Ολυμπιακός : Δύο ματς… μισή σεζόν

Ολυμπιακός : Δύο ματς… μισή σεζόν

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία του πρώτου γύρου από το Περιστέρι και τον αήττητο Ατρόμητο που πρέπει να νικήσει. Όπως πρέπει να σταθεί όρθιος και στη Σεβίλλη.

Το «πρέπει» μπαίνει πλέον στην πρώτη γραμμή για τον Ολυμπιακό. Αν θέλει να συνεχίσει να είναι στο «κόλπο» και στις δύο διοργανώσεις. Πρέπει να νικήσει στο Περιστέρι, πρέπει να σταθεί όρθιος στη Σεβίλλη. Μέσα σε λίγες μέρες δύο καθοριστικά ματς που στην υπερβολή καθορίζουν την μισή σεζόν.

Με το -6 από τον ΠΑΟΚ και την κορυφή του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον περιθώρια για περαιτέρω απώλειες. Μετά και τους δύο βαθμούς που έχασε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αναζητά ένα μεγάλο διπλό που θα τον κρατήσει «ζωντανό», θα ανεβάσει και πάλι την ψυχολογία και θα του δώσει το δικαίωμα να συνεχίσει να ελπίζει. Ένα διπλό όπως στο Κλεάνθης Βικελίδης, αν και αυτή την φορά η δοκιμασία στο Περιστέρι θα είναι μεγαλύτερη.

Κόντρα στον αήττητο Ατρόμητο που πέρσι έκοψε πέντε βαθμούς από τον Ολυμπιακό και φέτος βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πάνω από τους Πειραιώτες μετά από 10 αγωνιστικές.

Αν ο Ολυμπιακός αφήσει βαθμούς στο Περιστέρι τότε η υπόθεση πρωτάθλημα θα απομακρυνθεί για τα καλά. Και τώρα άλλωστε μετά το 1/3 του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα το φαβορί για τον τίτλο που αναζητά εδώ και τρείς δεκαετίες και βάλε. Πόσο δε μάλιστα αν η διαφορά πάει στους 8 ή 9 βαθμούς.

Για τον Πέδρο Μαρτίνς το ζητούμενο είναι να μπορέσει, σε αντίθεση με το ότι είχε συμβεί στις προηγούμενες διακοπές, να παρουσιάσει ένα Ολυμπιακό έτοιμο και όχι αποδιοργανωμένο από τον… διασκορπισμό στις εθνικές ομάδες.

Ο ΟΦΗ είναι το παράδειγμα που πρέπει να έχει πάντα στο μυαλό του, πόσο δε μάλιστα όταν την Κυριακή δεν παίζει ο Ολυμπιακός με μια εκ των τελευταίων της βαθμολογίας αλλά με μια ομάδα εκ των πρωταγωνιστών.

Ένας Ολυμπιακός που θα αναγκαστεί να δώσει ένα ακόμη ματς χωρίς κανένα από τους δύο βασικούς επιθετικούς του με τον Μαρτίνς να αποφασίζει αν θα παίξει πάλι με τον Λάζαρο ως στράικερ ή τον Μάνο που στην τελική είναι η θέση του.

Και βεβαίως για τον Μαρτίνς δεν υπάρχει μόνο το Περιστέρι στο μυαλό του. Σαφέστατα το ματς που έρχεται είναι αυτό που κυριαρχεί όμως δεν μπορεί να αγνοήσει για τον καταρτισμό των πλάνων του και αυτό που ακολουθεί, με την Μπέτις στην Σεβίλλη. Ματς που θα διαμορφώσει τελικές καταστάσεις και για την υπόθεση Ευρώπη.

Η ισοπαλία της Μπέτις με την Μίλαν σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ντουντελάνζ διαμόρφωσαν νέα δεδομένα για την πρόκριση στους «16» με την ομάδα του Μαρτίνς να χρειάζεται είτε 4 βαθμούς μίνιμουμ είτε νίκη με δύο γκολ διαφορά με τους Ιταλούς την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη. Δύσκολη αποστολή έτσι και αλλιώς, κάτι που γνώριζαν στον Πειραιά από την στιγμή που βγήκε όμιλος… Τσάμπιονς Λιγκ όμως οφείλουν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την συνέχεια στην Ευρώπη και το 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ