Ο Σώρρας, ο Αλέξης και η καθαρίστρια

Ο Σώρρας, ο Αλέξης και η καθαρίστρια

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη Δικαιοσύνη που είναι τυφλή. Και γι αυτό ακριβώς ο Χριστοφοράκος καλοπερνάει στο Μόναχο, ενώ η καθαρίστρια που έκλεψε μία τάξη Δημοτικού στη φυλακή.

ΜΠΕΣΑ σας μιλάω, έχω συγκλονισθεί από το γεγονός. Τρία χρόνια φυλακή στον Σώρρα. Και ποιο ήταν το έγκλημα που διέπραξε; Διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πάτε καλά ρε; Τρία χρόνια φυλακή; Στον Αρτέμη τον Σώρρα. Ότι δηλαδή, πρόκειται περί απατεώνος. Που κορόιδευε τον κοσμάκη. Που διέδιδε ψευδώς, που πούλαγε παραμύθια, ότι έχει ένα χαρτοφυλάκιο των εξακοσίων δις κι άλλο ένα των τριών τρις. Για να εξοφλήσει μ’ αυτά τα λεφτά, το δημόσιο χρέος.

ΚΑΙ θυμήθηκα, τότε που τον είχε καλέσει στην εκπομπή του, αυτός ο Σρόιτερ. Και τον κοπάναγε σαν χταπόδι. Ανάσα δεν τον άφηνε να πάρει: «Αυτή είναι η φορολογική σου δήλωση, αυτά χρωστάς στην Εφορία» κλπ κλπ. Ενώ στους πολιτικούς, βαράνε προσοχές. Με το σεις και με το σας, τους έχουνε. Κάθε φορά που τους καλούνε στις εκπομπές τους. Έκανε λοιπόν κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, σε σχέση με τους πολιτικούς, ο Αρτέμης; Έκανε τίποτα διεγερτικό από παπάδες; Ελπίδα πουλάει η Εκκλησία, ελπίδα πουλάνε τα κόμματα, ελπίδα πούλαγε κι ο Σώρρας. Ποιο είναι το διάφορο; Τα κόμματα δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία ο Σύριζα, έχουνε το μονοπώλιο; Όταν ο παπάς μιλάει για τη Βασιλεία των ουρανών, θα κωλώσει ο Σώρρας να μιλήσει για τρία τρεις; Όσο υπάρχει ο παράδεισος, άλλο τόσο υπάρχουνε και τα λεφτά του Αρτέμη.

ΚΙ αν ο Σώρρας, έφαγε τρία χρόνια φυλακή για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο Γιωργάκης με το λεφτά υπάρχουν είναι αθώος; Πόσους εξαπάτησε ο ένας, πόσους άλλος; Αυτά που έλεγε προεκλογικά ο Τσίπρας ήταν αλήθειες; Αυτά που έλεγε ο Σαμαράς στα Ζάππειο για τα success story τι ήτανε; Οι αλήθειες του Αλέξη ότι θα έσκιζε και θα καταργούσε τα Μνημόνια με ένα Νόμο κι ένα άρθρο που πήγανε; Αυτή η λινάτσα ο Σώρρας λοιπόν μπήκε στα χωράφια τους. Το χόντρυνε το παιχνίδι κι άρχισε να τους παίρνει πελατεία. Όταν λέει έχω στη μία καβάτζα εξακόσα δις και στην άλλη τρία τρις ο συναγωνισμός είναι αθέμιτος. Αυτά είναι υπερβολές. Τερατολογίες Ενώ οι άλλοι εκλεκτοί κύριοι, που διακονούν το ίδιο επάγγελμα, σαν αρχηγοί κόμματος, λένε πράγματα που γίνονται. Αλήθειες λένε. Ο μοναδικός που είπε, ψέματα και παραπλάνησε τους αφελείς, είναι ο Αρτέμης. Και γι αυτό τον αποχιάσανε και τον κλείσανε μέσα.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ βέβαια, είναι στραβή. Θεόστραβη, κατά τους αρχαίους ημών προγόνους. Ακριβώς για να μην βλέπει ποιους δικάζει. Στη σύγχρονη Ελλάδα, η δικαιοσύνη έχει τα μάτια της δεκατέσσερα. Βλέπει ποιους έχει απέναντί της. Είσαι ο Μαντέλης που ενεθυλάκωσες σαν υπουργός 400.000 μάρκα από τη Ζίμενς; Πέντε χρόνια με αναστολή, προς σαράντα ευρώ ημερησίως. Που πάει να πει, με 140.000 Γιούρο σε 32 δόσεις Κωτσόβολος, καθάρισε. Ελεύθερος κι ωραίος.

ΕΙΣΑΙ η γυναίκα από το Βόλο που ενώ είχες βγάλει την Ε τάξη δημοτικού πλαστογράφησες το απολυτήριο, για να δουλέψεις καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό. Και δούλεψες καθαρίζοντας βρωμιές και σκατά. Κι η ποινή, η τελεσίδικη ποινή, από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων, όταν αποκαλύφθηκε ότι έκλεψε μία τάξη, για να ζήσει την οικογένειά της, δέκα χρόνια φυλακή. Όταν λέμε φυλακή, φυλακή. Ήδη βρίσκεται στις φυλακές Θήβας. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα παραπάνω. Να σχολιάσεις να επιχειρηματολογήσεις. Τίποτα.

ΑΠΛΑ παρατηρείς. Διαπιστώνεις. Τη ζωή που συνεχίζεται. Τον υπουργό δικαιοσύνης που συνεχίζει να πηγαίνει κάθε πρωί στη δουλειά του. Τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Τον πρωθυπουργό. Την αποθέωση, του δεν τρέχει κάστανο. Την ισοπέδωση, την πολτοποίηση του αδύνατου. Που δεν έχει τα λεφτά να πληρώσει κάποιον μεγαλοδικηγόρο. Που, έκλεψε μία τάξη για να μπορεί να καθαρίζει σκατά για 30 χρόνια. Και τον πάνε με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου. Και του ρίχνουνε δέκα χρόνια κατακούτελα. Αυτή είναι η περίφημη αστική δημοκρατία τους. Ο Χριστοφοράκος στο Μόναχο, ο Καράβελας στο Μοντεβιδέο, η καθαρίστρια στις φυλακές Θήβας.

Στη μουσική επιλογή, Bob Brozman-Devil’s Slide.

https://www.youtube.com/watch?v=jsWKdRUQTpg

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ