Κάτι παραπάνω από μία αθωωτική απόφαση – Και το ξέρουν

Κάτι παραπάνω από μία αθωωτική απόφαση – Και το ξέρουν

Η ΑΕΚ είδε να την βγάζουν εκτός πρωταθλήματος με το «έτσι θέλω», σήμερα είδε όλο το... έργο.

Μετά την σημερινή απόφαση η φετινή ΑΕΚ θα μπορούσε να είναι ακόμη ένα «θύμα» στα τόσα που έχουμε δει από τα μέσα του ‘96. Ακόμη μία ομάδα που βλέπει τις αποφάσεις των απέναντι να είναι διαφορετικές σε σχέση με τις δικές της. Ακόμη και για πιο light επεισόδια. Εδώ όμως, θαρρώ πως το πράγμα σοβαρεύει επικίνδυνα, όταν αστυνομικές εκθέσεις… προαποφασίζουν αποφάσεις και την τύχη του πρωταθλήματος.

Την ΑΕΚ (βάση των δεδομένων που έχουμε πια) είχαν αποφασίσει να την εξοντώσουν, μετά το περσινό πρωτάθλημα. Έτσι και έγινε. Πάρε -3 στο κεφάλι και δύο ματς-φωτιά χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ. Στο ένα την… πλήρωσε. Άρα -6 η σούμα, μπροστά +9 ο ΠΑΟΚ. Κάντε τις πράξεις να σας βγουν τα… κουκιά.

Την ίδια ώρα οι άλλοι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος, πέρασαν… λάδι σε τέσσερα συμβάντα. Αδυνατώ να καταλάβω αν και το «λάδι» τελικά είναι η πιο σωστή λέξη. Φωτοβολίδα την ώρα του αγώνα, μέσα σε εξέδρα με φιλάθλους. Από τύχη δεν είχαμε νεκρό, για λίγα εκατοστά. Ευτυχώς. 20.750 ευρώ πλήρωσε ο ΠΑΟΚ για αυτό. Εξω από την Τούμπα πριν το ΠΑΟΚ-Αρης είχαμε… πόλεμο. Καμένο βαν της Αστυνομίας, καμένη καντίνα, τραυματίας αστυνομικός. Η σούμα έβγαλε 15.000 ευρώ. Ούτε τα έξοδα για το βαν, την καντίνα και την αποκατάσταση του αστυνομικού δεν βγαίνουν…

Εξω από το Γεντί Κουλέ τα έκαναν γυαλιά καρφιά οπαδοί του Ολυμπιακού πριν το ματς με τον ΟΦΗ. Ετσι για την… μαγκιά δεν τον κάλεσαν ούτε για απολογία. Το ξαναγράφω: ούτε καν σε απολογία. Φτάνουμε στην Πάτρα. Εντός και εκτός γηπέδου έχουμε επεισόδια. Η εικόνα ευτυχώς για να έχουμε άποψη όλοι μας, φτάνει σε όλους τους τηλεοπτικούς δέκτες. Πλακώνονται στην έξω και μέσα στην εξέδρα με ΜΑΤ, την πληρώνουν και φιλήσυχοι οπαδοί που βρισκόντουσαν εκεί να πούμε την αλήθεια. Εδώ κλήθηκε σε απολογία, πάλι καλά. Η απόφαση έβγαλε… πρόστιμο. Ναι, καλά διαβάσατε: πρόστιμο. Ούτε αφαίρεση βαθμών, ούτε τιμωρία της έδρας. Για πρώτη φορά γίνεται λόγος για παρουσία «προβοκάτορα» σε εκδίκαση, η έκθεση της Αστυνομίας δεν λαμβάνεται σχεδόν καθόλου υπόψη διότι περιγράφει κάτι που δεν ανέφερε καν ο παρατηρητής. Παρότι τα είδαμε όλοι μας. Οι ρίψεις αντικειμένων προς την Αστυνομία αυτή τη φορά δεν θεωρούνται «βιαιοπραγίες», σε αντίθεση με την περίπτωση της ΑΕΚ για ότι έγινε έξω από το ΟΑΚΑ. Παρότι υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένες φθορές δεν υπάρχει ούτε τιμωρία της έδρας για τον Ολυμπιακό. Και αν το πάρουμε με… χιούμορ για να μην πάμε σε κανά Δαφνί, τα 60.000 ευρώ προστίμου είναι υπερβολικά. Χρειάζεται μια έφεση για να πέσουν, την ώρα που ο ΠΑΟΚ για δύο ματς (όπου από τύχη δεν είχαμε δολοφονία!) πλήρωσε συνολικά 30.750 ευρώ.

Τώρα το πως αισθάνεται η ΑΕΚ, ο κάθε φίλαθλος της και όσοι έχουν απομείνει να έχουν μυαλό και λογική και βλέπουν ακόμη μπάλα στην Ελλάδα, είναι περιττό να το γράψουμε. Η ΑΕΚ φταίει. Έπρεπε να έχει πάρει τα μέτρα της. Να «προστατεύσει» το κλαμπ της. Δεν βρίσκεται… πουθενά και βρέθηκε απέναντι σε συμμαχία. Το περσινό πρωτάθλημα το «πληρώνει» ακριβά. Τους το πήρε στα ίσια, με μαγκιά, διότι ΔΕΝ γινόταν να μην τιμωρηθεί ντου προέδρου με όπλο σε γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η ΑΕΚ του Αδαμίδη, του Δημητρέλου, του Ν.Θανόπουλου, του Βλάχου και του Λίνεν βόλευε. Του Μελισσανίδη όχι. Και ας μην ελέγχει τίποτε και ας μην κάνει κουμάντο σε τίποτε, όπως λένε τα ίδια τα αποτελέσματα φέτος. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει πιο δυναμική παρουσία, πιο καίριες παρεμβάσεις, ακόμη και ο ίδιος ο Μελισσανίδης έπρεπε και πρέπει να βγει πιο μπροστά. Η ΑΕΚ που αναγέννησε βάλλεται από παντού και δέχεται επιθέσεις. Τα πρώτα μηνύματα τα είχαμε στο Βόλο στον τελικό. Εκεί όπως δεν μίλησε. Λάθος. Τώρα δέχεται να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που κάνουν κουμάντο οι εκθέσεις της Αστυνομίας…

Εν κατακλείδι μιλάμε για μια απόφαση που είναι κάτι παραπάνω από μία… απόφαση. Τον ξέρουν όλοι πολύ καλά. Και οι από εδώ και οι από εκεί. Η σημερινή απόφαση προετοιμάζει το έδαφος για την υπερασπιστική γραμμή και σε επόμενα επεισόδια αν τύχουν ξανά. Θα ανακαλύπτουν έναν… προβοκάτορα και «καθάρισαν». Για την ΑΕΚ η μεγάλη ζημιά έχει ήδη γίνει.

ΥΓ: Η κριτική για την ΑΕΚ και τα λάθη της είναι σκληρή. Καλώς θα πω. Από την κριτική κανείς δεν έπαθε τίποτε. Ούτε θα πάθουν Μελισσανίδης-Ουζουνίδης αν τα γράφουμε. Αν λιβανίζεις κάνεις κακό, δεν φέρνεις τον καθρέφτη κοντά στις ευθύνες. Και πέφτουν ξαφνικά από συννεφάκια. Η ίδια ΑΕΚ έχει πολλά ζητήματα να λύσει.

ΥΓ1: Εδώ δεν θα δείτε κλάψα. Δεν θα δείτε δική μας βαθμολογία, δεν θα δείτε περιφορά κλάψας ανά την επικράτεια, δεν θα δείτε έναν γραφικό-επικίνδυνο προπονητή. Εδώ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ