Αν δεν ήταν ο Τοροσίδης, ποιοι θα μιλούσαν για επανεκκίνηση…

Αν δεν ήταν ο Τοροσίδης, ποιοι θα μιλούσαν για επανεκκίνηση…

Να με συγχωρούν όλοι οι αναλυτές αλλά έτσι και δεν ήταν ο 33χρονος «Τόρο» δεν θα είχαμε καν νικήσει τους Φινλανδούς. Πάρτε τώρα μία-μία τις όποιες φάσεις δημιούργησε η Εθνική. Σε όλες είναι μέσα ο αρχηγός της. Μα σε όλες….

Λίγο ακόμα και θα βγούμε να πανηγυρίσουμε επειδή η Εθνική Ομάδα νίκησε με 1-0 την αντίστοιχη της Φινλανδίας. Από τη Παρασκευή το πρωί, διαβάζω και ακούω αναλύσεις ότι η Εθνική μπήκε σε νέα πορεία, ότι υπήρξε επανεκκίνηση κι άλλα σχετικά. Νομίζω ότι χάθηκε το μέτρο, έσβησαν οι μνήμες. Μαζί με αυτά χάθηκαν και τα κριτήρια για να βγάζουμε συμπεράσματα. Είναι φαίνεται τέτοια η απογοήτευσή μας από τις πρόσφατες αποτυχίες της Εθνικής που ακόμα και το επισφράγισμα μιας τρανταχτής αποτυχίας πάμε να το βαφτίσουμε επανεκκίνηση.

Το βράδυ της Πέμπτης στο αχανές, παγωμένο και άδειο Ολυμπιακό Στάδιο η Εθνική μας απέτυχε να νικήσει με δυο γκολ διαφορά την Φινλανδία και η ομάδα της Φιλανδίας πανηγύρισε μέσα στην έδρα μας την πρωτιά της στον όμιλο. Όλα τα άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε. Και δεν θα είχαμε να πούμε απολύτως τίποτα αν ο Βασίλης Τοροσίδης δεν πραγματοποιούσε εμφάνιση από τα παλιά. Να με συγχωρούν όλοι οι αναλυτές αλλά έτσι και δεν ήταν ο 33χρονος αρχηγός δεν θα είχαμε καν νικήσει τους Φινλανδούς. Με μια ενέργεια που θύμισε «Τόρο» στα νιάτα του έφυγε από δεξιά, πέρασε σαν σταματημένο τον ταχύτατο Σοϊρι και σέντραρε στο κεφάλι του Πέλκα. Ετσι μπήκε το γκολ. Πάρτε τώρα μία-μία τις όποιες φάσεις δημιούργησε η Εθνική. Σε όλες είναι μέσα ο αρχηγός της. Μα σε όλες. Δεν γνωρίζω από βρήκε αυτές τις δυνάμεις ο Τοροσίδης.

Αμφιβάλλω βέβαια ότι έχει ευθύνη το… αγίασμα που λέγεται ότι πρόσφερε στους διεθνείς ο κόουτς Αγγελος. Το συνδέω περισσότερο με τα λόγια του ίδιου του παίκτη όταν δήλωνε πως η ομάδα πρέπει να (ξανα)παίξει με ψυχή. Ο Τοροσίδης έπαιξε με ψυχή αλλά αυτή από μόνη της δεν έφτανε. Με εξαίρεση δυο στο τέλος όλες οι σέντρες του Τοροσίδη πήγαιναν εκεί που τις περίμεναν οι συμπαίκτες του.  Αν και δεν είναι ωραίο στο ποδόσφαιρο να αφαιρείς για να καταλήγεις σε συμπεράσματα, χωρίς τον αρχηγό της η Εθνική θα ήταν μια από τα ίδια, τα τελευταία. Δέχομαι και πιστώνω στον Αναστασιάδη ότι έδωσε εντολή στους ακραίους μπακ να ανεβαίνουν ψηλά και να κάνουν τη δουλειά των εξτρέμ που δεν είχε.

Δέχομαι επίσης ότι ενώ υπολόγιζε στα πολλά ανεβοκατεβάσματα των μπακ προτίμησε τον αρχηγό αντί του Μπακάκη που θεωρητικά έχει περισσότερες δυνάμεις. Όλα αυτά όμως δεν μπορεί να συνιστούν καλή εμφάνιση. Μην γελιόμαστε. Είδαμε μια ομάδα που έτσι ακριβώς την βλέπαμε επί Σκίμπε. Με την ίδια διάταξη και τους ίδιους παίκτες μεσοεπιθετικά. Δεν μπορέσαμε να ανοίξουμε την άμυνα των Φινλανδών και να πετύχουμε δεύτερο γκολ επειδή δεν είχαμε παίκτες να κάνουν αυτή την δουλειά. Επειδή δεν έχουμε δεύτερο εσωτερικό χαφ να κάνει μέτρα με την μπάλα ώστε να δημιουργήσει χώρους για να πάρει  την μπάλα ο Φορτούνης με μέτωπο στην εστία και να κινηθεί κάθετα.

Τις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ τις δημιούργησαν και τις έχασαν ο Φιλανδοί. Να δεχτούμε ότι δεν είναι δυνατό να κάνει θαύματα από τη μια στιγμή ο Αγγελος όσο κι αν διαθέτει… μεταφυσική υποστήριξη. Οτι η νίκη, του επιτρέπει με μεγαλύτερη ψυχραιμία σε καλύτερο περιβάλλον να κάνει την δουλειά του. Να μιλάμε όμως, για επανεκκίνηση επειδή ο Τοροσίδης θυμήθηκε τα νιάτα του είναι υπερβολικό και αχρείαστο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ