Αυτός αποφασίζει

Αυτός αποφασίζει

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Κώστας Σλούκας, σ’ ένα ματς σταθμό για τον Ολυμπιακό.

Είχε την τελευταία μπάλα στα χέρια του, το σουτ του κορυφαίου (μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου) Ουίλιαμς Γκος δεν βρήκε στόχο κι η νίκη πήγε στα χέρια της Φενέρμπαχτσε. Δεύτερη ήττα στο ΣΕΦ, τρίτη συνεχόμενη για τον Ολυμπιακό, που όμως εμφανίστηκε πολύ καλύτερος σε σχέση με την παρουσία του στο «Νίκος Γκάλης». Ήττα που δεν είναι εκτός προγράμματος, άρα ως εκ τούτου δεν αλλάζει τα δεδομένα. Κι όμως η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι κομβικού χαρακτήρα.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ απέσυρε τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη τον Βασίλη Σπανούλη, για να βάλει τον Άξελ Τουπάν. Ο Γάλλος είχε σηκωθεί δύο λεπτά νωρίτερα, αλλά δεν διακόπηκε το ματς για να μπει μέσα. Έκτοτε ο αρχηγός του Ολυμπιακού έμεινε στον πάγκο και δεν μπήκε ούτε όταν (στα τελευταία επτά δευτερόλεπτα) υπήρχε δυνατότητα.

Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» αποφάσισε να μην ζει και πεθαίνει με τον Σπανούλη, δίχως αυτό να μειώνει την πολύ καλή προσπάθεια του ηγέτη της ομάδας, όσο αγωνίστηκε. Ο Μπλατ δείχνει ότι αυτός είναι το αφεντικό, ότι δεν θα εξαρτάται από τον «Kill Bill». Είμαστε στο μεταίχμιο κι αυτή η απόφαση είναι ενδεικτική για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακό.

Προσέξτε: Δεν λέει κανείς ότι ο Σπανούλης είναι εκτός πλάνων. Ούτε ότι δεν υπολογίζεται. Από την άλλη, όμως, δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία του, δεν πρέπει κατ’ ανάγκη η μπάλα να περάσει από τα χέρια του. Κι ο Μπλατ δείχνει ότι το αφεντικό είναι ένα και κάθεται στην άκρη του πάγκου.

Ο Κώστας Σλούκας έγινε «κόκκινο πανί» όταν πέτυχε ένα «μεγάλο» τρίποντο. Πανηγύρισε, ίσως περισσότερο απ’ ότι θα αποδέχονταν οι φίλοι του Ολυμπιακού κι αμέσως μπήκε στο στόχαστρο. Έτσι κι αλλιώς ουδέποτε ήταν μια… γλυκιά ανάμνηση, πλέον το παρελθόν διαγράφηκε μονομερώς κι είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει αρκετή διαδικτυακή κουβέντα για τον Έλληνα διεθνή (δεν υπερέβη τα εσκαμμένα).

Σε μια συνάντηση που τελειώνει με έναν πόντο διαφορά, είναι δεδομένο ότι οι διαιτητικές αποφάσεις έπαιξαν τον ρόλο τους. Φυσικά και δεν έχασαν οι «κόκκινοι» το ματς από τους διαιτητές, όμως έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για κάποιες φάσεις και κυρίως για το φάουλ στο τρίποντο υπέρ του Σλούκα. Όπως και να ‘χει, δεν πήραν τα σφυρίγματα που δικαιολογεί η έδρα.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε λίγο τον Ντίξον, άφησε στον πάγκο τον Γκριν, αλλά βρήκε από τον Μαχμούτολγου λύσεις που ίσως κι ο ίδιος δεν περίμενε. Αμυντικά πάντα είχε ρόλο, αλλά 4/7 τρίποντα δεν βάζει συχνά.

Αντί επιλόγου: Το ότι ο ΛεΝτέι είναι πλέον τρίτη επιλογή στο «5» οφείλεται στη ραγδαία άνοδο του Γιώργου Μπόγρη (ανταποκρίθηκε πλήρως), ή μήπως πρέπει να το ξαναδεί ο Ντέιβιντ Μπλατ;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ