Παιχνίδι αποδείξεων

Παιχνίδι αποδείξεων

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από έναν αγώνα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ

Ο Παναθηναϊκός καλείται σήμερα στο ΟΑΚΑ να αντιμετωπίσει για μια ακόμα φορά μια σειρά από «πρέπει» και την επιτακτική ανάγκη να κερδίσει.

Υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την Α1 και με δεδομένη τη… μορφολογία του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο τα δυο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, ακόμα και οι διαφορές με τις οποίες θα τελειώσουν «αποφασίζουν» για την ομάδα που θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς των πλέι οφ.

Πέραν της ΑΕΚ και του Προμηθέα θεωρητικά δεν φαίνεται κάποια ομάδα ικανή να κάνει τη… στραβή στους δύο «αιώνιους». Συνεπώς το σημερινό παιχνίδι αποκτά για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ τεράστια σημασία. Όχι μόνο βαθμολογική ή γοήτρου.

Μετά την άθλια εικόνα στην Πόλη και την ήττα από την Εφές τα πράγματα έχουν ζορίσει, μια και φαίνεται πως η ομάδα δεν βελτιώνεται σε σημεία στα οποία «χωλαίνει» από την αρχή της σεζόν.

Το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου ίδιο με εκείνο της 10ης Νοεμβρίου, διότι ο Παναθηναϊκός προέρχεται από παιχνίδι και ταξίδι σε λιγότερο από 40 ώρες, τα επίπεδα αυτοπεποίθησης έχουν μειωθεί, το βάρους στους ώμους είναι μεγαλύτερο και ο Ολυμπιακός θα είναι… υποψιασμένος για όσα θα συναντήσει το παρκέ του ΟΑΚΑ.

Φυσικά υπάρχει η έδρα, που δίνει στους πράσινος έξτρα ενέργεια, δύναμη και μερικές ενέσεις αυτοπεποίθησης.

Από την άλλη η πιθανή απουσία του Τουπάν ίσως να αλλάξει πολλά πράγματα στον τρόπο με τον οποίο ο Μπλατ θα αποφασίσει να αντιμετωπίσει τον Καλάθη, τον πλέον κομβικό παίκτη στην πεντάδα του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι έχει αποκτήσει τεράστια σημασία αν και είναι ακόμα αρχή της χρονιάς (μόλις το δεύτερο ντέρμπι) και η έκβασή του θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ακόμα κι αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός ωστόσο είναι δεδομένο πως θα πρέπει να ξαναδεί το ρόστερ του και να αποφασίσει για αλλαγές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ