Αποτυχημένο το μοντέλο Κασναφέρη

Αποτυχημένο το μοντέλο Κασναφέρη

Ο Απόλλων αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης του Κυπέλλου, ενώ προκρίθηκαν τα δύο κοπέλια, ΟΦΗ και Πλατανιάς. Αποτυχία, που έχει αντίκτυπο στον Γιώργο Κασναφέρη.

ΟΤΑΝ ο Λινέλ Κιταμπάλα σημείωσε, στο 61΄, με καταπληκτικό σουτ, έξω από την περιοχή, το μοναδικό γκολ του Απόλλωνα, εναντίον του τελικού νικητή ΟΦΗ, ο σκόρερ έτρεξε στον πάγκο της ομάδας του. Εκεί όλοι έγιναν ένα κουβάρι.

Στο επίκεντρο ο Γιώργος Κασναφέρης. Είναι ο καπετάν-διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο οποίος έχει κυριαρχήσει στην Ριζούπολη κατά πολύ πιο εμφαντικά από όσο στη Λιβαδειά και στην Ξάνθη, όπου αποτέλεσε στενό συνεργάτη των Γιάννη Κομπότη και Χρήστου Πανόπουλου. Τώρα απολαμβάνει της «τυφλής» εμπιστοσύνης του ΄Εκτορα Μονεμβασιώτη.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΑΜΕ τον Γιώργο Κασναφέρη, από τον όμιλο των παικτών της Ελαφράς Ταξιαρχίας, κατά τους πανηγυρισμούς (που έμελλε να ήταν προσωρινοί) κι ενώ από την τηλεοπτική εικόνα δεν φάνηκε, ότι βρισκόταν μαζί ο Κροάτης τεχνικός. Το κάναμε, για να υπογραμμίσουμε τη σημασία, που παίζει στην ζωή του τμήματος ένας παλαίμαχος διαιτητής, μεταμορφωμένος σε επαγγελματία παράγοντα.

Με γνωστό, βέβαια, ότι ο Αθηναίος , που διετέλεσε και διεθνής, ήταν δε ο ανταγωνιστής του Κύρου Βασσάρα στις εσωτερικές διοργανώσεις, να μη είναι ο μοναδικός , από τους συναδέλφους του, που εργάζονται σε ΠΑΕ. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση οι τρεις του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ- Μάλαμας Τεβεκέλης- Δημήτρης Σαραϊδάρης , ενώ ως πριν από λίγο καιρό ήταν και ο Ηλίας Τσικίνης στα Τρίκαλα.

Ο ΚΑΣΝΑΦΕΡΗΣ διαφέρει, από τους άλλους συναδέλφους του , γιατί δεν αποφεύγει την βιτρίνα, δηλαδή τον πάγκο, φυσικά στην διάρκεια του αγώνα. Γνωστό, ότι συνηθίζει να εκδηλώνεται, να παίρνει θέσεις ακόμη και σε ζητήματα, που συγγενεύουν με την δουλειά του διπλανού του.

Ήτοι, του προπονητή! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, για παράδειγμα, τον είχε συνηθίσει και τον αποδεχόταν πλήρως στον πάγκο της Ξάνθης, γιατί είχε διαπιστώσει πως ο,τιδήποτε έλεγε κι έκανε, ο «Κασνα», ήταν για το συμφέρον της ομάδας. Ο Ρουμάνος τεχνικός ξέρει και τώρα, το πόσο κομβικό ρόλο παίζουν στην λειτουργία του τμήματος του ΠΑΟΚ ο Σλοβάκος και οι δύο ΄Ελληνες διαιτητάνθρωποι , όμως στον πάγκο συνυπάρχει και σε όχι σταθερή βάση μόνο με τον πολυπράγμονα Λούμπος Μίχελ (για τον οποίο κυκλοφορεί η φήμη, ότι έχει λατρεία προς … τα χαρτάκια- αυτά, στα οποία αναγράφεται η αρχική ενδεκάδα)!

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ έχασε τελικά, με 2-1, και η χαρά του 61ου λεπτού δεν είχε αντίκρισμα. Ο Απόλλων αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης του Κυπέλλου, ενώ προκρίθηκαν τα δύο κοπέλια, ΟΦΗ και Πλατανιάς.

Αποτυχία το αποτέλεσμα, που έχει αντίκτυπο και στον Γιώργο Κασναφέρη , από την στιγμή, που όλοι δέχονται, ότι αυτός είναι «ο ομφαλός» του τμήματος , με υπεραυξημένες αρμοδιότητες.

Αν ληφθεί υπόψη, ότι η ομάδα δεν πηγαίνει καλά και στο πρωτάθλημα, είναι στην προτελευταία θέση, ισόβαθμος με την Κέρκυρα, τότε ο εξαιρετικά φίλεργος και πληθωρικός, ως χαρακτήρας, «Κασνα» δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος και από τον εαυτό του. Αλλά εδώ θέλαμε να φτάναμε. Συγκεκριμένα, πως το μοντέλο «πρώην διαιτητές- τωρινοί παράγοντες» δεν είναι πειστικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΓΙΑΤΙ και η τριάδα του ΠΑΟΚ δεν έχει να επικαλεστεί επιτυχία στην παρουσία της , σύμφωνα με τα αγωνιστικά αποτελέσματα της ομάδας. Είναι πάρα πολύ διαφορετικά τα μεγέθη Απόλλωνα και ΠΑΟΚ, δεν γίνεται σύγκριση ανάμεσα στο σκριν, που έχει στην διάθεση του ο Αθηναίος και σε αυτό η « μία ολόκληρη ομάδα» της Θεσσαλονίκης.

Ούτε είναι ίδιων διαστάσεων οι πλάτες, οι οποίες στηρίζουν τον «Κασνα» κι εκείνη του Ιβάν για τους Μίχελ- Τεβεκέλη- Σαραϊδάρη. Παιζόταν , στο Ηράκλειο, όλη την υπόθεση της πρόκρισης, το σκορ ήταν 1-1 και ο Αρκάδας Διαμαντόπουλος άφησε τον Απόλλωνα με δέκα παίκτες, με αμφισβητούμενη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπιτζιμίν. Ακολούθησε , στο 91΄, το γκολ, από τον Ορτέγκα και το νοκ άουτ Κασναφέρη από την διοργάνωση.

Ο αποκλεισμός μεταφορικά χρεώνεται μονόπλευρα στον παλαίμαχο διεθνή διαιτητή, για να καταδειχθεί, πως το μοντέλο «πρώην με σφυρίχτρα- τώρα στον πάγκο» έχει πέραση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο κάτω από πολύ-πάρα πολύ ειδικές συνθήκες.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ «Γιώργος Κασναφέρης διοικητικός παράγοντας» , με αφορμή την αποτυχία του Απόλλωνα και στο Ηράκλειο, αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς και ιδιαίτερης ανάλυσης. Εδώ δε ίσως είναι η κατάλληλη γραμμή του κειμένου για να δοθούν συγχαρητήρια σε ένα άλλο ανάλογο του «Κασνα» διαιτητάνθρωπο.

Σε αυτόν, που τελικά δεν παρασύρθηκε από την Κίρκη «παράγοντας σε ΠΑΕ» και παρέμεινε στην διαιτητική οικογένεια. Ο λόγος για τον Τάσο Κάκο, που έφτασε ως το κατώφλι της Τούμπας, αλλά τελικά το ξανασκέφτηκε και σήμερα ασχολείται ως παρατηρητής στην Σούπερ Λίγκα κι έχει την ησυχία του.

ΒΛΑΠΤΕΙ την υγεία, έστω κι αν όχι την τσέπη, το μοντέλο, που λανσάρει ο Απολλωνιστής και η τριάδα του ΠΑΟΚ. Με την τελευταία ας μη τρέφει την ψευδαίσθηση, πως δεν αφορά και σε αυτήν η απειλή της Θύρας 4 με το «Μη επιστρέψετε στην Θεσσαλονίκη, αν δεν νικήσετε στην Ξάνθη»!

Ιδιαίτερα ο Σλοβλάκος είναι δεδομένο, πως αποτελεί από τους στόχους, για τους οποίους οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν προ πολλού (συγκεκριμένα από τον αποκλεισμό από την σουηδική πρωτάρα ΄Εστερσουντ) το κόκκινο λαμπάκι. Από το σήμα αυτό έχει πικρή εμπειρία και ο Γιώργος Κασναφέρης, στη Ριζούπολη, μετά την ήττα από τον Πλατανιά, όμως συνέχισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ