Οι κοντοί αποφασίζουν…

Οι κοντοί αποφασίζουν…

Η περιφέρεια θα έχει απόψε κόντρα στην Εφές τον πρώτο λόγο για την εικόνα του Παναθηναϊκού.

Η εντός έδρας ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας πριν από μερικές εβδομάδες προκάλεσε τριγμούς στον Παναθηναϊκό, αλλά και την επιτακτική ανάγκη να πάρει η ομάδα μια σπουδαία νίκη μακριά από την Αθήνα για να ισορροπήσει η κατάσταση.

Το «διπλό» στην Ποντγκόριτσα δεν μπορεί να εκληφθεί ως τέτοια νίκη, διότι είναι σχεδόν βέβαιο (εκτός αν είσαι Μπασκόνια) πως από εκεί θα περάσουν πολλές ομάδες.

Έτσι λοιπόν απόψε ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει χαρακτήρα και σε ένα παιχνίδι που έχει τις προϋποθέσεις, να του δώσει τη σπουδαία νίκη που χρειάζεται.

Το έχει καταφέρει εξάλλου και η Ζαλγκίρις μέσα στην Πόλη. Οι «πράσινοι» θα πρέπει όμως να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους για να μπορέσουν να εξουδετερώσουν την δυνατή περιφέρεια της τουρκικής ομάδας.

Μπορεί να μην παίζει ο τραυματίας Λάρκιν (γόνατο), αλλά οι Μπομπουά, Σιμόν, Μίσιτς είναι μια τριάδα γκαρντ που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά.

Συνεπώς οι περιφερειακοί ΟΛΟΙ έχουν κομβικό ρόλο στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού απόψε. Από τον Καλάθη μέχρι τον Λοτζέσκι. Ακόμα και ο Αμερικανοβέλγος με την ισχνή αμυντική συμπεριφορά καλείται να κοντράρει, να σπρώξει, να βάλει το κορμί του, να κοπιάσει για να βγάλει τους γκαρντ της Εφές έξω από το παιχνίδι τους.

Απαιτείται συνεπώς απόλυτη προσήλωση στις ανάγκες του παιχνιδιού από τους περιφερειακούς βασικά και κύρια. Από εκεί και πέρα βέβαια τα ροτέισον, η αντίδραση των ψηλών, τα ριμπάουντ, η ενέργεια που θα βγάλουν τα τριάρια, ο ρυθμός του παιχνιδιού θα αποτελέσουν σημαντικές παράμετροι για την συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού.

Ο Τζέιμς Γκιστ δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο Πασκουάλ ίσως να τον κρατήσει πίσω, ώστε να ον έχει σίγουρα στο ντέρμπι της Κυριακής. Ακόμα κι αν παίξει όμως ο Αμερικανός είναι σίγουρο πως δεν θα έχει καλά πατήματα πάνω στο παρκέ. Συνεπώς απαιτείται να βγουν μπροστά οι Μήτογλου και Παπαγιάννης που θα κληθούν να δώσουν «ανάσες» τον Λάσμε.

Το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ, τα δύσκολα παιχνίδια διαδέχονται το ένα το άλλο και ο Πασκουάλ ίσως να κληθεί να αποφασίσει για τη διαχείριση συγκεκριμένων παικτών, όπως ο Καλάθης, ο Λάνγκφορντ, ο Λάσμε και ο Γκιστ.

Αυτή η παράμετρος ίσως να επηρεάσει και τις επιλογές του Καταλανού μέσα στο παιχνίδι απόψε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ