Η «έκρηξη» του Λεντέι την πιο κρίσιμη στιγμή και η επιστροφή του Αγραβάνη

Η «έκρηξη» του Λεντέι την πιο κρίσιμη στιγμή και η επιστροφή του Αγραβάνη

Ο Αμερικανός μπορεί να προσφέρει πολλά στην επίθεση παίζοντας στο 4. Το δείχνει στα τελευταία παιχνίδια κι αυτό είναι μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό. Ο Μπλατ χαμογελάει με τις εμφανίσεις του Αμερικανού και περιμένει τον Αγραβάνη για το 5.

Εντάξει ο Ολυμπιακός δεν ενθουσίασε τα πλήθη με το μπάσκετ που έπαιξε στο Μόναχο. Το είπε και ο προπονητής του στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα. Το ζητούμενο όμως για την ομάδα του λιμανιού στο Μόναχο ήταν πρώτα απ’ όλα η νίκη. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν περιθώρια να χάσουν στην Γερμανία και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Ήταν μεγάλη ανάσα για τον Ολυμπιακό η νίκη επί της Μπάγερν. Τόσο σε ότι έχει να κάνει με το βαθμολογικό σκέλος (τώρα οι πειραιώτες είναι στο 4-4) όσο και για την ψυχολογία της ομάδας του λιμανιού ενόψει της συνέχειας. Μπορεί να φανταστεί κάποιος το κλίμα στο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης αν δεν είχε επιτευχθεί η νίκη στο Μόναχο; Αφήστε καλύτερα.

Αυτό δεν ήθελαν να το σκεφτούν ούτε οι παίκτες του Ολυμπιακού και γι’ αυτό τον λόγο έβγαλαν ψυχικά αποθέματα στο ματς και κέρδισαν την Μπάγερν γιατί πολύ απλά έπαιξαν και άμυνα. Πάμε λοιπόν στον μεγάλο πρωταγωνιστή του παιχνιδιού, τον Ζακ Λεντέι ο οποίος έκανε πολύ μεγάλο ματς με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ. Κι αυτή την φορά ο Αμερικανός βοήθησε σημαντικά και στην άμυνα. Πάλεψε για να μην σκοράρουν οι ψηλοί της Μπάγερν και μάζεψε μια ντουζίνα ριμπάουντ. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό κέρδος για τους ερυθρόλευκους ότι ο Λεντέι δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι για ποιο λόγο τον επέλεξε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Λεντέι μπορεί να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό από το 4 και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι εκεί θα περάσει ο Αμερικανός στα επόμενα ματς των πειραιωτών. Ήταν εμφανές από την αρχή ότι ο Λεντέι δεν μπορεί να παίξει στο 5 κι αυτό έχει να κάνει κυρίως με την άμυνα. Κι εδώ έρχεται η επιστροφή του Αγραβάνη για να μπορέσουμε να δούμε ολοκληρωμένο το παζλ που έχει στο μυαλό του αυτή την στιγμή ο Μπλατ. Ο Αγραβάνης θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο στο πλάνο που έχει καταρτίσει ο κόουτς των ερυθρόλευκων, παίζοντας στο 5. Έχει και το ύψος αλλά και την δύναμη για να μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις της θέσης και δικαιολογημένα ο Μπλατ περιμένει πως και πως το come back του παίκτη.

Κανείς βέβαια δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Αγραβάνης προέρχεται από πολύμηνη αποχή λόγω του σοβαρού τραυματισμού του την περσινή αγωνιστική περίοδο κι αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί υπομονή για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Θα είναι όμως πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να πετύχει αυτό που έχει στο μυαλό του ο προπονητής των ερυθρόλευκων. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στο μεγάλο λιμάνι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη νίκη στο Μόναχο και ευελπιστούν σε καλύτερη συνέχεια. Το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ είναι μια «μάχη» που ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει την υπέρβαση, απέναντι σ’ ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός όμως είναι ομάδα που έχει κάνει μεγάλες υπερβάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ