Η επίμονη εντολή του Μαρτίνς

Η επίμονη εντολή του Μαρτίνς

Ένα πράγμα ζητάει συνεχώς τις τελευταίες μέρες ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού από τους παίκτες του. Πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού από το πρώτο λεπτό. Αυτό είναι το «κλειδί» για τον Μαρτίνς και ο έμπειρος τεχνικός έχει ξεκάθαρη στόχευση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς έχει χαράξει την στρατηγική του για την μεγάλη «μάχη» απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έχει πάρει τις αποφάσεις του για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του, έχει μελετήσει πολύ τον τρόπο παιχνιδιού των πράσινων.

Έχει αναλύσει στους παίκτες του την φιλοσοφία των αντιπάλων τους, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Παναθηναϊκού. Αυτό όμως στο οποίο έχει εστιάσει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο ο προπονητής του Ολυμπιακού τις δύο τελευταίες μέρες, αφορά το στοιχείο που ο 48χρονος τεχνικός θεωρεί «κλειδί» για να πετύχει τον στόχο της η ομάδα του λιμανιού.

Ο Μαρτίνς δεν σταμάτησε τις δύο τελευταίες μέρες να ζητά συνεχώς ένα πράγμα. Πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Πίεση ψηλά, ακόμα και ο γκολκίπερ των πράσινων θα έχει την μπάλα στα πόδια. Αυτό θέλει να δει από τους ερυθρόλευκους ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού και ο Πορτογάλος έχει ξεκάθαρη στόχευση.

Να «κλείσει» τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο, να μην του επιτρέψει να βρει κυκλοφορία μπάλας για κόντρα επιθέσεις και φυσικά ν’ αναγκάσει τους παίκτες του τριφυλλιού στο λάθος. Κι αυτό είναι κάτι που θέλει να το δει ο Μαρτίνς από την ομάδα του από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Ξέρει καλά ο Πορτογάλος πως ο Ολυμπιακός πρέπει να στείλει το «μήνυμα» στον αντίπαλο του από τη σέντρα κιόλας της αναμέτρησης.

Να δώσουν οι ερυθρόλευκοι το στίγμα τους για τον μεγάλο αγώνα από την πρώτη κιόλας στιγμή του ντέρμπι. Και είναι προφανές πως όλοι στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται μόνο τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό στο συγκεκριμένο παιχνίδι κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να είναι συνεχώς στο μυαλό των παικτών της ομάδας του Πειραιά.

Ο Μαρτίνς λοιπόν ζητά επιμόνως από τους παίκτες του να πιέσουν τον Παναθηναϊκό όσο περισσότερο γίνεται. Προφανώς και κάτι έχει διακρίνει ο Πορτογάλος τεχνικός των πειραιωτών, έχοντας παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια του Παναθηναϊκού κι έχει τους λόγους του που επιμένει τόσο πολύ στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως περιμένουμε να δούμε έναν Ολυμπιακό που οι παίκτες του θ’ ανέβουν ψηλά για να ασκήσουν πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Αυτή είναι η οδηγία που έχει δώσει ο Μαρτίνς στους παίκτες του και ο προπονητής των ερυθρόλευκων θεωρεί πως η ομάδα του μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των πράσινων αν οι παίκτες του ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους έχει δώσει. Κι αυτό που επίσης θέλει ο Μαρτίνς είναι να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του την έδρα.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει και νέα παιδιά στην σύνθεση του, τα οποία δεν έχουν παίξει σε τέτοιο ντέρμπι, σε τέτοια ατμόσφαιρα κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για την ομάδα του λιμανιού. Το ζητούμενο λοιπόν για τους ερυθρόλευκους είναι να δείξουν συγκέντρωση και να πιέσουν από το πρώτο λεπτό τον αντίπαλο τους. Αυτό ζήτησε επίμονα ο Μαρτίνς και περιμένει να το δει από τους παίκτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ