Στο Περιστέρι «παίρνεις» πρωτάθλημα

Στο Περιστέρι «παίρνεις» πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός οφείλει να δείξει κόντρα στον Ατρόμητο ότι έμαθε από τα λάθη του, ότι δεν λυγίζει από τα προβλήματά του, ότι έχει την προσωπικότητα και το σθένος να πάρει μια νίκη σε ένα ξεκάθαρα «must win» παιχνίδι.

Η ΑΕΚ βγήκε από το παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου και από το -12, μπαίνει σε άλλες διαδικασίες. Ο ΠΑΟΚ αντίθετα (και αναμενόμενα) επικράτησε της Ξάνθης στην Τούμπα και πλέον περιμένει τους αντιπάλους του. Τον εξής έναν: Τον Ολυμπιακό. Διότι, κακά τα ψέματα, με βάση όσα έχουν δείξει οι ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα, οι Ερυθρόλευκοι είναι η καλύτερη ομάδα. Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την εικόνα, με την ποιότητα του ποδοσφαίρου που αποδίδουν.

Ωστόσο το ποιος παίζει καλά και ποιος όχι δεν έχει αξία από εδώ και πέρα. Το πρωτάθλημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να πάει στο Περιστέρι μόνο για τη νίκη το απόγευμα της Κυριακής. Μόνο για τους τρεις βαθμούς που θα τον διατηρήσουν στο -6 από τον ΠΑΟΚ και θα κάνουν τους Θεσσαλονικείς να κοιτάζουν με άγχος πίσω τους. Γνωρίζοντας ότι τους ακολουθεί μία καλύτερη ομάδα, που ηττήθηκε στο μεταξύ τους παιχνίδι καθαρά από τύχη και τίποτε άλλο.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Περιστέρι για να νικήσει τον Ατρόμητο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Εάν θέλεις το πρωτάθλημα, περνάς από τα Δυτικά Προάστια με το «διπλό» και χτίζεις σερί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για κατάκτηση της κορυφής. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του. Αυτό που οφείλουν να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν ότι έμαθαν από τα λάθη τους, ότι δεν λυγίζουν από τα προβλήματα, ότι έχουν την προσωπικότητα και το σθένος να πάρουν μια νίκη σε ένα ξεκάθαρα «must win» παιχνίδι.

Οι συνθήκες του αγώνα, βεβαίως, είναι μία άλλη ιστορία. Και σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που το προσεγγίζει ο αντίπαλος, αλλά και σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της διαιτησίας, με τον… εκλεκτό Ευαγγέλου να έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Εξάλλου, στον Πειραιά το έχουν πάρει απόφαση, πλέον, ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι μάχες σκληρές και επώδυνες. Και κόντρα σε ένα σύστημα που ξεκάθαρα δεν τον γουστάρει. Και κυρίως τον φοβάται και για αυτό προσπαθεί συνεχώς να τον πλήττει. Με κάθε τρόπο. Αλλά και αυτό είναι ένα εμπόδιο που πρέπει να υπερκεραστεί.

ΥΓ. Για ακόμη μία φορά οι διεθνείς υποχρεώσεις «πληγώνουν» τον Ολυμπιακό. Και μάλιστα με τρόπο που δεν μπορεί να καταλάβει ο πολύς κόσμος. Οι ποδοσφαιριστές επί της ουσίας δεν κάνουν τίποτα στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Ψευτοπροπονούνται, ψευτοσυντηρούνται και γενικώς η κατάσταση θυμίζει παιδική χαρά. Δεν αναφέρομαι μόνο στην Εθνική Ελλαδος, που ούτως ή άλλως είναι πρωτοπόρα στην ρέκλα και στην απροπονησιά από το τεχνικό επιτελείο, αλλά και στις υπόλοιπες εθνικές που κάλεσαν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν απροπόνητοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, καθώς ακόμη και να θέλουν να δουλέψουν, δεν μπορούν. Το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο και δεν έχουν ελευθερία κινήσεων. Ετσι, όπως συμβαίνει κάθε φορά, έτσι και τώρα αρκετοί από τους διεθνείς του Ολυμπιακού επέστρεψαν ανέτοιμοι. Ειδικά, δε, για όσους δεν πήραν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς πέρα από προπονήσεις, έχασαν και αγωνιστικό ρυθμό, όντας σχεδόν 15 ημέρες ανενεργοί.

ΥΓ2. Ο Μαρτίνς ετοιμάζει σημαντικές εκπλήξεις στον Ατρόμητο. Πολύ σημαντικές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ