Μια ωραία ΠΑΟΚτσήδικη Κυριακή

Μια ωραία ΠΑΟΚτσήδικη Κυριακή

Ο Κουλούρης και η παρέα του έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα των ΑΕΚτσήδων για τον τίτλο. Η γκολάρα του Κάτσε στο Φάληρο, που έκοψε βαθμούς από τον Ολυμπιακό και φυσικά η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού, ήταν ίσως η πιο τέλεια ΠΑΟΚτσήδικη Κυριακή.

Θα ξεκινήσουμε με τα όσα είδαμε και ακούσαμε από την αναμέτρηση της Τούμπας. Από τον Άγγελο Αναστασιάδη και την ατάκα του: «το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ» πήγαμε στον Ράζβαν Λουτσέσκου και την τοποθέτηση του με αφορμή τη διεκδίκηση του τίτλου: «Ο κύριος αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ…». Ουσιαστικά τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, όσο και ο Ρουμάνος προπονητής αυτό που ήθελαν να πουν και οι δύο τους, αλλά προτίμησαν με πλάγιο τρόπο να το εκφράσουν, είναι η κριτική που υπάρχει ακόμα και στο εσωτερικό της ομάδας μετά από κάποια ήττα. Δεν είχαν και δεν έχουν άδικο οι δύο Ασπρόμαυροι προπονητές.

Όταν ο Δικέφαλος, στην εποχή Άγγελου, είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με 2-1 και είχε αποσπαστεί πέντε βαθμούς από τους διώκτες του τότε όλοι έπιναν νερό στο όνομα του. Όταν ήρθε η πρώτη στραβή έπεσαν όλοι να τον φάνε, φέρνοντας μεγάλη αναστάτωση στην ομάδα. Το αποτέλεσμα το γνωρίζεται όλοι ο Αναστασιάδης οδηγήθηκε σε παραίτηση γιατί έτσι βόλευε κάποιους και το πρωτάθλημα αντί να πάει στην Τούμπα κατηφόρισε στον Πειραιά.

Ο Λουτσέσκου, ξέρει πως αν η ομάδα του κάνει το επόμενο διάστημα μια αγωνιστική κοιλιά και η διαφορά ψαλλιδισθεί τότε όλοι αυτοί που τρέχουν να τον αγκαλιάσουν, να του σφίξουν το χέρι, θα τους βρει απέναντί του. Αυτά έχει η μοίρα ενός προπονητή.

Ο Δικέφαλος βγήκε χθες στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας ντοπαρσιμένος από την ήττα της ΑΕΚ και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ήξεραν ότι αν νικήσουν θα αφήσουν πίσω τους εννιά βαθμούς την ΑΕΚ κι αυτό ήταν ένα επιπλέον σημαντικό κίνητρο γι’ αυτούς. Έψαξαν από νωρίς το γκολ όμως έπεσαν πάνω στον Κυριακίδη που σε δύο-τρεις περιπτώσεις έδειξε απίστευτα αντανακλαστικά. Στην επανάληψη υπήρξε άγχος στην ομάδα
και χωρίς να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, ήρθαν δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Πέρα από τους τρεις βαθμούς, κέρδος για τον ΠΑΟΚ είναι φυσικά η καλή εμφάνιση του Τσούμπα Ακμπομ, που έγινε και σκόρερ. Ο Άγγλος επιθετικός άρπαξε την διαδοχική ευκαιρία και σκόρπισε χαμόγελα με την παρουσία του. Ο Ακπομ στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Εργοτέλη θα ξεκινήσει βασικός, ενώ αναμένεται να πάρει κι άλλες ευκαιρίες καθώς έχει στοιχεία που μπορούν να δώσουν λύσεις σε κλειστές άμυνες.

Στα θετικά και η επάνοδος του Ζοσέ Μαουρίσιο, που φάνηκε ότι λείπει από τη βασική ενδεκάδα, καθώς δεν υπάρχει στο ράστερ άλλος ποιοτικός χαφ με τα δικά του χαρακτηριστικά. Για να είμαστε όμως δίκαιοι, από τον Σάκχοφ κανείς δεν πρέπει να έχει παράπονο. Από δικές του ενέργειες ξεκίνησαν και τα δύο γκολ της νίκης.

Πάντως η Κυριακή, από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ ήταν Ασπρόμαυρη. Ο Ευθύμης Κουλούρης και η παρέα του «σκότωσαν» την ΑΕΚ και την έστειλαν από τώρα σε καλοκαιρινές διακοπές. Η γκολάρα του Κάτσε που ξέρανε όλους τους Ολυμπιακούς, αλλά και η νίκη του ΠΑΟΚ, ήταν μια από τις πιο όμορφες Κυριακές. Αυτές τις Κυριακές θέλουνε να έχουν οι ΠΑΟΚτσήδες. Να γεύονται μόνο χαρές και να λένε στους αντιπάλους τους «Φτιάξτε ομάδα για να μπορείτε να κερδίζετε τα παιχνίδια, αλλά και τους πραγματικούς διαιτητές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ