Ο «τελικός» στο Περιστέρι θέλει μαχητές

Ο «τελικός» στο Περιστέρι θέλει μαχητές

Το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο κι έχει τον χαρακτήρα «τελικού» για την ομάδα του Πειραιά. Δεν υπάρχει περιθώριο για απώλεια βαθμών και οι ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι μαχητές για να πετύχουν τον στόχο τους.

Το κυριακάτικο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Περιστέρι έχει τον χαρακτήρα «τελικού» για την ομάδα του Πειραιά και είναι αναμφισβήτητο πως δεν υπάρχουν περιθώρια γι’ απώλεια βαθμών. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει τον Ατρόμητο κι αυτό το «πρέπει» έχει μεγαλύτερη βαρύτητα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο κι αυτό το ξέρει καλά ο Μαρτίνς, το ξέρουν καλά και οι παίκτες του.

Το θέμα όμως είναι να δείξουν οι ερυθρόλευκοι στον αγωνιστικό χώρο πόσο πολύ θέλουν τη νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα. Ένα ματς σε μια δύσκολη έδρα κι απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Είναι προφανές πως η αποστολή του Ολυμπιακού είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Όταν όμως είσαι Ολυμπιακός παίζεις μόνο για ένα αποτέλεσμα και η νίκη είναι «μονόδρομος» για τους πειραιώτες, γιατί πολύ απλά τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα για την ομάδα του λιμανιού, αν δεν καταφέρει να κερδίσει στην έδρα του Ατρόμητου.

Είναι ένα ματς που χρειάζεται μαχητές και οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένοι να πάνε στον μεγάλο αγώνα της Κυριακής για να τα δώσουν όλα. Αυτή την στιγμή (κανείς δεν πρέπει να ξεχνά επίσης ότι ακολουθεί και το παιχνίδι με την Μπέτις για το Γιουρόπα Λιγκ) δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην νίκης για τους ερυθρόλευκους.

Ναι, υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού και κανείς δεν το αμφισβητεί. Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι πρέπει να ξεπεράσουν τα προβλήματα με τους τραυματισμούς των Χασάν – Γκερέρο και να δώσουν το 100% για να πετύχουν τον στόχο τους.

Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να πάνε πανέτοιμοι για την μάχη κι έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα και στο ψυχολογικό κομμάτι. Σε ότι έχει να κάνει με την ψυχολογική προετοιμασία κομβικό ρόλο έχει φυσικά ο προπονητής των πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος θα μιλήσει στους παίκτες του τις επόμενες μέρες στο Ρέντη και όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι το παιχνίδι στο Περιστέρι είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό.

Οι ίδιοι οι παίκτες πρέπει να βάλουν τα πράγματα κάτω και να ξεκαθαρίσουν πως θα δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για να πάρουν τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο. Οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά πρέπει να μπουν στο ματς και να «μασάνε σίδερα». Από το πρώτο λεπτό του αγώνα, γιατί αν δεν έχουν αυτή τη νοοτροπία τότε θα τα βρουν πολύ δύσκολα στην έδρα του Ατρόμητου.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει και πάρει τους τρεις πόντους στο Περιστέρι θα συνεχίσει να καταδιώκει τον ΠΑΟΚ ασκώντας πίεση στον δικέφαλο του Βορρά, ενώ θα πάει και με πολύ καλή ψυχολογία για να παίξει με την Μπέτις για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Προφανώς είναι ματς που δεν χρειάζονται λόγια είναι ένας αγώνας που προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να τα δώσουν όλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ