Συνεπής και συνεχίζει…

Συνεπής και συνεχίζει…

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο παρκέ αυτά που έπρεπε, πήρε ανάσα και κοιτάζει μπροστά.

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε και είχε σχεδιάσει. Έκανε αυτό που επέβαλε η λογική απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα με συνέπεια και συγκέντρωση.

Οι πράσινοι είχαν να παίξουν με ενέργεια, να πιέσουν ασφυκτικά τους γκαρντ των Καταλανών, να τους… δείρουν, να πάρουν τα ριμπάουντ, να διεκδικήσουν κάθε μπάλα, κάθε κατοχή και να βάλουν τα σουτ.

Μάλιστα η Μπαρτσελόνα βλέποντάς τους άστοχους στην αρχή, έκανε κι αυτή το ίδιο τρικ, μαζεύοντας την άμυνά της ένα μέτρο πιο μέσα στη ρακέτα.

Ο Τόμας όμως άλλαξε τις παραμέτρους. Παίζοντας με αυτοπεποίθηση έβαλε τα σουτ που του έδωσε η αντίπαλη άμυνα και τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά για τον Παναθηναϊκό, που επέμεινε να πιέζει τους γκαρντ με «παγίδες» στο κέντρο του γηπέδου, συνεχή κίνηση και καλά μπλοκ άουτ εξασφαλίζοντας τα ριμπάουντ.

Ο Πέσιτς είδε πως ο Πασκουάλ άλλαζε σε όλα τα μαρκαρίσματα και στόχευσε στα μις ματς με τον Σεραφέν να κάνει τεράστια ζημιά. Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν να τον αμφισβητήσει.

Χάλασε τη δημιουργία της Μπαρτσελόνα, κάνοντας αφόρητη τη ζωή των Ερτέλ και Πάνγκος και παίζοντας με συνέπεια στο πλάνο του κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα.

Είναι χαρακτηριστικές οι στιγμές όπου ο εκ των κορυφαίων Νίκος Παππάς φεύγοντας στον αιφνιδιασμό αντί να πάει προς το καλάθι, πατούσε φρένο «διάβαζε» την αντίπαλη άμυνα και ο Παναθηναϊκός εκτελούσε οργανωμένες επιθέσεις.

Αυτό δείχνει τη συνέπεια και τη συγκέντρωση που είχαν οι πράσινοι μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Στα θετικά της εμφάνισης φυσικά η παρουσία του Στεφάν Λάσμε, που θύμισε κάτι από τον παίκτη της περσινής σεζόν στην Ούνικς Καζάν, αλλά και η επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου, που έδειξε να αντιδρά στο διάστημα κακής φόρμας στο οποίο βρίσκεται.

Ο Παναθηναϊκός έκανε λοιπόν αυτό που έπρεπε, με τον τρόπο που έπρεπε, πήρε βαθιά ανάσα και συνεχίζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ