Βάλτο ρε Ινσούα…

Βάλτο ρε Ινσούα…

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το Καραϊσκάκη αήττητος γιατί κατάφερε να κάνει τη μία από τις δύο ευκαιρίες του γκολ και γιατί είχε δύο καταπληκτικούς τερματοφύλακες.

Ο Δώνης είπε όλη την αλήθεια στη συνέντευξη Τύπου. Δήλωσε στεναχωρημένος από τους ποδοσφαιριστές του, γιατί αυτή ήταν η χειρότερή τους εμφάνιση με την μπάλα στα πόδια. Ο Παναθηναϊκός από το 15′-20′ και μετά αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, να την κυκλοφορήσει, να αναπτυχθεί με σχέδιο. Έδειξε φοβισμένος, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Μπλοκαρισμένος όχι από τον αντίπαλο, αλλά από το δικό του μυαλό. Σαν κάποιος να τους είχε πει πως απαγορεύεται να κρατήσετε την μπάλα περισσότερα από δέκα δευτερόλεπτα.

Αυτό το στοιχείο θα μπορούσε να τον είχε οδηγήσει στην ήττα. Και δεν μιλάμε για το τελευταίο 20λεπτο του ματς, εκεί που πια υπάρχει το στοιχείο της κούρασης, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και το «όλα για όλα» του αντιπάλου.

Μιλάμε για μέχρι εκείνο το σημείο. Με εξαίρεση το διάστημα που ο Παναθηναϊκός σκοράρει και λίγο αργότερα, με τον Ολυμπιακό… σοκαρισμένο, αγγίζει το 0-2 και τη νίκη, οι παίκτες του Δώνη κάνουν τη ζωή τους δύσκολη εντελώς μόνοι τους.

Ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη έκανε μια κακή εμφάνιση και αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε απ’ αυτή, είναι ο ηρωισμός των παικτών. Το πάθος, η αυταπάρνηση, ο τσαμπουκάς με τον οποίο πήγαιναν στην μπάλα.

Όπως και η ατομική απόδοση ορισμένων ποδοσφαιριστών, όπως του Εμανουέλ Ινσούα, που ήταν συγκλονιστικός και στις δύο μεριές του γηπέδου και αν δεν είχε κουραστεί θα μπορούσε να βγάλει δύο σέντρες προς τον Μουνιέ στο φινάλε που θα έβγαζαν τον Γάλλο φάτσα με την εστία.

Ο Ινσούα ήταν ο κορυφαίος, αλλά και ο μοιραίος. Αν αμέσως μετά το 0-1 έβαζε το γκολ σε κενή εστία, τώρα η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός θα είχε φύγει νικητής, γιατί το 0-2 δεν θα γύριζε ούτε στο… 110′!

Αν κάποιος… ευθύνεται για την ισοπαλία, είναι η χαμένη ευκαιρία του Ινσούα, η ατυχία του Ολυμπιακού, οι επεμβάσεις του Κότσαρη και του Διούδη και όχι ο Ελβετός διαιτητής, που μια χαρά διαιτησία έκανε και απέδειξε και αυτός, όπως και οι προηγούμενοι ξένοι, πως Έλληνας δεν πρέπει να ξανασφυρίξει σε ντέρμπι ΠΟΤΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ