Το… ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο

Το… ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βγάλει τη Μπαρτσελόνα έξω από το παιχνίδι της για να την κερδίσει.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα απόψε στο ΟΑΚΑ σε ένα από τα πιο περίεργα παιχνίδια της έως τώρα πορείας του. Οι πράσινοι είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν για να μην έχουν άλλες απώλειες μέσα στην έδρα τους, μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Την ίδια στιγμή η πίεση στον Τσάβι Πασκουάλ έχει γίνει μεγαλύτερη για άμεση βελτίωση και αποτελέσματα, με τον Καταλανό να βάζει στο κάδρο και τους παίκτες.

Το αποψινό παιχνίδι θα δείξει πολλά πράγματα για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, για το πόσο δυνατή είναι πνευματικά και φυσικά αν αντέχει την πίεση. Ναι, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει πάση θυσία τη Μπαρτσελόνα απόψε. Είναι ουσιαστικά ένας τελικός και οι πράσινοι θα πρέπει να ανταποκριθούν. Διαφορετικά δεν θα είναι και ικανοί να προχωρήσουν με αξιώσεις στη διοργάνωση.

Οι Καταλανοί είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχουν αρχίσει να ρολάρουν, να βρίσκουν τη «χημεία» τους και να παίρνουν αποτελέσματα με τελευταίο τη νίκη μέσα στο Κάουνας. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι, αντίθετα κρύβει μεγάλες «παγίδες» για τον Πασκουάλ και τους παίκτες του, οι οποίοι θα πρέπει να βάλουν πίεση στην Μπαρτσελόνα βγάζοντας την περιφέρειά της έξω από το παιχνίδι της.

Ο Καλάθης θα έχει κομβικό ρόλο απέναντι στους γκαρντ της Μπαρτσελόνα. Πάνγκος και Ερτέλ είναι οι «κουμανταδόροι» της ομάδας, εκείνοι από τους οποίους εξαρτάται σε τεράστιο ποσοστό το παιχνίδι της. Το θέμα είναι να μην μπει για μια ακόμα φορά στο «τρυπάκι» να σκοράρει με την άμυνα του αντιπάλου στο ένα μέτρο μπροστά του. Από εκεί και πέρα ο Κρις Σίνγκλετον θα είναι ένας από τους «παίκτες κλειδιά» της αναμέτρησης. Η δεδομένη αδυναμία των «τεσσαριών» του Παναθηναϊκού στην άμυνα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσουν τον Αμερικανό, θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα χαρακτηρίσουν το παιχνίδι.

Ο Σίνγκλετον ασφαλώς ξέρει το γήπεδο, το νιώθει σαν το… σπίτι του και θα είναι μεγάλο πρόβλημα για την άμυνα του «τριφυλλιού». Θα πρέπει λοιπόν ακόμα κι ο Παπαπέτρου που θα κληθεί να τον αντιμετωπίσει να βάλει το κορμί του και να τον κάνει να νιώσει άβολα, να μην μπορεί να κάνει αυτά που ξέρει καλά. Ο γενικός κανόνας λοιπόν θα πρέπει να ξεκινάει από την άμυνα, την ενέργεια, όπως στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό. Ακόμα και με τον Θανάση στο «τέσσερα» και… ξύλο, μπασκετικό.

Ο κόσμος θα είναι και πάλι κοντά στην ομάδα. Τα παιχνίδια είναι πολλά, συνεχόμενα και είναι αναμφίβολα δύσκολο για τον καθένα να βρίσκεται μέρα παρά μέρα στο ΟΑΚΑ. Ξέρει όμως ότι στα κρίσιμα θα πρέπει να είναι δίπλα στους παίκτες ενισχύοντας μια σχέση που έχει «σφυρηλατηθεί» εδώ και πολλά χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ