Να αποκαταστήσει την τάξη την Κυριακή…

Να αποκαταστήσει την τάξη την Κυριακή…

Ο Ολυμπιακός του Μπλατ απογοήτευσε στο ΟΑΚΑ παίζοντας μόνο ένα ημίχρονο. Μια ήττα από τους πράσινους που πάντα ενοχλεί αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν σημαίνει τίποτα ουσιαστικό. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς την Κυριακή από την άλλη οφείλει να «κοκκινίσει» το ντέρμπι «αιωνίων» γιατί εκεί δεν είναι… μπάσκετ.

Σε κανένα δεν αρέσει να χάνει από τον μεγάλο του αντίπαλο. Ειδικά σε ένα άθλημα που τα τελευταία χρόνια έχει ξαναγίνει ζόρικο. Ο Ολυμπιακός του Μπλατ έπαιξε ένα ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, εντυπωσιακό μάλιστα ημίχρονο για τους ερυθρόλευκους με σπουδαίο μπάσκετ, αλλά στην επανάληψη δεν βγήκε να παίξει. Για την ακρίβεια βγήκε μόνο ο Πρίντεζης και ο Τίμα, οι υπόλοιποι έμειναν στα αποδυτήρια.

Η ήττα για την 6η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ προφανώς ενοχλεί και εκνευρίζει όπως κάθε ήττα από τον Παναθηναϊκό. Αναμφίβολα όμως έχει σημασία τι χάνει σε κάθε ήττα. Χειρότερο και από την ήττα είναι η παρουσία της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, η κατάρρευση που ακολούθησε το πράσινο ξέσπασμα και η αδυναμία να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν είναι φόβητρο, το αντίθετο θα έλεγα. Αν όμως ο κατά τα άλλα σημαντικός Θανάσης Αντετοκούνμπο μοιάζει με τον αδελφό του Γιάννη τότε η κουβέντα πάει περίπατο…

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα ματς εκτός έδρας, είναι στο 3-3 στην βαθμολογία έχοντας παίξει τέσσερα πολύ δύσκολα ματς μακριά από το ΣΕΦ και είναι ξεκάθαρο πως ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα του. Πολλοί νέοι παίκτες, νέος προπονητής που συνάμα για τα λέμε και όλα «κλειδώθηκε» και αυτός στην επανάληψη από τον αντίπαλο.

Όμως στο μπάσκετ καλώς ή κακώς τα πάντα κρίνονται την Άνοιξη για την Ευρωλίγκα και στην… αυγή του καλοκαιριού για το πρωτάθλημα. Το γόητρο μένει τέτοια περίοδο, για αυτό και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των πρασίνων σε ένα ματς που για αυτούς είχε τον χαρακτήρα ενός… μικρού τελικού, γιατί αν έχαναν θα είχαν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν.

Δεν έχασαν όμως, αντίθετα «κατασπάραξαν» τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά ξαναλέω στο μπασκετάκι αυτά τα ματς αυτή την περίοδο είναι «να χαμε να λεγαμε».

Εκεί που τα πράγματα είναι σοβαρά είναι στο ποδόσφαιρο. Την Κυριακή η ομάδα του Μαρτίνς δεν έχει την πολυτέλεια που έχει η ομάδα του Μπλατ. Εκεί δεν υπάρχει η Άνοιξη και τα σχετικά που υπάρχουν στο μπάσκετ. Στο μπάσκετ άλλωστε άλλα βλέπεις στην αρχή, άλλα στο τέλος, το ζούμε χρόνια αυτό σε όλα τα επίπεδα από το πρωτάθλημα μέχρι την Ευρωλίγκα.

Στο ποδόσφαιρο όμως και στο πρωτάθλημα ειδικά της… εξυγίανσης δεν επιτρέπονται λάθη και απώλειες. Μπορεί να μιλάμε για το απόλυτο ντέρμπι της χώρας που δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο πως παίζουν, σε τι κατάσταση είναι και ποιο είναι το ρόστερ των δύο ομάδων, όμως ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να νικήσει την Κυριακή και έτσι να… αποκαταστήσει την τάξη και να… ισοφαρίσει τους «πράσινους» στις αναμετρήσεις τους στα δύο κορυφαία αθλήματα (για να μην βάλω τον Ερασιτέχνη μέσα και… κλέψω εκκλησία).

Είναι ξεκάθαρο πως τα πάντα την Κυριακή θα εξαρτηθούν από την εικόνα που θα δείξουν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Αν το δουν το ματς όπως πρέπει τότε θα κάνουν το 6Χ6 και θα… ζορίσουν τους Γραμμένους, αν θεωρήσουν πως θα παίξουν με «μωρά» τότε θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ