Μαγεία σε τακτική και νοοτροπία ο Παναθηναϊκός

Μαγεία σε τακτική και νοοτροπία ο Παναθηναϊκός

Οι πράσινοι έκαναν σάκο του μποξ τον δύσμοιρο Απόλλωνα. Με τρομερή ανάπτυξη και νοοτροπία που αρμόζει στο DNA του τριφυλλιού.

Την απόδοση του Παναθηναϊκού είναι κρίμα που απόλαυσαν στο ΟΑΚΑ περίπου 10.000 θεατές. Φαντάζομαι φυσικά θα ήταν εκατοντάδες χιλιάδες στην τηλεόραση.

Όσοι κι αν το παρακολούθησαν, πάντως, διαπίστωσαν ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί να προσφέρει μόνο μαχητική ψυχή, αλλά και μαγεία. Τι κι αν αντίπαλος ήταν ο αδύναμος και ουραγός Απόλλων Αθηνών; Αυτή η ομάδα έχασε στο 89’ στο Φάληρο, ζόρισε έως το τέλος τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ηττήθηκε εντός στις λεπτομέρειες φέτος από τον ποιοτικό Άρη και ήρθε στο ΟΑΚΑ ελπίζοντας ότι θα πάρει κάτι θετικό. Κι αυτό φάνηκε από τη στάση του Γιάννη Μαντζουράκη, ο οποίος δεν παρέταξε την ομάδα του για κατενάτσιο, αλλά με ένα 4-1-4-1, που όταν ήταν στην επίθεση η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετατρεπόταν σε 4-3-3.

Βούτυρο στο ψωμί των κεφάτων παικτών του Γιώργου Δώνη. Τι παρέταξε καταρχάς ο Παναθηναϊκός; Νοοτροπία που αρμόζει στο DNA του. Οι παίκτες του έπειτα από τρία ματς χωρίς νίκη, όλα τα ντέρμπι δηλαδή, δεν μπήκαν στο γήπεδο, αψήφιστα επειδή έπαιζαν με τον ουραγό. Μπήκαν με τρομερή όρεξη και έως το 15’ είχαν ανοίξει το σκορ και είχαν κάνει τρεις ακόμα καλές ευκαιρίες. Δεν εμφανίστηκαν με μπλαζέ ύφος κι αυτό είναι δουλειά σίγουρα του προπονητή. Να προετοιμάζει κατάλληλα την ομάδα του πνευματικά, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.

Αυτό ήταν το πρώτο που διέκρινα. Το άλλο ήταν το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που έπαιξε το «τριφύλλι». Καθόλου προβλέψιμο κι αυτό αρέσει στον οπαδό και στον φίλαθλο γενικότερα. Ανάπτυξη από τα άκρα, από τον άξονα, συνδυασμοί, ατομικές ενέργειες, κίνηση χωρίς την μπάλα. Ο Δώνης έχει κάνει δουλειά στην επιθετική κι αμυντική τακτική κι αυτό αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε πέντε γκολ κι όλα σε ροή αγώνα. Όχι από στημένα ή πούλημα μπάλας από τον αντίπαλο. Πέντε γκολ, όπου οι σκόρερ κόντεψαν να μπουν με τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό, λοιπόν, είναι ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Ο φορ Μακέντα πέτυχε δύο γκολ μέσα στο κουτί. Εκτέλεση με κεφαλιά στο πρώτο, άψογο κοντρόλ και τελείωμα στο δεύτερο. Είχε και μία ασίστ από θέση δεξιού εξτρέμ στο γκολ του Ινσούα.

Ο Χατζηγιοβάνης χόρεψε τον αντίπαλο στο πρώτο γκολ, υπέδειξε την πάσα στο τρίτο και γύρισε σωστά στη μικρή περιοχή. Πολλές πρωτοβουλίες, καλές εκτελέσεις. Ο έτερος μεσοεπιθετικός Μπουζούκης επίσης μαγικός. Από τον ίδιο ξεκίνησε το 2-0 και το 3-0. Οι δύο ακραίοι αμυντικοί Ινσούα, Γιόχανσον, επίσης σκόραραν. Ο ένας από τους τρεις χαφ στον άξονα, ο Κάτσε, είχε την ασίστ στο 2-0. Ο δεύτερος, ο Κουρμπέλης σκόραρε. Η μία αλλαγή, ο Εμμανουηλίδης είχε ασίστ. Δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι καλύτερο. Ο νεανικός Παναθηναϊκός του Δώνη εντυπωσίασε. Και κυρίως απέδειξε ότι δεν κολλάει, ούτε λυγίζει από την πίεση του «πρέπει». Διότι τον Απόλλωνα έπρεπε να τον νικήσει. Τόσο για βαθμολογικούς λόγους, αφού η ομάδα ήταν εκτός πεντάδας, όσο και γιατί ο αντίπαλος είναι αδύναμος και κανείς δεν θα χώνευε μία γκέλα. Απλά η ομάδα δεν επέλεξε να το κάνει με επαγγελματικό τρόπο, όπως βαφτίζουμε τις νίκες 1-0, 2-0. Το έκανε με μαγική εμφάνιση. Αυτό γουστάρει ο οπαδός, ο τηλεθεατής, αυτό του πρόσφεραν οι «πράσινοι»…

ΥΓ.: Αυτή η ομάδα που πέρσι είχε 30 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα, έχει φέτος 20 σε 11 αγωνιστικές. Καλύτερη επίθεση έως τώρα και με τον βασικό φορ να μπαίνει στην εξίσωση ουσιαστικά από την πέμπτη αγωνιστική. Ποιος να το έλεγε το καλοκαίρι και να μην τον περνούσαν για τρελό;

ΥΓ.1: Είναι κρίμα που η μαχητική εικόνα των πρασίνων στο Φάληρο δεν ανταμείφθηκε με περισσότερες χιλιάδες θεατών στο ΟΑΚΑ. Καταλαβαίνουμε ότι ήταν Σάββατο με τα μαγαζιά ανοιχτά, ο αντίπαλος δεν βοηθούσε, αλλά αυτή η ομάδα έχει ανάγκη από στήριξη και κάνει ό,τι μπορεί για να ανταμείψει τους οπαδούς της.

ΥΓ.2: Ο Οικονόμου επέστρεψε έπειτα από καιρό κι έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μία αξιοπρεπή λύση. Χρειάζεται η εμπειρία του, τώρα που έχει εμφανίσει σημάδια κόπωσης ο νεαρός κι άπειρος Μαυρομμάτης.

ΥΓ.3: Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός έχει τρία ματς εκτός κι ένα εντός με τον έως τώρα δεύτερο Ατρόμητο. Ζόρικο πρόγραμμα με Άρη, ΟΦΗ και Αγρίνιο, αλλά αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι δεν… μασάει πουθενά και μπορεί να κάνει καλά Χριστούγεννα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ