Με τους 11 καλύτερους στην παρτίδα των 180’!

Με τους 11 καλύτερους στην παρτίδα των 180’!

Ο Μαρτίνς θα πρέπει να απαντήσει στα διλήμματά του ώστε να διαχειριστεί αναλόγως τους αγώνες με Ατρόμητο και Μπέτις!

Η «επιστροφή» στη δράση μετά από τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων αποτελεί πάντα ένα στοίχημα και ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που υπάρχει στο ποδόσφαιρο είναι αυτός που λέει ότι δίνει την ευκαιρία για … ανάσες.

Για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που διαθέτει πάνω από μία ενδεκάδα διεθνών (14 στην παρούσα φάση για να είμαστε και ακριβείς) το θέμα γίνεται αρκετά πολύπλοκο από τη στιγμή που όσοι λείπουν επιστρέφουν στο Ρέντη με επιπρόσθετη επιβάρυνση, ενώ όσοι μένουν πίσω είναι δύσκολο να δουλέψουν, αφού δεν μπορεί να γίνει ούτε δίτερμα.

Θέλετε κι άλλη απόδειξη; Τις δύο προηγούμενες φορές ο Ολυμπιακός επικράτησε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη με το γκολ του Μπίμπαρς Νάτχο και γνώρισε την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Με αυτά τα δεδομένα γίνεται αντιληπτό ότι ο αγώνας της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι αποκτά ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του, πέρα από το γεγονός ότι η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι βρίσκεται πάνω από τους κόκκινους στη βαθμολογία, παραμένοντας αήττητη στη μέχρι τώρα διαδρομή της.

Σε όλα αυτά προσθέστε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει στο καπάκι και δεύτερη εκτός έδρας αποστολή, αφού μετά το Περιστέρι θα «πεταχτεί» μέχρι την Σεβίλλη για να ρίξει, απέναντι στην Μπέτις, τη μία από τις δύο ζαριές του για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Θα έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστεί ο Μαρτίνς το υλικό του σε αυτήν την παρτίδα των 180 λεπτών, όπου ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη στο ματς του πρωταθλήματος για να συνεχίσει το … κυνηγητό και το καλό αποτέλεσμα σε αυτό με τους Ισπανούς για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Μέχρι τώρα σε τέτοιες περιπτώσεις ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ασπαστεί το βαθύ rotation, αφού άλλαξε κατά πολύ τις ενδεκάδες του στην τριάδα με τους αγώνες απέναντι στον ΠΑΟΚ, την Μίλαν και την ΑΕΚ, ενώ κάτι ανάλογο μας παρουσίασε πριν από τη διακοπή στις αναμετρήσεις με την Ντουντελάνζ και τον Παναθηναϊκό, όταν οι ερυθρόλευκοι μας έδειξαν δύο εκ διαμέτρου διαφορετικά πρόσωπα με το 5-1 σε βάρος της ομάδας από το Λουξεμβούργο και το 1-1 στον αγώνα με τους πράσινους.

Να σημειωθεί ότι ο Μαρτίνς ξεκίνησε τη διαδρομή με «μία ενδεκάδα» -που τα πήγε μία χαρά- αναζητώντας, ως νέα ομάδα, την ομοιογένεια, όμως στη συνέχεια προχώρησε με τη μέθοδο των πολλών αλλαγών, κάτι που διατήρησε μεν τη φρεσκάδα και την καλή εικόνα των ερυθρόλευκων, αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα.

Τώρα θα πρέπει να ξεπεραστεί πρώτα το αρκετά υψηλό εμπόδιο του Ατρόμητου (αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ δεν τον νίκησε ούτε… μισό), ενώ έχουμε την αίσθηση ότι ο Μαρτίνς δύσκολα θα επαναλάβει το ίδιο κόλπο, αλλά θα πάει στη συνέχεια με την Μπέτις διατηρώντας τουλάχιστον τον κορμό της ενδεκάδας του Περιστερίου.

Έτσι κι αλλιώς έχει έρθει η ώρα να δώσει τις οριστικές απαντήσεις για τους ρόλους του κάθε παίκτη στην ενδεκάδα, αλλά και να χρησιμοποιήσει σε δύο σερί παιχνίδια τους 11 καλύτερους ή πιο φορμαρισμένους. Με τον αστερίσκο ότι θα πρέπει να περιμένει να επιστρέψουν στο Ρέντη όλοι οι διεθνείς του προκειμένου να τσεκάρει την αγωνιστική τους κατάσταση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ