Ούτε να… κυνηγά ανεμόμυλους

Ούτε να… κυνηγά ανεμόμυλους

Ο Ολυμπιακός το έσπασε το μπλόκο στο Περιστέρι. Το μήνυμα όμως προφανώς το έλαβε αποκωδικοποιημένο. Δεν τον θέλουν όχι στο... κόλπο του πρωταθλήματος αλλά ούτε σε ρόλο Δον Κιχώτη! Και ας έχει ως τώρα την καλύτερη αγωνιστική όψη απο όλους τους διεκδικητές.

Μπλόκο, άγριο. Γνωστό… εδώ και ημέρες. Στην πραγματικότητα από εκείνη τη στιγμή που ο Μέλο Περέιρα αποφάσισε να στείλει με σφυρίχτρα στο Περιστέρι τον Ευαγγέλου. Έναν που… δεν κάνει να σφυρίζει ούτε στα τρένα, όπως θα έλεγε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τον ίδιο που πέρσι έδωσε πέναλτι έξω από την περιοχή στο αιώνιο αντάμωμα του Φαλήρου, αλλά που συνεχίζει μια χαρά να επιλέγεται στον «αφρό» της Σούπερ Λιγκ.

Γιατί φυσικά σημασία δεν έχει «τι δίνεις» αλλά σε βάρος τίνος «το δίνεις».

Να έφερναν ξένο ρέφερι σε ματς «2ος-3ος»; Μάλλον δεν το σκέφτηκαν. O Ατρόμητος δύο χρόνια τώρα στρογγυλοκάθεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αλλά δεν δικαιούται ανάλογη αντιμετώπιση με τους άλλους. Ούτε βεβαίως και οι ομάδες που τον αντιμετωπίζουν με διαφορετικές συνθέσεις. Οι πολλοί με τους δανεικούς του ΠΑΟΚ στο χορτάρι. Ο Δικέφαλος του Βορρά δίχως αυτούς, απέναντι του.

Διάλεξαν Έλληνα διαιτητή λοιπόν. Και μάλιστα κάποιον που μόνο στο άκουσμα του ο Ολυμπιακός… βγάζει αφρούς. Μια κίνηση… σκηνές από τα προσεχώς. Κίνηση που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Γιατί αν αποδείχθηκε κάτι στο Περιστέρι, είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν άδικο για τον συγκεκριμένο.

Το μπλόκο βέβαια ο Ολυμπιακός το έσπασε και μάλιστα με τρόπο παράδοξο. Όχι με το καλύτερο ημίχρονο της χρονιάς (που τελείωσε με 1-0 υπέρ του Ατρόμητου), αλλά με το εναλλακτικό σχέδιο που καμώθηκε αναγκαστικά κατά την ανάπαυλα με 200 σφυγμούς. Με αυτό που έφερε ο Κώστας Φορτούνης από τον πάγκο. Με αυτό που κράτησε «σφιχτά» ο Βασίλης Τοροσίδης στην πιο αρχηγική εμφάνιση του σε αυτή την δευτέρα παρουσία του στο μεγάλο λιμάνι. Με αυτό που υπέγραψε η εκτέλεση του Γιάγκος Βούκοβιτς στο 93′, του Σέρβου που έσπευσε να δείξει «το σήμα στην καρδιά». Νύχτα με 18 τελικές.

Με μπάλα, αλλά κυρίως με… μπάλες!

Νίκη ροκ. Από εκείνες που χτίζουν χαρακτήρες και θωρακίζουν αποδυτήρια. Μια «κόντρα σε όλα» επικράτηση, που εξέθεσε αρκετούς από εκείνους που θέλουν το πρωτάθλημα να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα και που βεβαίως δεν αντέχουν τους Ερυθρόλευκους μέσα σε αυτό, ούτε σε ρόλο… Δον Κιχώτη. Παλεύοντας με τους ανεμόμυλους!

Δεν είναι φυσικά κάτι καινούργιο. Δεν είναι κάτι αντίθετο με τον χαρακτήρα της Εξυγίανσης. Έχει καταθέσει διαπιστευτήρια. Φέτος απλά επιβεβαιώνει πως οι βάσεις της είναι στέρεες και πως σε καμία περίπτωση δεν νιώθει απειλή. Ποιος ακριβώς θα τους ενοχλήσει; Η Κυβέρνηση που την Παρασκευή… σέρβιρε ζεστό ένα προσχέδιο αθλητικού νόμου κομμένο και ραμμένο σε μέτρα Χαλίφηδων. Η UEFA του Θόδωρου που μας έστειλε τον Περέιρα και τους άλλους; Τον ίδιο Περέιρα που οι Πορτογάλοι τον ξαπόστειλαν έπειτα από όσα έκανε για χάρη της Μπενφίκα, όσο κρατούσε εκεί τον ρόλο του αρχιδιαιτητή;

Δεν υπάρχει αντίπαλος. Στην ίδια όχθη βρίσκονται. Κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν.

Απλά ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος και αντέχει να τους κοιτάζει στα μάτια. Φωνάζει, τα βάζει με όλους, ενίοτε τους εκθέτει σε δημόσια θέα όπως συνέβη στο Περιστέρι. Και αν είχε και μια τυπική ευστοχία στις 170 τελικές του, στις πρώτες 11 αγωνιστικές του πρωταθλήματος; Θα ήταν και πρώτος στη βαθμολογία.

Γιατί κοιτάζεις τη στατιστική και είναι να απορείς. Έπαιξε και η ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο (άδειο) ΟΑΚΑ. Είχε τον έλεγχο και ας έχασε. Έφτασε στις δέκα τελικές, επέτρεψε έξι. Έπαιξε και ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, έστω τον Ατρόμητο δίχως τον Κουλούρη, τον Χατζηϊσαία και τον Γιαννούλη. Ήταν καλύτερος. Εκτέλεσε επτά τελικές, δέχθηκε έξι. Ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι έφυγε με παραγωγή 18 τελικών προσπαθειών! Δέχθηκε μόλις πέντε. Και όμως το ματς ήταν στο 1-1 μέχρι το 90΄+3΄. Μέχρι το σημείο που ο Βούκοβιτς ξεπλήρωσε εκείνο το… γραμμάτιο για εκείνο το ολέθριο λάθος στο Καραϊσκάκη, κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά. Στην παρτίδα που μέχρι τώρα «αποφασίζει» την βαθμολογία.

Οι έξι βαθμοί διαφοράς ανάμεσα στις δύο ομάδες, είναι ακριβώς το αποτέλεσμα εκείνης της παρτίδας. Οι τρεις βαθμοί που πήρε ο ΠΑΟΚ σε καθεστώς «αιχμαλωσίας». Οι τρεις που έχασε ο Ολυμπιακός σε… μονότερμα! Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν εκείνο το βράδυ είχε αποδοθεί ποδοσφαιρική δικαιοσύνη….

ΥΓ. Εμφανίστηκε στο Αγρίνιο κάποια Δέτση που δεν θα έπρεπε να σηκώνει σημαία ούτε σε παρέλαση. Εμφανίστηκε στο Περιστέρι και ο Ευαγγέλου. Συμπτωματικά; Ομόσταυλοι. Του συνδέσμου της Αθήνας. Εκείνου που έχει πρόεδρο τον Παναγιώτη Βαρούχα που βγαίνει στην ΕΡΤ για να «κρίνει» τα… δικά του παιδιά! Η απόλυτη παράνοια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ