Η ΑΕΚ μπροστά στον κίνδυνο της λευκής πετσέτας…

Η ΑΕΚ μπροστά στον κίνδυνο της λευκής πετσέτας…

Να το χάσουν το πρωτάθλημα θα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Να το χάσουν χωρίς η διοίκηση να φροντίσει ώστε να ενισχυθεί η ομάδα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Θα ισοδυναμεί με τα άπλωμα λευκής πετσέτας. Όταν σου παίρνει ισοπαλία ο Παναθηναϊκός και σε καθαρίζει στεγνά ο Ατρόμητος κάτι πρέπει να κάνεις για να δείξεις πως αντιδράς και το παλεύεις

Τα πράγματα είναι περισσότερο απλά από όσο φαίνονται με μια πρώτη ματιά. Αν η ΑΕΚ θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει το κύπελλο πρέπει να κάνει όσα δεν έκανε το καλοκαίρι και κάτι παραπάνω. Το παραπάνω αφορά τις ανανεώσεις των συμβολαίων βασικών της παικτών. Μπορεί να φανταστεί κανείς την Ένωση πρωταγωνίστρια στην περίπτωση που ο Μπακασέτας, ο Σιμόες και ο Λαμπρόπουλος δεν τα έχουν βρει με την διοίκηση.

Είναι φανερό πως η ΑΕΚ σαν ομάδα και η διοίκησή της βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Αυτή τη φορά θα χρειαστεί να ξοδευτούν λεφτά για να διατηρήσει η ομάδα την αγωνιστική ισχύ της και να την επαυξήσει. Λεφτά για τις ανανεώσεις συμβολαίων λεφτά για μεταγραφική ενίσχυση. Διότι μπορεί να τα ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στους διαπιστευμένους ρεπόρτερ την μέρα της ονομαστικής του εορτής αλλά από τότε όσο νερό κύλησε στο αυλάκι πήγε σε άλλη κατεύθυνση από εκείνη που επιθυμούσε ο ίδιος και ο προπονητής.

Η ΑΕΚ, αντί να καλύπτει το χαμένο έδαφος χάνει ακόμα μεγαλύτερο. Ας αφήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ όπου ο κίνδυνος το κοντέρ να γράψει «μηδέν» είναι ορατός. Στις εγχώριες διοργανώσεις θα είναι σοβαρό πλήγμα να μείνει η πρωταθλήτρια χωρίς διάκριση και μάλιστα λίγες εβδομάδες αφότου ο διοικητικός ηγέτης εξέφραζε στους παίκτες την βεβαιότητά του ότι θα ξαναπάρουν το πρωτάθλημα. Να το χάσουν θα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Να το χάσουν χωρίς η διοίκηση να φροντίσει ώστε να ενισχυθεί η ομάδα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Θα ισοδυναμεί με τα άπλωμα λευκής πετσέτας.

Όταν σου παίρνει ισοπαλία ο Παναθηναϊκός και σε καθαρίζει στεγνά ο Ατρόμητος κάτι πρέπει να κάνεις για να δείξεις πως αντιδράς και το παλεύεις. Προφανώς δεν είναι αντίδραση να χάνεις τον Σιμόες και τον Μπακασέτα για ελάχιστες εκατοντάδες χιλιάρικα. Έτσι, υπονομεύεις το κύρος της ομάδας και στέλνεις μήνυμα στους παίκτες ότι στην ΑΕΚ θα είναι μόνο τράνζιτ. Όταν θα έρχεται η ώρα να εξαργυρώσουν την προσφορά θα αναγκάζονται να ψάχνουν για άλλη επαγγελματική στέγη.

Πέραν αυτού όμως; Η ομάδα φωνάζει ότι χρειάζεται ενίσχυση τουλάχιστον σε δυο θέσεις. Ένας κεντρικός χαφ με εμπειρία και περγαμηνές και ένας εξτρέμ έτοιμος να μπει και να παίξει. Όποιος θέλει μπορεί να πιστεύει ότι τέτοιοι μπορεί να βρεθούν δανεικοί και να λύσουν το πρόβλημα. Χωρίς καμία διάθεση να υποτιμηθούν ο Πόνσε και ο Μπογέ, θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι κάλυψαν τα κενά του Λάζαρου και του Αραούχο. Στην ουσία και παρά τα καλά παιχνίδια που έχει κάνει ο Αλεφ ούτε το κενό του Κονέ έχει καλυφθεί. Κατά συνέπεια τον χειμώνα που ήδη έρχεται η ΑΕΚ έχει να καλύψει πολλά κενά αν θέλει να κοιτάζει τους αντιπάλους της στα μάτια. Εάν αυτό δεν γίνει θα είναι δύσκολο να πειστούν οι οπαδοί της ότι όπου να ναι βρίσκει ρυθμό ο Γιαννιώτας και ως εκ τούτου θα λυθεί το πρόβλημα στα εξτρέμ….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ