Οι αριθμοί πήγαν στην άκρη…

Οι αριθμοί πήγαν στην άκρη…

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να επιστρατεύσει κάτι που δεν αναγράφεται σε καμία στατιστική για να επιβληθεί του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και έκανε αυτό που δεν είχε κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Πίεσε τον αντίπαλό του σωματικά και πνευματικά, τον «έβγαλε» έξω από το αγωνιστικό του πλάνο και έφτασε στη νίκη.

Για να το καταφέρει αυτό ωστόσο χρειάστηκε να καταθέσει στο παρκέ κάτι που δεν το μετρά ούτε η στατιστική, ούτε τα αναλύτικς, ούτε «τα κομπιούτερς κι αριθμοί», που λέει κι ο Μητροπάνος. Καρδιά, ψυχή και ενέργεια.

Όταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με το παρορμητικό του στυλ ανέλαβε τον Σπανούλη και μετά την πρώτη καλή άμυνα ένα κύμα ενέργειας άρχισε να διαπερνά το γήπεδο ολόκληρο. Οι πράσινοι άρχισαν να… δέρνουν μπασκετικά, να βάζουν το κορμί τους και να πιέζουν το μυαλό των αντιπάλων τους που αποδείχθηκαν εύθραυστοι.

Ο Θανάσης όχι μόνο έπαιξε άμυνα, αλλά «πείραξε» το μυαλό του Σπανούλη, ο οποίος δεν είχε δεύτερο πλέι μέικερ δίπλα του με συνέπεια να μην μπορεί να οργανώσει σωστά.

Ήταν το ένα από τα δυο στοιχεία που είχαμε αναφέρει στον τίτλο του προηγούμενου σημειώματος.

Το δεύτερο ήταν το σκορ. Κι ο Παναθηναϊκός το βρήκε από έναν… ασυνήθη ύποπτο. Τον Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος μετά από ένα χρόνο και κάτι στον Παναθηναϊκό μάλλον καταλήγουμε πως είναι ένα δυάρι «εγκλωβισμένο» σε κορμί πόιντ γκαρντ.

Ο Λιθουανός έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Χτύπησε στα αργά πόδια των σέντερ, δεν πάσαρε και σκόραρε. Από μέση απόσταση αρχικά, έχτισε αυτοπεποίθηση και στη συνέχεια από πιο μακριά.

Την ίδια στιγμή ο Πασκουάλ πολύ σοφά τον «έκρυψε» στην άμυνα με τις τριπλές αλλαγές, ώστε να μην μένει με ψηλότερό του σε θέση λόου ποστ και δεν είχε από εκεί «αιμορραγία».

Στην εξίσωση μπήκε και ο Τζέιμς Γκιστ, ένας από τους πλέον κομβικούς παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός ανέβασε την απόδοσή του, μπήκε στις «μάχες», πήρε τα ριμπάουντ, σκόραρε, έβαλε τις βολές, κι όλα αυτά ως σέντερ κι όχι ως «τεσσάρι».

Το πρόβλημα με την αδυναμία της άμυνας να περιορίσει τον Πρίντεζη λύθηκε με το να μη… σκοράρουν οι υπόλοιποι, καθώς ο Πασκουάλ φρόντισε να μην καταφέρουν οι Μιλουτίνοφ, Γκος και Τουπάν να δουν το καλάθι.

Όσο για τον Τίμα, τα 5/5 τρίποντα ίσως και να… ξεγέλασαν τον Ολυμπιακό για τη στρατηγική του μέσα στο παιχνίδι. Σίγουρα όμως τον βοήθησαν σημαντικά στο πρώτο μέρος να έχει το πάνω χέρι.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Παναθηναϊκός «αγόρασε» χρόνο και ηρεμία. Να δει τι θα κάνει με τον Λάνγκφορντ και τον Λάσμε, αλλά και με το αφελές μπάσκετ του Τόμας.

ΥΓ: Όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στους διαιτητές είναι πάρα πολύ σοβαρά. Θα πρέπει να έχει τις αποδείξεις και να τις καταθέσει ενώπιον των Μπερτομέου και Στόουκς. Διαφορετικά οι καταγγελίες και οι αγωγές θα πέσουν βροχή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ