Με τράπουλα σημαδεμένη

Με τράπουλα σημαδεμένη

Ας πούμε ότι καλά έκανε η Επιτροπή και τιμώρησε μονάχα με πρόστιμο τον Ολυμπιακό. Μαζί της και στη διπλή αθωωτική απόφαση για τον ΠΑΟΚ. Έτσι ήταν τα στοιχεία, έτσι προκύπτει η νομολογία. Γιατί όμως δεν ισχύουν τα ίδια για όλους; Γιατί η ΑΕΚ βγήκε από το κάδρο και εξοντώθηκε;

Ο επικοινωνιακός αγώνας που είχε ξεκινήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ο Ολυμπιακός, με το σιωπηλό σιγοντάρισμα του ΠΑΟΚ, δεν λήφθηκε καν υπόψη στην εκδίκαση της υπόθεσης για τα πολύ σοβαρά επεισόδια στο γήπεδο της Παναχαϊκής, που διακόπηκε το ματς κυπέλλου με τους Ερυθρόλευκους , σημειώθηκαν φθορές ξένης ιδιοκτησίας και βιαιοπραγίες κατά προσώπων.

Δεν χρειάστηκε καν να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το… κύπελλο στον Ολυμπιακό, αφού για όλον αυτόν τον χαμό, αποφασίστηκε η… εξοντωτική τιμωρία των 60.000 ευρώ στην ομάδα του λιμανιού.

Κανονικά η παραπάνω παράγραφος θα έπρεπε να είχε κλείσει και το κείμενό μου. Να έμενα στην τελεία και να άφηνα τα συμπεράσματα για τους υπόλοιπους. Η επιτροπή που εξέτασε την υπόθεση αποφάσισε να μην λάβει υπόψη της την έκθεσης της αστυνομίας, αλλά εκείνη του παρατηρητή.

Κάτι, που για έναν ανεξήγητο λόγο δεν έκανε στην περίπτωση της ΑΕΚ. Όταν είχαν καταγραφεί περίπου… μισό χιλιόμετρο έξω από ΟΑΚΑ συμπλοκές κάποιων οπαδών της με την αστυνομία. Που δεν έγιναν αντιληπτές από όσους βρισκόμασταν εντός γηπέδου και που φυσικά, δεν επηρέασαν στο ελάχιστο την εξέλιξη του ματς.

Μιλάμε για μια απόφαση που δικαιολογημένα έφερε την έντονη αντίδραση της ΑΕΚ. Που φυσιολογικά διαπιστώνει αλά κάρτ χρήσεις των νόμων και κάνει λόγο για δύο μέτρα και δυο σταθμά. Για ένα πρωτάθλημα που κρίνεται εκτός αγωνιστικών γραμμών και με αποφάσεις που στερούνται λογικής.

Καλά έκανε η Επιτροπή και τιμώρησε μονάχα με πρόστιμο τον Ολυμπιακό. Μαζί της και στην διπλή αθωωτική απόφαση για τον ΠΑΟΚ. Έτσι είναι τα στοιχεία, αυτά είναι τα δεδομένα, έτσι προκύπτει η νομολογία. Γιατί όχι όμως για όλους; Μην ψάχνετε αδίκως απάντηση στο παραπάνω ερώτημα…

Έτσι θα πάει το πράγμα μέχρι τέλους και η ΑΕΚ θα πρέπει να ξεπεράσει και αυτά. Το περυσινό πρωτάθλημα που κατακτήθηκε στο γήπεδο από την καλύτερη ομάδα δεν χωνεύεται εύκολα και θα πάρει καιρό ακόμα να χωνευτεί. Ο ΠΑΟΚ θα πληρώνει πρόστιμα για φωτοβολίες ευθείας βολής σε γήπεδο και μολότοφ στα ΜΑΤ, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίζεται με πρωτοφανή και μάλλον αποκλειστικά κριτήρια και η Ένωση θα στήνεται στη γωνία. Γιατί; Γιατί το πρόβλημα και η έγνοια τους είναι μονάχα η ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ