Ωρα να φανεί το μεγαλείο του Παναθηναϊκού

Ωρα να φανεί το μεγαλείο του Παναθηναϊκού

Το «τριφύλλι» θέλει και μπορεί να στείλει μήνυμα στον μεγάλο του αντίπαλο ότι ποτέ δεν λυγίζει και ότι το μέλλον είναι καταπράσινο.

Οι υπόλοιπες ομάδες δίνουν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη φετινή του προσπάθεια. Ωραίο, αγνό, δείγμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού, επίσης, ν’ αναγνωρίζει ο μεγάλος σου αντίπαλος ότι έχεις ξεκινήσει ένα εξαιρετικό πρότζεκτ. Το οποίο αν στηριχθεί κι αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος, τότε το μέλλον είναι καταπράσινο.

Αλλά καμιά φορά δεν χρειάζεται μόνο να σε εκτιμούν ή να σε σέβονται. Γιατί όταν ο αντίπαλος είναι δυνατός, τότε η εκτίμηση και ο σεβασμός κινούνται στα όρια με το «έλα μωρέ, καλός είναι, αλλά δεν δαγκώνει…». Πρέπει οι αντίπαλοι και να σε φοβούνται. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος και δυστυχώς τα εγκλήματα της τελευταίας δεκαετίας τον οδήγησαν στο απλώς οι υπόλοιποι να τον σέβονται. Λόγω ονόματος, ιστορίας, φανέλας. Ήρθε η ώρα να νιώσουν ότι σύντομα θα πρέπει να αρχίσουν να τον φοβούνται ξανά. Να νιώσουν το μεγαλείο αυτή της ομάδας.

Οι μικροί του Δώνη πρωτάθλημα δεν μπορούν φέτος να πάρουν. Ρεαλιστικά ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, αυτός διεκδικεί τον τίτλο, παίζει στην έδρα του, είναι πιο ακριβή ομάδα. Οι «πράσινοι» με το μπάτζετ που έχουν, πλην των τριών βαθμών και του γοήτρου δεν έχουν να χάσουν κάτι άλλο. Από τον Ολυμπιακό έχουν όλοι προσδοκίες, άρα, ο αντίπαλος έχει να χάσει περισσότερα σε περίπτωση αποτυχίας.

Αυτή, ωστόσο, είναι η απλή ανάγνωση. Η σωστή νοοτροπία –όχι η υπερβολική αισιοδοξία και η έλλειψη ρεαλισμού- είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Και ναι, έχει να χάσει. Θα στενοχωρηθεί ο κόσμος του που στηρίζει φέτος και δεν είδε νίκη στα δύο προηγούμενα ντέρμπι. Καλή η εικόνα με την ΑΕΚ, αλλά ο Παναθηναϊκός οφείλει να παίρνει νίκες. Θα ενισχυθεί ενδεχομένως η άποψη ότι «έως εδώ μπορεί αυτή η ομάδα, δεν μπορεί για παραπάνω».

Αυτό πρέπει να τελειώσει. Τα παιδιά και ο Γιώργος Δώνης με τη δουλειά τους απέδειξαν ότι υπάρχει ποιότητα. Αυτοί ανέβασαν τον πήχη και έτσι έπρεπε. Όποιος φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού κρίνεται ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο κι ας μην ξέρει να τη δώσει στα πέντε μέτρα. Είπαμε, βέβαια. Πρέπει να υπάρχει πάντα επίγνωση του ποιος είσαι, τι μπορείς να πετύχεις, που μπορείς να φτάσεις. Ναι, ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτικός μεσοεπιθετικά, πιο πλούσιος, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι και θαύμα να νικήσει ο Παναθηναϊκός στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι παίκτες του Δώνη πιστεύουν στο διπλό. Πιστεύουν ότι έχουν δυνατότητες να πάρουν τη νίκη ή έστω να φύγουν αλώβητοι από το Φάληρο. Ήρθε η ώρα να δώσουν τη ψυχή τους. Να φανερώσουν το μεγαλείο του Παναθηναϊκού. Όταν αρχίσει το ματς πρέπει να δείξουν ότι το χρήμα και η δύναμη του αντιπάλου δεν είναι ικανά να τους λυγίσουν. Πρέπει να στείλουν μήνυμα ότι εκτός από την ποιότητα που θα βγάλει ο κάθε παίκτης, μπάλα θα παίξει η φανέλα, το πάθος, η τακτική, η συγκέντρωση και φυσικά και η τύχη.

Εκτός από την ηδονή που θα σκορπίσει στον κόσμο του ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση νίκης, θα βάλει τον αιώνιο αντίπαλό του και σε ένα κλίμα εσωστρέφειας. Διότι μπορεί να μείνει κι άλλο πίσω στη μάχη για τον τίτλο και ο οργανισμός του δεν είναι συνηθισμένος τα τελευταία χρόνια για συνεχόμενα χαμένα πρωταθλήματα. Δεν πειράζει. Καλό θα είναι να το συνηθίσουν. Διότι όταν ο γίγαντας Παναθηναϊκός σταθεί ξανά γερά στα πόδια του κι αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα, θα σταματήσει ο αντίπαλος να είναι τόσο κακομαθημένος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ