Στο ίδιο έργο θεατές δυστυχώς…

Στο ίδιο έργο θεατές δυστυχώς…

Η ανάγκη για ρακέτα… ναρκοπέδιο, η νέα ήττα στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός που ψάχνει την ταυτότητά του στο παρκέ.

Δεύτερη νίκη από τον Παναθηναϊκό, δεύτερη ήττα για τον Ολυμπιακό. Στο ίδιο γήπεδο λοιπόν με τους ίδιους ακριβώς νικητές, σε ένα εντελώς διαφορετικό ματς από θέμα ποιότητας, ενέργειας και συνθηκών. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν στις κρίσιμες επιθέσεις ανέτοιμοι, με τον Σπανούλη καλύτερο από ότι στο ματς της Ευρωλίγκας, χωρίς όμως καθαρό μυαλό (κακώς που παρασύρθηκαν από τα σφυρίγματα των διαιτητών) όταν έπρεπε.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την άδεια ρακέτα των Ερυθρόλευκων, «χτύπησε» εκεί και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.  Τα υπόλοιπα είναι για την ιστορία με τους 9 πόντους της διαφοράς να του δίνουν το πλεονέκτημα για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

ΑΡΧΗ ΜΕ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Οπως και στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας, έτσι και σε αυτό, θα ασχοληθώ με κάθε δεκάλεπτο ξεχωριστά.

Χωρίς κάποια έκπληξη η πεντάδα του Ολυμπιακού, εν τη απουσία του Τουπάν και με τον Τίμα στον πάγκο. Με το καλημέρα στόχευση στο ποστ με δύο προσπάθειες του Μιλουτίνοφ, ενώ ο Πασκουάλ «χτύπησε» τον Σπανούλη με τον Λάνγκφορντ.

Στο ίδιο μοτίβο οι Ερυθρόλευκοι, επιμονή στον Μίλου, παρομοίως και ο Πρίντεζης με τον Τόμας.  Μικρή παρένθεση: Δεν είχα όρεξη να γράψω για διαιτησία αλλά δεν γινόταν και αλλιώς. Επιθετικό ανύπαρκτο σε Μιλουτίνοφ, τσεκ του Παπαπέτρου στον Γκος δεν δίνεται, τσεκ του Στρέλνιεκς στον Λάνγκφορντ που δίνεται, επιθετικό στον Μπόγρη που δεν υπάρχει. Και στο ματς της Ευρωλίγκας στην πρώτη περίοδο ψάχναμε το σφύριγμα. Πάει η παρένθεση…

Συνέχισε να ψάχνει τα μις ματς ο Ολυμπιακός, σε ένα ματς με χαμηλό σκορ που οι διαιτητές το είχαν… φρενάρει με 12 σφυρίγματα επί των πλείστων σε επαφές. Το 15-14 προήλθε από το φτηνό λάθος του Μάντζαρη και το άλεϊ ουπ του Καλάθη στον Γκιστ με τον Ολυμπιακό να έχει 2 ασίστ και 3 λάθη. Παράλληλα 8:47 ο Πρίντεζης στο παρκέ και μπόλικη σωματική φθορά από την άμυνα του Παναθηναϊκού.

GAME CHANGER Ο ΠΑΠΠΑΣ, MATCH DISASTERS ΟΙ ΡΕΦ

Δεύτερο δεκάλεπτο. Η τεχνική ποινή στον Μιλουτίνοφ (2ο φάουλ) ανάγκασε τον ΛεΝτέι σε επιστροφή στο ματς. Ο Παναθηναϊκός ήταν ουσιαστικός στην επίθεση γυρνώντας ιδανικά  την μπάλα και ψάχνοντας τα ρήγματα της άμυνας των Ερυθρόλευκων. Απολαυστικός ο ΛεΝτέι, με εκτέλεση από την περιφέρεια και κάρφωμα στο πρόσωπο του Αντετοκουνμπο. Η είσοδος του Τίμα έφερε έναν ακόμα σουτέρ για τους Πειραιώτες, την ώρα που οι Πράσινοι είχαν 0/10 τρίποντα. Ο Παππάς έσπασε το ρόδι (δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τον εμπιστεύεται ο Πασκουάλ) για τους γηπεδούχους από τα 6,75μ, με τον Έλληνα γκαρντ ουσιαστικά να επιστρέφει το μομέντουμ στην ομάδα του.

Και από τις δύο μεριές υπήρχε εκνευρισμός στο ματς. Σημαντικός παράγοντας για να συμβεί αυτό ήταν οι… άρχοντες της αναμέτρησης που φόρτωσαν και τις δύο ομάδες με φάουλ (συμπληρωμένα τα 5 με 4 λεπτά ακόμα) αλλά εννοείται και την κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει τη συνοχή του στο παρκέ. Δύο λάθη σε πάσα στις 45 μοίρες, με τον παίκτη που έπρεπε να βρίσκεται εκεί να έχει πάρει ήδη τον διάδρομο. Είναι κρίμα να έχουμε δει ματσάρα στην Ευρωλίγκα, με σούπερ ρυθμό, συγκινήσεις και σκορ, και να καταλήγουμε στο να έχουμε πρωταγωνιστές τους διαιτητές αντί του παίκτες.

Στο 32-29 του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε ντυθεί… Παναθηναϊκός με 5 ασίστ και 8 λάθη. Οι Πράσινοι μπήκαν στα αποδυτήρια με 10 ασίστ  και μόλις  2 λάθη.  Σπανούλης και Γκος 1/10 σουτ.. Καλάθης και Λάνγκφορντ 3/10 σουτ..

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Ο Ολυμπιακός στις πρώτες επιθέσεις βγήκε με σκοπό να παίξει μπάσκετ. Ωραία συνεργασία του Σπανούλη με τον Γκος, με ηρεμία η κυκλοφορία και η πάσα στον Μιλουτινοφ για να καρφώσει. Ο Αμερικανός προσπάθησε να χτυπήσει στα πόδια τον Λάνγκφορντ, όμως οι Πράσινοι βρήκαν δις ελεύθερο παίκτη στην περιφέρεια και ξέφυγαν με 8 πόντους από το κομμάτι που πονούσαν στο πρώτο μέρος.

Ο ΛεΝτέι κρατούσε μόνος του τον Ολυμπιακό στην επίθεση. Ο Πασκουάλ του έδινε το σουτ, αυτός επέμενε και δικαιωνόταν με κάθε ευκαιρία (16 πόντοι στο 44-40 με 3/3 τρίποντα). Ο Σπανούλης ήταν η Αχίλλειος πτέρνα των Ερυθρόλευκων στην άμυνα, αλλά όσο περνούσε η ώρα ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση.

Το 4ο φάουλ του ΛεΝτέι ήταν για σεμινάριο…. χαζομάρας, αφού έπεσε άτσαλα στον Τόμας με το σφύριγμα να είναι άμεσο. Ο Μπλατ πέρασε τον Μαντζαρη για να κρατήσει χαμηλά το ρυθμό, ο Τίμα έπαιζε ως πάουερ φόργουορντ, ο Παπανικολάου όμως ήταν εκτός παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός δεν είχε κάνει λάθος στο δεκάλεπτο και υπέπεσε σε δύο σε διάστημα 35 δευτερολέπτων…

ΜΗΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ.. ΣΚΙΑΧΤΡΟ

Λες και είχε μείνει από δυνάμεις ο Πρίντεζης στο ματς. Είχε ήδη αγωνιστεί 25 λεπτά, προερχόμενος από ένα απαιτητικό παιχνίδι με την Φενέρ και το ματς στο ΟΑΚΑ της προηγούμενης Παρασκευής.

Η ποιότητα του ματς ήταν εξίσου χαμηλή, ο Παππάς ήταν ο πιο φρέσκος παίκτης του παρκέ, την ώρα που ΛεΝτέι ήταν παροπλισμένος με φάουλ.  Η επιστροφή του στο ματς έφερε το ποστ στο μις ματς με τον Καλάθη για το 62-59, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε δις το γεγονός πως δεν υπήρχε «σκιάχτρο» στη ρακέτα και τα ντράιβ του Λάσμε (!) και Καλάθη προσέφεραν ένα μικρό μαξιλαράκι στους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός ξαφνικά είχε επιστρέψει σε εποχές που «κατηγορούσαμε» τον Σφαιρόπουλο. Η μπάλα στον Σπανούλη, κολλούσε η μπάλα και οι επιθέσεις καθυστερούσαν δίχως λόγο.

Το μυαλό «καθάρισε» από το τηλεοπτικό τάιμ άουτ στην επίθεση, η άμυνα όμως συνέχιζε νωχελικά στο «ζωγραφιστό».

Σε αυτό το διάστημα ο Μπλατ αποφάσισε να παίξει με χαμηλό σχήμα, που ουσιαστικά έδωσε και το ροζ φύλλο αγώνα στον Παναθηναϊκό.

ΥΓ Με αυτό το ποσοστό στις βολές δεν γίνεται να ζητάς ευθύνες. Από την άλλη η καταπόνηση του Πρίντεζη και το 3/10 από τις βολές, με το 2:20  του Βεζένκοφ μπορεί να λέει πολλά.  Μπορεί και τιποτα. Απλά ο Βουλγαροκύπριος προερχόταν από το DNP με την Φενέρμπαχτσε.

ΥΓ2  Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 38 πόντους από το ζωγραφιστό. Κάτι λιγότερο από τους μισούς πόντους. Το έγραψα και χτες. Είπαμε ότι έχει ανάγκη από έναν παίκτη τύπου Ντάνστον ο Μπλατ. Οσο σούπερ ήταν ο ΛεΝτέι στην επίθεση, τόσο άδεια ήταν η ρακέτα σε κάθε ντράιβ των Πράσινων.

ΥΓ3 Οι πολλές ήττες φέρνουν μοιραία μουρμούρες και αυτό είναι το πρώτο στοίχημα του Μπλατ για φέτος. Να κρατήσει σταθερά τα στεγανά της ομάδας του αυτό το διάστημα.

ΥΓ4 Είναι ορατό το ενδεχόμενο για προσθήκη ενός παίκτη. Ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά από ότι φαίνεται και μάλιστα υπάρχει φημολογία πως το ταξίδι του Χρήστου Σταυρόπουλου στην Αμερική να μην είναι τυχαίος αλλά να έχει σχέση με αυτό. Το θέμα είναι ότι ο Μπλατ, με τον τρόπο που χρησιμοποιεί τους παίκτες του και το ροτέισον της ομάδας, δείχνει πως κάτι του λείπει από το υλικό του. Δεν μου φανεί περίεργο να έρθει παίκτης και κάποιος να «φύγει»…

ΥΓ5 Τι να πεις για τους τρεις. Στερεύουν τα λόγια πια. Όπως έπρεπε, όταν έπρεπε, με ανακαλύψεις… φωτιά και λάβρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ