Όταν ο Βράνιες κάνει φιλοφρονήσεις…

Όταν ο Βράνιες κάνει φιλοφρονήσεις…

Προφανώς ο Βόσνιος είπε εκείνο που νόμιζε. Το σημειώνω για να προλάβω τις κακεντρέχειες ότι καλοβλέπει την επιστροφή του στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μιλώντας σε οπαδικό Μέσο ήταν περίπου αναμενόμενο να δηλώσει όσα δήλωσε…

Από μακριά παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ογκνιεν Βράνιες.Παίζει πια στο Βέλγιο κι όσο νάναι δεν μπορεί να τα ξέρει όλα και να τα βλέπει όλα. Παρά ταύτα χωρίς να κρατήσει επιφύλαξη δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανταγωνιστή στο πρωτάθλημα διότι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός υστερούν απέναντί του σε ποιότητα και δεν μπορούν να τον απειλήσουν.

Κάθε γνώμη σεβαστή αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι από όλα έχει δει στη φετινή Σούπερ Λίγκα ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός. Για παράδειγμα , βλέποντας το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα αποκόμισε την εντύπωση ότι η Ένωση είναι χειρότερη ομάδα από τν Δικέφαλο του Βορά; Κι αν πρόλαβε να δει το ντέρμπι στο Φάληρο πάλι την ίδια εντύπωση αποκόμισε.

Κανείς δεν ζητάει από τον Βράνιες να πει κάτι παραπάνω από την γνώμη του και φυσικά είπε εκείνο που νόμιζε. Το σημειώνω για να προλάβω τις κακεντρέχειες ότι καλοβλέπει την επιστροφή του στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μιλώντας σε οπαδικό Μέσο ήταν περίπου αναμενόμενο να δηλώσει όσα δήλωσε. Ο ΠΑΟΚ είναι αυτή τη στιγμή μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση στου πρωταθλήματος. Ωστόσο, σπουδαίο ποδόσφαιρο που να επιβεβαιώνει την υπεροχή του δεν έχει παίξει.

Το παραδέχονται ακόμα και μέσα στην ομάδα. Είναι μπροστά από τον Ολυμπιακό γιατί στο μεταξύ τους ντέρμπι οι ερυθρόλευκοι έχαναν αυτά που δεν χάνονται και στο τέλος το έβαλαν μόνοι τους αλλά στο λάθος τέρμα. Ετσι διαμορφώθηκε το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και η μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά. Καμιά αντίρρηση πως ότι γράφει δεν ξεγράφει και δεν ωφελεί σε τίποτα τους ερυθρόλευκους να κάνουν συζήτηση με το «αν».

Η βαθμολογική διαφορά είναι δεδομένη, η ποιοτική για την οποία μίλησε ο Βράνιες δεν υπάρχει. Δεν έχει προκύψει από την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουν οι δυο ομάδες. Και σε άμυνα και σε επίθεση, οι φάσεις που δημιουργεί και οι φάσεις που δέχεται ο Ολυμπιακός δεν αποτυπώνουν την ποιοτική διαφορά μεταξύ τους. Η διαφορά είναι ότι ο ΠΑΟΚ ψάχνει να ανεβάσει την αγωνιστική του ισχύ στα επίπεδα που επιτρέπει η κλάση των παικτών του και ο Ολυμπιακός να βάζει γκολ στις φάσεις που δημιουργεί .

Έστω κάποια γκολ, ορισμένα γκολ. Από την στιγμή που το πρόβλημα του είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά παραμένει άλυτο πάει να πει πως η λύση του δεν είναι απλή υπόθεση. Και να καθυστερήσει μπορεί και να παραμείνει άλυτο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Με την έννοια αυτή ο ΠΑΟΚ αξιοποιώντας και την διαφορά των βαθμών που έχει από τον Ολυμπιακό , είναι πρώτο φαβορί για να το πάρει. Μέχρι εκεί όμως. Τα περί ποιοτικής ανωτερότητας είναι ένα ανοικτό στοίχημα για τις δυο ομάδες κι ας υποστηρίζει κάτι άλλο ο Βράνιες. Τουλάχιστον ας του αναγνωριστεί -από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ- η ευγενική φιλοφρόνηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ