Κρίμα (και) για τα παιδιά του ΠΑΟΚ!

Κρίμα (και) για τα παιδιά του ΠΑΟΚ!

Ένας πωρωμένος Ολυμπιακός, ένας μάγκας Ολυμπιακός, ένας Ολυμπιακός που πάτησε τον Ατρόμητο με μπαλάρα ξεφτίλισε την εξυγίανση και στεναχώρησε και τα παιδιά του ΠΑΟΚ. Η Θεία δίκη με τον Βούκοβιτς, ο απολαυστικός Φορτούνης και ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς που τον βλέπουν και τρέμουν!

Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Και είναι λογικό σε ένα ματς που θα έπρεπε να είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο αλλά τελικά κρίνεται στο 93΄να σκεφτείς αυτούς που έχασαν. Ειδικά όταν έχουν κάνει τόση μεγάλη προσπάθεια να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο, να σταματήσουν δηλαδή με κάθε τρόπο τον Ολυμπιακό.

Όπως είχε πει μετά το 1-1 με τον ΠΑΟΚ ο Σπανός είναι καφενειακά όσα ακούγονται για τις σχέσεις της ομάδας του με τον δικέφαλο του βορρά και το γεγονός ότι άλλος Ατρόμητος παίζει με τον ΠΑΟΚ, άλλος με τους υπόλοιπους. Δίκιο έχει ο άνθρωπος.

Και προφανώς ο Σπανός θα είναι, μέσα στη στεναχώρια του, χαρούμενος για την εικόνα και την σπουδαία «μάχη» που έδωσαν και οι Χατζιησαίας, Γιαννούλης και Κουλούρης τιμώντας με το παραπάνω την φανέλα τους.

Ειδικά ο Γιαννούλης έδειξε υπερβάλλων ζήλο τόσο που λογικά θα τιμηθεί από την ομάδα του για την προσφορά του.

Τόσο ξύλο στον Ποντένσε και την έβγαλε με μια κίτρινη κάρτα. Είχε κίνητρο ο άνθρωπος, λογικό μεγάλο ματς έδινε ο Ατρόμητος. Αν νικούσε έμενε στο κόλπο για τον… τίτλο και ήταν πρώτο φαβορί για την 2η θέση όπως και με ισοπαλία.

Το ίδιο και ο Χατζιησαίας, πρώτος στους καβγάδες και τους τσαμπουκάδες, μέσα και ο Κουλούρης που μετά το 1-1 και το γκολ που είχε πετύχει προσπάθησε μήπως… αποβάλλει τον Σισέ αλλά δεν του έκανε το χατήρι ο Ευαγγέλου.

Και ο Ευαγγέλου βέβαια, πόσα χατίρια να κάνει ο άνθρωπος; Διαιτησία από τα καλύτερα της εξυγίανσης. Πέναλτι στον Ποντένσε στο χτύπημα του Γιαννούλη εκτός φάσης αλλά κανείς δεν είδε τίποτα, ούτε βεβαίως ο βοηθός που ήταν μπροστά του η φάση. Έμμεσο από το γύρισμα στον Μέγερι αλλά παίζεται ο Ευαγγέλου, ήταν και κοντά στο τέρμα, τι να κάνει ο άνθρωπος; Και στην συνέχεια της φάσης έκατσε και το 1-0 και όλα καλά.

Ξύλο στην επανάληψη και μια αποβολή, αξίζουν σίγουρα συγχαρητήρια που τελικά 1 στους 3 του Ατρομήτου (μίνιμουμ) αποβλήθηκαν, καθαρή παράβαση σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη πάνω στον Φορτούνη στα όρια της περιοχής παίζεται ο Ευαγγέλου και ο βοηθός του.

Κρίμα λοιπόν για τα παιδιά του ΠΑΟΚ (όλα τα παιδιά, όχι μόνο αυτά που έπαιξαν αλλά και αυτά που… παίζουν μπάλα εδώ και καιρό) που δεν μπόρεσαν να κάνουν το 2 στα 2 στις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Θυμίζω, για να προλάβω όσους θελήσουν να… μπλεχτούν, πως στην προηγούμενη αγωνιστική ο Κουλούρης σκόραρε κατά της ΑΕΚ και ο Κάτσε κατά του Ολυμπιακού. Τα παιδιά του ΠΑΟΚ λοιπόν είχαν δώσει μέσω του Ατρομήτου αέρα στον ΠΑΟΚ και τότε αυτό είχε σχολιαστεί αναλόγως από τους αρμόδιους ρεπόρτερ, αρθρογράφους κλπ. Λογικό, στον Ατρόμητο παίζουν οι άνθρωποι, τιμούν την φανέλα που φοράνε αλλά δεν παύουν να ανήκουν στον ΠΑΟΚ. Δεν παίζουν για τον ΠΑΟΚ, παίζουν για τον Ατρόμητο όμως όταν παίζουν μόνο απέναντι στους αντιπάλους του ΠΑΟΚ (και όχι και κόντρα στον ΠΑΟΚ) για τον τίτλο είναι λογικό να μπαίνει στην εξίσωση και αυτή η παράμετρος. Θυμίζω πως πέρσι για παράδειγμα οι δανεικοί του Ολυμπιακού στον Ατρόμητο (Γιαννιώτης, Ρισβάνης) όχι μόνο έπαιξαν και απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά του έκοψαν 5 ολόκληρους βαθμούς!

Κρίμα όμως και για τον Ευαγγέλου που ο Γιάγκος Βούκοβιτς… ισοφάρισε τον… ΠΑΟΚ με το γκολ που πέτυχε.

Ένα αυτογκόλ που τον είχε στοιχειώσει, ένα αυτογκόλ που από το πουθενά εκεί που ο Ολυμπιακός θα ήταν καβάλα στο άλογο μπήκε σε μπελάδες και παρότι έπαιζε μπάλα, ήταν καλύτερος από όλους δεν έπαιρνε αυτά που άξιζε και δικαιούταν.

Είτε λόγω εξυγίανσης, είτε λόγω γκίνιας, είτε λόγω δυστοκίας, είτε για όλα μαζί! Στο Περιστέρι όμως ο Ολυμπιακός γύρισε το… τσιπάκι.

Ξεφτίλισε τους πάντες και φώναξε παρών για την διεκδίκηση του τίτλου. Ένας μάγκας Ολυμπιακός, ένας πωρωμένος Ολυμπιακός που τρόμαξε τον… ΠΑΟΚ.

Γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που περίμενε σήμερα να κάνει την πρώτη… φιέστα αν ο Ολυμπιακός δεν νικούσε. Τελικά θα… περιμένει λίγο. Εδώ περιμένει 34 χρόνια μήπως καταφέρει να πάρει το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, δεν θα τον χαλάσουν νομίζω λίγοι μήνες ακόμη. Φαβορί άλλωστε παραμένει, στο +6 από τον Ολυμπιακό είναι και στο +5 από τον δεύτερο Ατρόμητο.

Ο δρόμος του μέχρι στιγμής είναι γεμάτος… ροδοπέταλα, και όπου δεν υπάρχουν ο Θεός είναι μαζί (και η Παναγιά μια που μας επέστρεψε στο προσκήνιο ο Άγγελος). Ο Ολυμπιακός όμως δεν θα τον αφήσει σε χλωρό κλαρί. Στο Περιστέρι ήρθε η έκρηξη που ήθελε. Έχει ακόμη δρόμο το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός απόψε πήρε κάτι παραπάνω από ένα τρίποντο.

Σκόρπισε τον τρόμο, πήρε επιτέλους αυτό που δικαιούταν κόντρα σε όλα τα φαντάσματα και συνεχίζει πιο δυνατός. Με το γκολ να μπαίνει από τον Βούκοβιτς, αυτό είναι… κάρμα για να δανειστούμε τον τίτλο που το copyright το έχουν πάρει οι Θεσσαλονικείς ή αυτοί που υπηρετούν τον ΠΑΟΚ.

Το γκολ ο Βούκοβιτς λοιπόν και το διπλό που τόσο ήθελε ήρθε. Με έναν Ολυμπιακό να παίζει μπαλάρα, να πατάει τον Ατρόμητο στο πρώτο ημίχρονο και από το πουθενά να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Να μπαίνει με τον Φορτούνη στην 11αδα στην επανάληψη και να παίζει σαν την γάτα με το ποντίκι (part 3, μετά από ΠΑΟΚ και ΠΑΟ) αλλά αυτή την φορά να δικαιώνεται, έστω και στο φινάλε.

Υ.Γ. Ο Φορτούνης ήταν απλά απολαυστικός. Τεράστιο ματς από τον Έλληνα άσο που έκανε τα πάντα, μοίρασε ασίστ και έδωσε και άλλα έτοιμα γκολ.

Υ.Γ.1 : Ο Τοροσίδης σε τέτοια ματς δεν γίνεται να μην παίζει βασικός. Ο Ομάρ είναι σε καλύτερη κατάσταση δεν διαφωνώ, αλλά εδώ ο Ολυμπιακός έχει… πόλεμο. Και ο «Τόρο» ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει. Η φάση που ο Γιαννούλης χτυπάει δύο φορές εν ψυχρώ τον Ποντένσε και τρώει μόνο κίτρινη κάρτα, και στην συνέχεια πάει να τσαμπουκαλευτεί, όλως τυχαίως ένας ακόμη παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Χατζηισαίας, και του κάνει το «ντου» ο Τόρο είναι χαρακτηριστική. Ο τσαμπουκάς που βγάζει ο Τόρο… βρωμίζει σωβρακάκια.

Υ.Γ. 2: Και εδώ που τα λέμε ρε παιδιά, αν ο Ολυμπιακός δεν νικούσε τότε το πρωτάθλημα θα τελείωνε από τα τέλη του Νοέμβρη. Και ως γνωστόν, οι εξυγιαντές, τόσα χρόνια μας έλεγαν πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα και να κρίνεται από τον Οκτώβρη. Όπως δηλαδή συνέβαινε στην πλειοψηφία των τελευταίων 22 χρόνων όπου τα 19 πρωταθλήματα τα πήρε ο Ολυμπιακός. Λογικά τα παιδιά της εξυγίανσης θα είναι χαρούμενα τώρα καθώς ο ανταγωνισμός υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ βεβαίως παραμένει το μεγάλο φαβορί, αλλά τέλοσπάντων δεν τελείωσε και τόσο νωρίς το πρωτάθλημα. Ευτυχώς για τα παιδιά της εξυγίανσης λοιπόν πρωτίστως γιατί λογικά θα αναγκάζονταν μέσα στην εβδομάδα να κάνουν αφιερώματα για το πώς πρέπει να γίνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Τι όχι;

Υ.Γ. 3: Πόνεσε πολύ αυτό το γκολ του Βούκοβιτς. Τα βασικά παιδιά, τα βασικά. Η Ρένα ήταν οφσάιντ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ