Κερδίζει την «βασίλισσα» και είναι άρχοντας!

Κερδίζει την «βασίλισσα» και είναι άρχοντας!

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται απόψε την Ρεάλ Μαδρίτης και πρέπει να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα της «βασίλισσας». Οι πειραιώτες έχουν μπροστά τους πολύ μεγάλη ευκαιρία για μια νίκη που θα τους φέρει στον… ίσιο δρόμο και δεν πρέπει να την αφήσουν να πάει χαμένη.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη επί της Μπάγερν το βράδυ της Τρίτης στο Μόναχο και απόψε οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ. Η «βασίλισσα» ήρθε στην χώρα μας με τον αέρα του φαβορί της διοργάνωσης (μαζί με την ΤΣΣΚΑ) αλλά και με σημαντικές απουσίες κι αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Εύκολο ματς; Όχι βέβαια. Όταν αντίπαλος είναι η Ρεάλ Μαδρίτης τότε το παιχνίδι είναι «αυτομάτως» δύσκολο. Δεν μπορεί όμως να μην επισημανθεί ότι οι απουσίες των Γιουλ, Αγιόν και Κούζμιτς δίνουν στον Ολυμπιακό μια μεγάλη ευκαιρία και είναι ξεκάθαρο πως τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνεις να περάσουν.

Από την άλλη πλευρά βέβαια κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα, μια ομάδα που τώρα βρίσκει τα πατήματα της και απέναντι στους πειραιώτες θα βρεθεί μια «καλοκουρδισμένη» μηχανή. Ωστόσο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ πρέπει να πάρει τη νίκη και να πάει στο 5-4.

Ξέρει πολύ καλά ο προπονητής των ερυθρόλευκων ότι η ομάδα του πρέπει να εκμεταλλευτεί τις σημαντικές απουσίες της Ρεάλ Μαδρίτης για να πετύχει μια νίκη που θα του δώσει πολύ μεγάλη ώθηση για την συνέχεια. Το πρόγραμμα της Ευρωλίγκα «φτιάχνει» πολύ για την ομάδα του Πειραιά μετά τον αγώνα με την «βασίλισσα» και γι’ αυτό τον λόγο αν οι ερυθρόλευκοι πάρουν τη νίκη κόντρα στους μερένχες, τότε θα μπορούν να… κοιτάξουν πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Επαναλαμβάνουμε ότι το παιχνίδι δεν είναι εύκολο και οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση για να πετύχουν τον στόχο τους. Αυτό όμως που χρειάζονται πάνω απ’ όλα οι πειραιώτες είναι η καλή άμυνα. Η άμυνα που έπαιξαν στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν.

Και για να έχουν ανάλογη εικόνα οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να έχουν ενέργεια. Κι ερχόμαστε εδώ στο κομμάτι του κόσμου, γιατί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα δώσουν με την φωνή τους το κάτι παραπάνω στους παίκτες, σε μια κουραστική εβδομάδα. Ο κόσμος πρέπει να πάει στο ΣΕΦ (και θα πάει) για να στηρίξει τους ερυθρόλευκους σ΄ ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της σεζόν.

Το αποψινό παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού και οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν καλά πως αν κερδίσουν τότε αλλάζουν πολλά. Περιμένουμε φυσικά με μεγάλο ενδιαφέρον την απόδοση του Λεντέι κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ρεάλ και αν ο Αμερικανός συνεχίσει σε ρυθμούς Μονάχου τότε το κέρδος θα είναι πολύ μεγάλο για την ψυχολογία του παίκτη.

Καθοριστικός παράγοντας θα είναι επίσης και ο Στρέλνιεκς με τον Λετονό να βοηθά πολύ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με την Μπάγερν. Με τέτοιον Στρέλνιεκς ο Ολυμπιακός βρίσκει ρυθμό στην επίθεση κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ