Μαγικός αριθμός 4!

Μαγικός αριθμός 4!

Ο Ολυμπιακός πέτυχε νίκη χαρακτήρα και ουσίας, βγάζοντας εγωισμό και… λαγό από το καπέλο.

Στη ρουλέτα το νούμερο 4 έχει μαύρο χρώμα, όμως ο Ολυμπιακός έφερε τα πάνω κάτω και πόνταρε όλα στο… «κόκκινο 4». Δεν πήρε όλα τα λεφτά, αλλά έφυγε κερδισμένος από το Μόναχο, πετυχαίνοντας κάτι παραπάνω από μια νίκη. Κι είναι μάλλον η στιγμή για να εξηγήσουμε γιατί τέτοια εμμονή με το «4».

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του στην Ευρωλίγκα. Αξιοσημείωτο ότι οι τρεις από αυτές είναι μακριά από το ΣΕΦ κι αυτό δεν πρέπει να το προσπεράσουμε, καθώς ο Ολυμπιακός είναι μεν σε απόλυτη ισορροπία (να τα πάλι τα τεσσάρια) με 4-4 νίκες, αλλά έχει βγάλει ένα πρόγραμμα… βουνό. Κι αν θελήσει κανείς να είναι από ρεαλιστής, έως και κυνικός, μια χαρά σκορ έχει.

Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνονται κι αυτό δεν είναι παράλογο, καθώς νέα ομάδα είναι, νέο προπονητή έχουν, αναπόφευκτο να αναζητούν τα πατήματά τους. Σε αυτό το ψάξιμο, έβγαλαν λαγό από το καπέλο τους. Ο Ζακ ΛεΝτέι συστήθηκε ως under size 5άρι, αλλά στην Ευρωλίγκα δύσκολα θα κάνει καριέρα ως σέντερ.

Αγαπημένο παιδί του Ντέιβιντ Μπλατ, μπορεί να γίνει κι αγαπημένο της εξέδρας, καθώς μπορεί να μην πείθει ως 5άρι, αλλά ως 4άρι βγάζει μάτια. Με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ, υπερβολική ενέργεια, έστω και λίγο… τσαπατσούλικα, ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος της ομάδας του.

Αίφνης ο Ολυμπιακός εμφανίζεται να έχει υπερεπάρκεια στη θέση «4», ο Πρίντεζης έπαψε να νιώθει μοναξιά κι πλέον ο Μπλατ πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα, για να τους χωρέσει όλους. Οι «κόκκινοι» πήραν 22 πόντους από αυτή τη θέση, αλλά έδειξαν πως μπορούν να τα καταφέρουν και με small ball, όταν ο συγκλονιστικός μέχρι τότε Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν χρειάστηκε να προσφέρει άλλες υπηρεσίες. Άλλωστε 11 πόντοι, 7 ριμπάουντ κι ένα τρελό τρίποντο, δεν είναι λίγοι.

Ο Τίμα έβγαλε με φιλότιμο το μεροκάματο, προσφέροντας πολλές λύσεις, ο Σπανούλης δεν θα πάψει ποτέ να είναι… Σπανούλης, τη διαφορά όμως έκανε ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος αφυπνίστηκε στην τελευταία περίοδο κι έγινε ο παίκτης που άλλαξε τα πάντα στην αναμέτρηση. Αν προσφέρει αυτό στον Ολυμπιακό, τότε όλα θα βρεθούν, αλλά με το «αν» δεν γράφεται ιστορία και δεν έρχεται το… τέταρτο ευρωπαϊκό (να το πάλι το «4»).

Ο Γκος δεν ήταν καλός, ο Μάντζαρης δεν έπαιξε δευτερόλεπτο κι ο Τουπάν ήταν εκτός μάχης (τραυματίας). Ο Ολυμπιακός χρειάζεται περιφερειακό κι αυτό θα ισχύει ακόμα κι αν ο Στρέλνιεκς… «επιστρέψει», ακόμα κι αν ο Γκος αντιληφθεί τις ανάγκες του ρόλου του. Από τη στιγμή που ο κόουτς της ομάδας του λιμανιού δεν πιστεύει στον Μάντζαρη, πρέπει να βρει κι άλλον περιφερειακό.

Είναι αλήθεια πως για τρία δεκάλεπτα, η «ερυθρόλευκη» γραμμή των κοντών ήταν… εκνευριστική. Όταν στην τέταρτη (το «4» που λέγαμε) περίοδο βρέθηκε ισορροπία, όλα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει τίποτα, έχει μπροστά του μια πρόκληση για να πετύχει μια νίκη επί «μεγάλου» αντιπάλου (το ματς με τη Ρεάλ), αλλά σε κάθε περίπτωση φωνάζει ότι χρειάζεται πίστωση χρόνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ