Ο Απόλλωνας δεν θα έρθει για να πέσει αμαχητί

Ο Απόλλωνας δεν θα έρθει για να πέσει αμαχητί

Μια ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει μπαίνει στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια. Και ο Απόλλωνας του τελευταίου καιρού είναι μια τέτοια ομάδα.

Αν εξαιρέσουμε τον ΠΑΟΚ και τον… Ατρόμητο, που μέχρι τώρα έχουν κάνει μια πορεία που έχει αγγίξει το τέλειο, θα δούμε πως κανείς δεν χαρίζεται σε κανέναν στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχασε στην Κρήτη, απέναντι σε έναν ΟΦΗ που κανείς δεν περίμενε ότι μπορεί να τον κοντράρει. Κέρδισε στα… χασομέρια τον Πανιώνιο, το ίδιο έκανε και με τον Αστέρα Τρίπολης, το ίδιο και με τον Απόλλωνα.

Η ΑΕΚ είδε τον Ατρόμητο να της κάνει ό,τι και πέρσι: να την κερδίζει μέσα στην έδρα της με δύο γκολ στο φινάλε του αγώνα, αφού η Ένωση δεν κατάφερε να κάνει γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάτι «εκτός προγράμματος» έως τώρα. Τα ματς που έπρεπε να τα πάρει, τα πήρε. Όλα. Από τα ντέρμπι βγήκε χωρίς… να βραχεί, με δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Στα ντέρμπι, όμως, όλα είναι πιθανά. Οι στόχοι είναι αλήθεια πως δεν κρίνονται μόνο σε αυτά.

Ο Απόλλωνας, που αντιμετωπίζει η ομάδα του Δώνη το ερχόμενο Σάββατο, φαίνεται εκ πρώτης ένας αντίπαλος «του χεριού». Που η δουλειά θα γίνει. Μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα, αν δούμε τι έχει συμβεί στις τελευταίες αγωνιστικές. Ο Απόλλωνας έχασε στις καθυστερήσεις από τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που έδωσε όλη του την ψυχή, πήρε ισοπαλία στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ, που νωρίτερα είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Άρη στη Ριζούπολη.

Είναι μια ομάδα που δύσκολα θα καταφέρει να σώσει την κατηγορία. Αλλά αυτό το ξέρουν. Και αυτό τους κάνει πιο επικίνδυνους. Τους στέλνει στο γήπεδο για να ψάξουν βαθμούς απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Με κάθε τρόπο. Ο Απόλλωνας του τελευταίου μήνα παίζει με το μαχαίρι στα δόντια και αυτό τον κάνει επικίνδυνο, αν βρει απέναντι του μια ομάδα που δεν είναι συγκεντρωμένη.

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι πως δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Και πως φέτος δεν βλέπει κανένα ματς «αφ’ υψηλού». Ξέρει πως δεν πρόκειται να του χαριστεί κανείς, ξέρει πως πρέπει να μοχθήσει πολύ και να δουλέψει μέσα στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι για να παίρνει αυτό που θέλει.

Ο Απόλλωνας δεν έρχεται για να περάσει το απόγευμά του χάνοντας με κάτω τα χέρια. Αυτά τα ματς είναι περισσότερο επικίνδυνα και πιο… ύπουλα ακόμα και από τα ντέρμπι, τα οποία τα παίζεις με άλλον αέρα. Και γι’ αυτό θέλει δύο φορές μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να μη γίνει ο Παναθηναϊκός το επόμενο «θύμα» κάποιου «μικρού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ