Ποιος θα γκρεμίσει τον ΠΑΟΚ που πάει καβάλα στο άλογο;

Ποιος θα γκρεμίσει τον ΠΑΟΚ που πάει καβάλα στο άλογο;

Τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην Ευρώπη δημιούργησαν την αισιόδοξη εκτίμηση ότι οι ερυθρόλευκοι ετοιμάστηκαν σβέλτα και ο Μαρτίνς είναι περίπου θαυματοποιός. Αν ήταν, θα έβαζε το μαγικό του ραβδί να στέλνει την μπάλα κάθε φορά που οι επιθετικοί του σημάδευαν εκτός εστίας ή έστελναν την μπάλα πάνω στους τερματοφύλακες…

Η στατιστική είναι ένας ωραίος τρόπος να πεις ψέματα. Και στο ποδόσφαιρο. Ο μόνος τρόπος για να πεις αλήθεια στο ποδόσφαιρο και ειδικά στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα όπου όλοι παίζουν με όλους, είναι η βαθμολογία. Είτε λοιπόν βγάλουμε από τους λογαριασμούς τους μείον βαθμούς είτε όχι η αλήθεια είναι μία: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται καβάλα στο άλογο και όπως πάνε τα πράγματα μοιάζει κομμάτι δύσκολο να ξεπεζέψει. Να τον ρίξουν από την κορυφή οι υπόλοιποι. Αυτοί που κάθε Σαββατοκύριακο τον καταδιώκουν και σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκονται όλο και πιο πίσω του.

Ας το θέσουμε διαφορετικά: Πόσο πιθανό είναι να στραβοπατήσει ο Δικέφαλος του Βορρά από τη στιγμή που σε δέκα αναμετρήσεις έχει εννιά νίκες και μια ισοπαλία; Αυτά γράφει το κοντέρ της ομάδας του Λουτσέσκου και τα γράφει με εμφανίσεις που ορισμένες φορές δεν είναι σπουδαίες. Τουναντίον, υπάρχουν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός που κάνουν κατά κανόνα καλές εμφανίσεις και δεν μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Με αυτά τα δεδομένα έφτασε ο ΠΑΟΚ να προβάλλει ως καθαρό και μεγάλο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα μετά από τρεισήμισι δεκαετίες. Στην προκειμένη περίπτωση ένα ερώτημα υπάρχει: Μπορεί κάποια από τις ομάδες που τον ακολουθούν να μείνει ως το τέλος στο κυνήγι του ΠΑΟΚ και να τον απειλήσει ουσιαστικά.

Θεωρητικά μπορεί να το κάνει ο Ατρόμητος που βρίσκεται σε απόσταση πόντων που αντιστοιχούν μόλις σε ένα παιχνίδι. Θεωρητικά γιατί πρακτικά δεν είναι έτσι. Ο Ατρόμητος κάνει και φέτος μια εντυπωσιακή πορεία αλλά την κάνει εξαντλώντας κάθε φορά τα αγωνιστικά του περιθώρια. Το πετυχαίνει κλέβοντας παιχνίδια την τελευταία στιγμή. Η τακτική αντιστοιχεί στην δυναμικότητα του Ατρόμητου που καλύτερα από τον καθένα ξέρει να μεταχειρίζεται ο Νταμίρ Κάναντι αλλά κι αυτός ενθυμούμενος τι ακριβώς έγινε πέρσι εξακολουθεί να δηλώνει πως στόχος της ομάδας του είναι να μπει στην πεντάδα. Η ΑΕΚ μοιάζει σαν να μην έχει την περσινή δίψα. Της έχει καθίσει βαριά η αλλαγή τρόπου παιχνιδιού επί το επιθετικότερο που έχει εφαρμόσει ο Ουζουνίδης. Αντί να περιμένει τον αντίπαλο (μιλάμε για τα ντέρμπι) και να επιτεθεί ενώ έχει εξασφαλίσει τα νώτα της παίζει επίθεση στη λογική «είμαστε καλύτεροι και θα νικήσουμε».

Ελα όμως, που δεν είναι έτσι. Άλλο πράγμα πρωταθλήτρια κι άλλο καλύτερη ομάδα. Πολύ δε περισσότερο που ποιοτικά η ΑΕΚ έχασε, δεν πρόσθεσε το καλοκαίρι. Οποιος (στην ΑΕΚ) ξεχνάει αυτή την… λεπτομέρεια  καλλιεργεί αυταπάτες για το φετινό ταβάνι της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός που τους άλλαξε όλους καλοκαιριάτικα  δημιούργησε την εντύπωση πως είναι έτοιμος για την διεκδίκηση του τίτλου. Τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην Ευρώπη δημιούργησαν την  αισιόδοξη εκτίμηση ότι οι ερυθρόλευκοι ετοιμάστηκαν σβέλτα και ο Μαρτίνς είναι περίπου θαυματοποιός. Αν ήταν, θα έβαζε το μαγικό του ραβδί να στέλνει την μπάλα κάθε φορά που οι επιθετικοί του σημάδευαν εκτός εστίας ή έστελναν την μπάλα στους αντίπαλους τερματοφύλακες. Είναι αλήθεια ότι στατιστικά σαν του Ολυμπιακού σχετικά με την δημιουργία φάσεων δεν υπάρχουν σε άλλη ομάδα. Αλλά για την στατική τα είπαμε στην αρχή. Οι ερυθρόλευκοι θεωρητικά έχουν τη δυνατότητα να καταδιώξουν τον ΠΑΟΚ. Το έδειξαν στο μεταξύ τους παιχνίδι όταν αγωνιστικά πάτησαν τον αντίπαλο. Δίψα φαίνεται να έχουν περισσότερη από της ΑΕΚ. Στον βαθμό που θα λύσουν τον γόρδιο δεσμό ο οποίος στέκεται κόμπος  μπροστά στα αντίπαλα τέρματα έχουν τις αγωνιστικές προϋποθέσεις να δώσουν χρώμα στο πρωτάθλημα . Διαφορετικά ο ΠΑΟΚ θα πάει καβάλα μέχρι το τέλος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ