Οι… κυκλωτικοί χοροί του Χατζηγιοβάνη!

Οι… κυκλωτικοί χοροί του Χατζηγιοβάνη!

Στην πλάγια γραμμή της μεγάλης περιοχής ο Κύργιας επιχειρεί να μαρκάρει τον Χατζηγιοβάνη για να μην βγάλει την σέντρα. Ο νεαρός «περιποιείται» τον υψηλόσωμο στόπερ με απανωτές προσποιήσεις. Ο Κύργιας πηγαίνει δεξιά κι αριστερά σαν μποξέρ λίγο πριν βγει νοκ άουτ στην ταλαιπωρία του αρχηγού του Απόλλωνα και να σεντράρει.

Ανακαλέστε στη μνήμη σας τη φάση που ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του γκολ.  Στην πλάγια γραμμή της μεγάλης περιοχής ο Κύργιας επιχειρεί να μαρκάρει τον Χατζηγιοβάνη για να μην βγάλει την σέντρα. Ο νεαρός «περιποιείται» τον υψηλόσωμο στόπερ με απανωτές προσποιήσεις. Ο Κύργιας πηγαίνει δεξιά κι αριστερά σαν μποξέρ λίγο πριν βγει νοκ άουτ στην ταλαιπωρία του αρχηγού του Απόλλωνα και να σεντράρει. Θεωρητικά μαζί του είναι ο άλλος στόπερ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ο Τζαννετόπουλος που τον μαρκάρει. Το σχήμα είναι θεωρητικό.

Όταν γίνεται η σέντρα ο Μακέντα έχει πιάσει κορόιδο τον Τζανετόπουλο και βγαίνοντας μπροστά του «ζωγραφίζει» τον Χουάντερσον. Ότι και να σκαρφιστεί ο κόουτς Μαντζουράκης δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας. Δεν είναι πρόβλημα που λύνεται με συστήματα και διατάξεις. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να σε απαλλάξει από την ανάγκη κάποια στιγμή ο στόπερ να μαρκάρει τον εξτρέμ και ο άλλος στόπερ να μην χάνει στο ύψος της μικρής περιοχή τον αντίπαλο σέντερ φορ. Τι να κάνει δηλαδή ο κυρ-Γιάννης να βάλει σώβρακο και να παίξει αυτός. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και πράγματα που δεν γίνονται.  Ένα από αυτά είναι να τρέχουν γρήγορα και παντού οι παίκτες του Απόλλωνα όπως τρέχουν οι αντίστοιχοι του Γιώργου Δώνη.  Που να τους προλάβουν τα παλικάρια του Απόλλωνα. Ξαφνικά τους έβλεπαν μπροστά τους να κλέβουν την μπάλα και να τρέχουν στην αντίπαλη περιοχή του Χουάντερσον σαν σίφουνες. Το πρόβλημα είναι κατασκευαστικό. Δεν παίρνει από μπαλώματα και επιδιορθώσεις. Δεν ε΄’ιναι ότι σε τεχνική κατάρτιση υστερούσαν απελπιστικά οι μέν από τους δε. Μπάλα ξέρουν κι οι παίκτες του Απόλλωνα. Την ξέρουν όμως μια ταχύτητα κάτω από εκεί που την ξέρουν και παίζουν οι παίκτες του τριφυλλιού.

Ο Δώνης παίζοντας κάτι σαν ρόμβο έφερε τον Μπουζούκη πίσω από Μακέντα και Χατζηγιοβάνη δίνοντας χώρο σε Ινσούα και Γιόχανσον να ανεβοκατεβαίνουν. Ταυτόχρονα οι Κάτσε, Δώνης και Κουρμπέλης ρύθμιζαν την κυκλοφορία στην μεσαία γραμμή και σταματούσαν κάπου εκεί τις περισσότερες από τις επιθέσεις που επιχειρούσαν να οργανώσουν οι Απολλωνιστές. Μπορεί η πεντάρα να κάθισε κάπως βαριά στους παίκτες του Μαντζουράκη αλλά κι ό κόουτς θα πρέπει να κατανόησε ότι σε μια ομάδα που είναι πιο γρήγορη από την δική σου οφείλεις να έχεις βάθος στην άμυνα για να προλαβαίνεις τα χειρότερα και να έχεις στη σύνθεση σου τον πιο γρήγορα παίκτη που διαθέτεις, τον Παναγιώτη Τριάδη. Και ο Τόμας και ο Μπετινέλι έχουν αξιοσημείωτη τεχνική αλλά για να τρέξουν από τη μια περιοχή στην άλλη θέλουν δυο συγκοινωνίες και έξι ευρώ ταξί.

Ο Απόλλωνας πήρε ήδη το στρατί που βγάζει κατευθείαν στην παρακάτω κατηγορία εκτός κι αν ο Μονεμβασιώτης φέρει τον χειμώνα παικταράδες στην Ριζούπολη. Ο Παναθηναϊκός βρήκε πάλι ρυθμό και κάθε αντίπαλος που δεν έχει ανάλογα τρεξίματα με αυτόν, θα υποφέρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ