Η συνέπεια και η σταθερότητα δίνουν τίτλους

Η συνέπεια και η σταθερότητα δίνουν τίτλους

Φυσικά χρειάζεται και τύχη μαζί με την αποτελεσματικότητα, αλλά όλα αυτά είναι πιο σημαντικά από το θέαμα για όποιον κάνει πρωταθλητισμό

Μετά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής σκέφτηκα κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται πολλές φορές στο ποδόσφαιρο. Ότι τους τίτλους δεν τους παίρνει πάντα η ομάδα που παίζει το καλύτερο και πιο θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά τις περισσότερες φορές εκείνη η ομάδα που είναι πιο συνεπής στα αποτελέσματά της, έχει μεγαλύτερη σταθερότητα και αποτελεσματικότητα και διαθέτει και μεγαλύτερη τύχη.

Όλα αυτά είναι πιο σημαντικά από το θέαμα για όποιον κάνει πρωταθλητισμό.

Ο φετινός ΠΑΟΚ διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία. Και συνεπής και σταθερός είναι στα αποτελέσματά του έως τώρα (10 νίκες και μια ισοπαλία σε 11 αγωνιστικές), και μεγάλη αποτελεσματικότητα έχει (με κύριο εκφραστή των περισσοτέρων γκολ των Πρίγιοβιτς που έχει 7 τέρματα σε 19 προσπάθειες, δηλαδή ένα γκολ ανά 2,7 τελικές προσπάθειες) και τύχη σε κάποια ματς (ειδικά στο Καραϊσκάκη όπου κέρδισε τον Ολυμπιακό).

Τύχη όμως έχει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος ότι δεν πήρε στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, το έχει πάρει πολλαπλάσιο σε πέντε άλλα ματς στα οποία πήρε νίκες ή ισοπαλία (με Παναθηναϊκό) στις καθυστερήσεις. Συνολικά έχει πάρει 9 βαθμούς στις καθυστερήσεις των αγώνων του, χωρίς τους οποίους θα ήταν ακόμη πιο μακριά από το -6 από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ. Ο φετινός Ολυμπιακός θυμίζει λίγο την περσινή ΑΕΚ που κέρδισε ένα σωρό παιχνίδια στο τέλος…

Φέτος η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχουν παίξει περισσότερα ματς στα οποία εντυπωσίασαν από ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Αλλά δεν κέρδισαν κανένα ντέρμπι και η ΑΕΚ έκανε και τις γκέλες της… Με γκέλες και χωρίς νίκες στα ντέρμπι δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει έως τώρα πιο σταθερός και συνεπής στα αποτελέσματα, αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει πιο πεισματάρης σε πολλά ματς που κινδύνεψε να μην κερδίσει και τελικά κέρδισε. Ο Ατρόμητος έδειξε και πάλι ότι είναι καλός και δύσκολος αντίπαλος (ανεξάρτητα αν έχασε ένα ντέρμπι στις καθυστερήσεις από ένα γκολ που ήταν κιόλας οφσάιντ…) αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να αντέξει στο κυνήγι της κορυφής.

Η αίσθηση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι ότι μόνο ο Ολυμπιακός δείχνει ικανός να κυνηγήσει τον ΠΑΟΚ στις 19 αγωνιστικές που μένουν, αλλά πέρα από την κρίσιμη μεταξύ τους μάχη στην Τούμπα ρυθμιστικό παράγοντα στο πρωτάθλημα θα παίξουν και τα αποτελέσματα με Ατρόμητο, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης και Άρη.

Σε δεύτερο επίπεδο ζημιές μπορούν να κάνουν και η Ξάνθη, ο Πανιώνιος, ο Παναιτωλικός και τα Γιάννινα και πιο δύσκολα οι υπόλοιποι.

Γι’ αυτό επιμένω ότι είναι πολύ νωρίς και έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του το πρωτάθλημα καθώς οι 19 αγωνιστικές που υπολείπονται μεταφράζονται σε 57 πόντους προς διεκδίκηση για όλες τις ομάδες. Και σε αυτόν τον μαραθώνιο, η συνέπεια και η σταθερότητα μετράνε πάνω από όλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ