Είναι ώρα για την κόκκινη επίθεση

Είναι ώρα για την κόκκινη επίθεση

«Μονόδρομος» για τους ερυθρόλευκους το μεγάλο αποψινό ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο για την όγδοη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι πειραιώτες πρέπει να επιστρέψουν πάση θυσία στις νίκες για να αλλάξουν και το κλίμα, Η προσοχή στα τρίποντα των Βαυαρών και ο ρόλος του Σπανούλη

Όταν μια μεγάλη ομάδα βρίσκεται με συνεχόμενες ήττες στην «πλάτη» ψάχνει το ματς που θα κάνει το ξέσπασμα, ψάχνει το παιχνίδι που θα σημάνει την αντεπίθεση και σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, η ομάδα του λιμανιού έχει απόψε την ευκαιρία να κάνει το come back στις νίκες αντιμετωπίζοντας την Μπάγερν στο Μόναχο.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο για τους πειραιώτες. Και πρώτα απ’ όλα δεν θα είναι εύκολο γιατί δεν βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην καλύτερη κατάσταση αυτή την στιγμή. Άλλο όμως αυτό κι άλλο κάποιοι να «πέσουν να φάνε» τον Μπλατ και τους παίκτες μετά τις ήττες από Παναθηναϊκό και Φενέρ.

Πρώτα απ’ όλα ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεχάσει τι έγινε στο ΟΑΚΑ και πρέπει να ξεχάσει τι έγινε με την Φενέρ στο ΣΕΦ. Έχει μπροστά του ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό που μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στην συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας του Πειραιά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, το ματς με τους Γερμανούς μπορεί να κρίνει πολλά, αν δει κάποιος το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Μετά το ματς με τους Βαυαρούς ακολουθεί το πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό θα είναι για τους πειραιώτες να κοντραριστούν με την «βασίλισσα» έχοντας κερδίσει την Μπάγερν στο Μόναχο. Κι επειδή αναφερθήκαμε στο πρόγραμμα του πρώτου γύρου, μετά την αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα υπάρχουν έξι ματς στα οποία ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τουλάχιστον πέντε νίκες.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι στο φινάλε του πρώτου γύρου τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ καλά για τον Ολυμπιακό, αρκεί να πάρει τη νίκη στον αποψινό αγώνα επί γερμανικού εδάφους. Αν λοιπόν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν να κερδίσουν την Μπάγερν θα αλλάξουν πολλά πρώτα απ’ όλα στην ψυχολογία τους ενόψει της συνέχειας κι αυτό είναι ένα βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στην παρούσα φάση.

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι ερυθρόλευκοι έχουν τις δυνατότητες να κερδίσουν την ομάδα του Μονάχου. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει ν’ αλλάξουν πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και κυρίως θα πρέπει ν’ αλλάξει η διάθεση των παικτών της ομάδας του λιμανιού για άμυνα. Τόσο σε ότι αφορά την περιφέρεια (θυμίζουμε ότι η Μπάγερν παίζει πολύ με το τρίποντο) όσο και στην ρακέτα καθώς στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Φενέρ η κατάσταση στο καλάθι του Ολυμπιακού ήταν απογοητευτική.

Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να πάρουν τη νίκη πάση θυσία στο Μόναχο και ο Βασίλης Σπανούλης πρέπει να έχει τον ρόλο που είχε στις δύο πολύ μεγάλες νίκες που σημείωσαν οι ερυθρόλευκοι στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, απέναντι σε Χίμκι και Μπασκόνια. Με τον αρχηγό του σε αυτό το επίπεδο ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ