Να κάνει την πρώτη μεγάλη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ για φέτος

Να κάνει την πρώτη μεγάλη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ για φέτος

Έξι νίκες μέχρι τώρα, ρεκόρ 4-2, αλλά μόλις δύο ματς μακριά από την Αθήνα. Στο Μόναχο την πάτησε και οι πρώτες γκρίνιες έκαναν την εμφάνιση τους. Το δεύτερο ήταν, ίσως, το ευκολότερο εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση κόντρα στην αδύναμη Μπουντούσνοστ, οπότε αυτό δα έλειπε να μην κέρδιζε. Το σημερινό είναι άλλου επιπέδου.

Θέλει όσο τίποτα άλλο να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, το ερώτημα είναι μπορεί; Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό. Η ελληνική ομάδα, μετά την νίκη της στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στο αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό, ζητάει μια σημαντική επιτυχία και εκτός Ο.Α.Κ.Α. Τώρα αν αυτό μπορεί να συμβεί εναντίον της Εφές του Αταμάν στην Πόλη είναι το θέμα. Η αλήθεια είναι πως με βάση τον προηγούμενο βίο του Τσάβι και των παικτών του – και δεν μιλάμε μόνο για τη φετινή χρονιά, που έτσι κι αλλιώς το δείγμα είναι εξαιρετικά μικρό- η αποστολή μοιάζει αρκετά δύσκολη. Οι δύο ομάδες φέτος είναι πάρα πολύ αλλαγμένες. Ο Αταμάν  κράτησε, εκτός των Τούρκων παικτών, μόνο τρεις από τους ξένους, τους υπερπολύτιμους Σιμόν, Ντάνστον και Μότουμ. Πήρε δύο πολύ καλούς περιφερειακούς, τον Μπομπουά και τον Λάρκιν, έναν ακόμα αξιόπιστο σέντερ με αρκετές εμπειρίες από την Euroleague, τον Γερμανό Τιμπόρ Πλάις και έβαλε στην μηχανή της Εφές τρεις ακόμα παίκτες- ρολίστες, που είναι όμως ικανοί να αλλάζουν τις ισορροπίες μέσα σε ένα ματς. Αυτοί είναι οι Μόερμαν, Μίσιτς και Άντερσον που ήρθαν από Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις και Χίμκι αντίστοιχα. Για τον νέο Παναθηναϊκό τα έχουμε πει και γράψει πολλάκις.

Πέρυσι στην αναμέτρηση της Κωνσταντινούπολης ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 82-81 χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Νικ Καλάθη. Ο ομογενής γκαρντ πέτυχε 29 πόντους, με απίστευτα ποσοστά, έδωσε 10 ασίστ μένοντας στο παρκέ σχεδόν σε όλο το ματς. Φέτος δε νομίζω ότι του αρκεί απλώς μια διαστημική παρουσία του ηγέτη του. Ο Αταμάν γνωρίζει πως πρέπει, αν θέλει να έχει ελπίδες για την νίκη, να τον περιορίσει και να του χαλάσει το μυαλό. Το καλό για τους πράσινους είναι πως ο αντικαταστάτης του Καλάθη, ο Λεκαβίτσιους, προέρχεται από ένα εξαιρετικό ματς στο ελληνικό ντέρμπι και έτσι λογικά σήμερα μπορεί να τον αποφορτίζει μέσα στον αγώνα όποτε και αν χρειαστεί. Το τριφύλλι μπορεί να έχασε σε ταλέντο από την αποχώρηση των Τζέιμς και Σίνγκλετον, όμως, κέρδισε σε σοβαρότητα και ομαδικό πνεύμα με την έλευση των Τόμας και Λάνγκφορντ. Το βασικότερο πρόβλημα για τον Ισπανό τεχνικό εντοπίζεται αλλού. Για να φύγει νικητής από το Σινάν Ερντέμ επιβάλλεται να μην εμφανιστούν ξανά οι παιδικές ασθένειες που παρουσιάζουν οι παίκτες του μακριά από την έδρα τους. Ποιες είναι αυτές; Πρώτη τα κενά διαστήματα κατά τη διάρκεια του ματς, στα οποία είναι σαν να εξαφανίζονται από το γήπεδο και τουw κοστίζουν κάθε φορά που αγωνίζονται εκτός έδρας. Δεύτερη η αδυναμία συγκέντρωσης στην διεκδίκηση των ριμπάουντ. Εάν θέλεις να κερδίζεις σε τέτοια ματς σαν το αποψινό επιβάλλεται να διεκδικείς λυσσαλέα κάθε μπάλα, κάθε φάση, να παλεύεις κάθε επαφή, να δείξεις στον αντίπαλο σου ότι δεν ήρθες απλά για να παίξεις, αλλά να νικήσεις.

Οι πράσινοι, πριν από το δεύτερο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν την προσεχή Κυριακή για το πρωτάθλημα, θέλουν να κάνουν και το πρώτο μεγάλο διπλό της χρονιάς. Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη μιας και περιλαμβάνει διπλή αγωνιστική. Μετά την Πόλη οι παίκτες του εξάστερου παίζουν εναντίον δύο ισπανικών ομάδων. Υποδέχονται την Τετάρτη την Μπαρτσελόνα και την επόμενη Παρασκευή ταξιδεύουν στην Βιτόρια, την πόλη που θα φιλοξενήσει το φετινό Final- Four. Δύσκολα παιχνίδια, όμως, αν θέλεις να λες ότι ανήκεις στην ελίτ της διοργάνωσης και θέτεις ως στόχο την τελική φάση, τότε αυτοί οι αγώνες είναι απαραίτητο να τα παίρνεις. Με τρία εκτός Αθηνών ματς το τριφύλλι καλείται να βγάλει εγωισμό και να καταθέσει ψυχή στο παρκέ αποδεικνύοντας ότι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια σε ότι έχει να κάνει με τα εκτός έδρας. Τα υπόλοιπα το βράδυ….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ