάστηκε, ο Λιθουανός απέδειξε δύο πράγματα: πως πρέπει να έχει περισσότερο χρόνο και πιο σημαντικό ρόλο και πως ο Γιασικεβίτσιους κάτι ήξερε που τον ήθελε πίσω στο Κάουνας το περασμένο καλοκαίρι. Η σημερινή βραδιά μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για να δούμε πολλά όμορφα πράγματα από τον Λέκα στο άμεσο μέλλον και να μπει για τα καλά στην εξίσωση των πρωταγωνιστών.

Ο Παναθηναϊκός παίρνει μια νίκη που τον φέρνει στο 4-2 και στην τρίτη θέση του πίνακα, αλλά πάνω απ’ όλα του φτιάχνει την ψυχολογία, τη διάθεση και επαναφέρει την εμπιστοσύνη και το κέφι στον κόσμο του. Σε μια σεζόν που ξεκίνησε μάλλον… παγωμένα, κυρίως λόγω της ήττας στο Μόναχο, έρχεται αυτή η βραδιά, απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο για να αλλάξει την ατζέντα. Είναι πολλά τα κέρδη της σημερινής νίκης και ας είμαστε ακόμα στο «καλημέρα» της διοργάνωσης.

ΥΓ: Το ΟΑΚΑ γεμάτο και… κεφάτο, είναι η πιο καυτή έδρα της Ευρώπης. Με διαφορά από τη δεύτερη. Είμαι από τους τυχερούς και έχω επισκεφτεί σχεδόν όλα τα γήπεδα των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα και δεν είναι υπερβολή τούτο: σαν το ΟΑΚΑ… δεν έχει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ